Δημόσια Λογοδοσία Δημάρχου

0
529

   Λευκάδα 27-3-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

“Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ”

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας οι πολίτες απέδειξαν την ανάγκη για διαφάνεια, δημοκρατία και επικοινωνία στη Δημόσια Λογοδοσία του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2018.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες για το έργο της Δημοτικής Αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, παραθέτοντας τους άξονες του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Λευκάδας, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη π. Αθανάσιου, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Αλέκου Μιχαλά, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά, του Δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα, του Διοικητή της 4ης ΜΣΕΠ κ. Ηρακλή Καλογερόπουλου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ Σταύρου Γρηγόρη και Λουκίας Κατωπόδη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Μελών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Για τρεις και πλέον ώρες οι πολίτες έγιναν κοινωνοί του έργου της Δημοτικής Αρχής παίρνοντας μέρος και οι ίδιοι ενεργά με δεκάδες παρεμβάσεις, προτάσεις, παραινέσεις, προβληματισμούς και σχολιασμούς.

Παραθέτουμε τα κύρια σημεία του απολογισμού των πεπραγμένων, έτσι όπως τα παρουσίασε στην ομιλία ο Δήμαρχος και προβλήθηκαν σε διαφάνειες στους δημότες.

 

Τα οικονομικά του Δήμου

Η πορεία των έργων

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Δρακονταειδής στα εξής:

  • Απορρίμματα

Δημοπρατείται μέσα στο 2018 η κατασκευή της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης ύψους 9.665.793,60€

 

  • Ύδρευση – Αποχέτευση – Αντιπλημμυρικά

Έργα που εκτελούνται 2.697.539,79€. Έργα προς δημοπράτηση 1.438.709,68€.

Συνολικά 4.136.249,47€

 

  • Ζεύξη

Επανεκκίνηση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου, ύστερα και από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο του 2017 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

 

  • Έργα σεισμών

Εκτελούνται ή έχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 11.170.980,98€ και είναι προς δημοπράτηση έργα ύψους 4.202.499,96€. Σύνολο 15.373.480,94€.

Ολόκληρη την διαδικασία της Δημόσιας Λογοδοσίας παραθέτουμε στο κανάλι του  Πνευματικού Κέντρου στο You tube παρακάτω:

 

Φωτογραφίες από το Φουαγιέ