Κ. Δρακονταειδής: “Κάποιοι δεν θέλουν το σχέδιο Νυδριού – Μ. Αυλακιού”

0
248

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ – ΜΕΓ. ΑΥΛΑΚΙΟΥ

Στην υπόθεση του Σχεδίου Πόλης Νυδριού – Μ. Αυλακιού, είναι γνωστό ότι επί δεκαετίες παίχτηκαν και παίζονται μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα, με «θύμα» τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Ανεξαρτήτως από τις κατά καιρούς παραλείψεις των υπηρεσιακών παραγόντων (ακούσιες ή εκούσιες) λίγοι αιρετοί είχαν την πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί.

Η Παράταξή μας, «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», ως Δημοτική Αρχή έχοντας την πολιτική βούληση και δίνοντας από την αρχή ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολεοδομία, ουσιαστικά ολοκλήρωσε χρονοβόρες διαδικασίες που οδήγησαν στην Κύρωση της Πράξης Εφαρμογής στις 13 Αυγούστου 2019. Για να γίνει αυτό συγκεκριμένοι αιρετοί και υπηρεσιακοί, έδωσαν κομμάτι της ζωής τους.

Στη συνέχεια και ενώ η πράξη εφαρμογής είχε κυρωθεί, τηρουμένων όλων των τυπικών διαδικασιών (αναρτήσεις, ενστάσεις, εκδίκασή τους, κ.λπ.), κάποιοι κάτοικοι προσέφυγαν, καταθέτοντας στις 14/11/2019 Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Πατρών. Είναι αυτονόητο ότι ήταν αναφαίρετο δικαίωμα τους. Εξ αιτίας αυτής της προσφυγής, η Υπηρεσία, ύστερα από διάφορες άλλες διαδικασίες, εισηγήθηκε τη λήψη σχετικής απόφασης που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας που εξελίχθηκε στις 18/5/2020, ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Η συνειδητή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να αναβάλει οπωσδήποτε τη λήψη απόφασης επί της εισήγησης της υπηρεσίας, συνεπικουρούμενη και από τις άλλες παρατάξεις που για διαφορετικούς λόγους (ή από άγνοια, ή για «να χαϊδέψουν» αυτιά πολιτών ή …..) υπερθεμάτιζαν ακόμη και για πολύμηνη αναβολή, ενδεχομένως, θα οδηγήσει μια σχεδόν ολοκληρωμένη διαδικασία σε μεγαλύτερες περιπέτειες! 

Η δέσμευση του Δημάρχου, για να συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ., θα κριθεί από το πότε θα προσδιορίσει τη συνεδρίαση. Η πρόταση της Παράταξής μας, για ολιγοήμερη (μιας εβδομάδας) αναβολή και συζήτηση με μοναδικό θέμα αυτό, έπεσε στο κενό.

 Να γνωρίζουν άπαντες  ότι κάθε μέρα καθυστέρησης συνιστά πρόβλημα! Απόδειξη αυτού που λέμε, των πολλών συμπτώσεων και των «παιγνίων» που παίζονται είναι ότι:        – Έθεσαν ένα τόσο σοβαρό θέμα 11ο σε σειρά συζήτησης. Τυχαία, βεβαίως – βεβαίως!!!        – Δεν κλήθηκαν από τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι των προσφευγόντων κάτοικων!  Το ξέχασε (;) ο κ. Πρόεδρος, γιατί συνήθως δεν ξεχνά!!!                                    – Δεν κλήθηκαν οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Νυδριού και Τ.Κ. Νεοχωρίου να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη! Κι άλλο τυχαίο γεγονός!!!                                                                         – Αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο, παρ’ ότι το προτείναμε με δικαιολογία την προχωρημένη ώρα, στον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας, ώστε να εξηγήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας μεγάλης χρονικά αναβολής! Ίσως με την παρουσία του θα «έκοβε» η σούπα της αναβολής!!! – Οι ίδιοι προσφεύγοντες, με την 1η επιστολή τους και σωστά, ζήτησαν εγγράφως να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη. Την παραμονή της συνεδρίασης, με δεύτερη επιστολή ζήτησαν αναβολή ώστε να παραστούν δια ζώσης, όποτε (!!!) αυτή καταστεί εφικτή. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, δια φυσικής παρουσίας συνεδρίαση δεν επιτρέπεται, λόγω πανδημίας και είναι άγνωστο πότε θα επιτραπεί! Σύμπτωση κι αυτή!!!

Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέμαι, διατυπώνοντας τις σκέψεις μου φωναχτά, όπως συνηθίζω άλλωστε. Πώς μπορεί να μου βγάλει κανείς από το μυαλό, ότι το όλο σκηνικό δεν ήταν «προαποφασισμένο» και ότι η αναβολή δεν «βοηθά» το μπλοκάρισμα του Σχεδίου Νυδριού – Μεγάλου Αυλακίου για όσους το επιδιώκουνΆκου τι σκέφτηκα κι εγώ τώρα!!!