Ενημέρωση Κώστα Σέρβου για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης σε Λευκάδας-Πρέβεζα – Άρτα

0
511

Με αφορμή την Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Φιλιππιάδας, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Σέρβος, ενημέρωσε ότι αυτή προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του ΥΠΟΜΕΔΙ, για το έργο που θα γίνει στις πηγές του Αγίου Γεωργίου, μέχρι τη Λευκάδα.

Όπως ανέφερε ο κ Σέρβος, πρόκειται για την αντικατάσταση του σημερινού υδραγωγείου, για την εξυπηρέτηση περιοχών στους δήμους Ζηρού, Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, πρέβεζας, Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, Λευκάδας και Μεγανησίου.

Η μελέτη είναι πλήρης, είναι πλέον ώριμη, βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο σύνταξης της, έχοντας ληφθεί υπόψιν όλοι οι παράμετροι, καθώς έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, ένα έργο με προϋπολογισμό 135 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος σε τεχνικά στοιχεία, ανέφερε ότι το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 105 χιλιόμετρα, με όδευση από την περιοχή που μας ενδιαφέρει, Περατιά- Πλάγια, για να βγει η υποθαλάσσια στις αλυκές Καρυωτών.

Το νερό των πηγών είναι ελεγμένο, μέχρι τώρα έχουν γίνει δέκα χημικές και μικροβιολογικές μετρήσεις και είναι κατάλληλο για πόση, ωστόσο  είναι μέτριας σκληρότητας.

Η Σύσκεψη είχε σαν αντικείμενο την σύσταση του φορέα διαχείρισης, πράγμα που σημαίνει ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η χρηματοδότηση.

Εκτελεστής του έργου θα είναι το ίδιο του Υπουργείου και ο φορέας διαχείρισης θα το παραλάβει όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Η θεσμοθέτηση του φορέα ολοκλήρωσης θα ολοκληρωθεί αφού υπάρξουν οι προτάσεις των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων.