ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ: Αυτά λέγαμε ως Δημοτική Αρχή τον περασμένο Αύγουστο για το Πανεπιστημιακό Τμήμα!

0
357

Πριν αλέκτωρ…..

Στις 6 Αυγούστου 2019 με ανακοίνωσή της η τότε Δημοτική Αρχή τοποθετήθηκε για το θέμα της κατάργησης (αναστολή λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη) των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης για απόφοιτους των ΕΠΑΛ που θα λειτουργούσαν στη Λευκάδα με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση και φορέα υλοποίησης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σήμερα με αφορμή την άλλη κατάργηση (επίσης αναστολή κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη), αυτή του Τμήματος Περιφ/κής Ανάπτυξης του Ιόνιου Παν/μίου θυμίζουμε τι αναφέραμε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση για το σημερινό ζήτημα, που δυστυχώς εξελίσσεται σε πρόβλημα για τη Λευκάδα.
Σημειώνουμε επίσης ότι η τοποθέτηση τότε της Δημοτικής Αρχής ήταν η μοναδική αφού κανείς άλλος (θεσμικοί, φορείς, σύλλογοι, μέσα ενημέρωσης, δημοτικές παρατάξεις, δημοτικές κινήσεις, κλπ) δεν θέλησε ή δεν τόλμησε να ασχοληθεί!

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις η Παράταξή μας “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” θα ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

“… Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε απαράδεκτη και εχθρική για την εκπαίδευση αλλά και τη Λευκάδα, την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης συνολικά.

Ζητούμε την ανάκληση της απόφασης και απαιτούμε να υλοποιηθούν τα διετή προγράμματα σπουδών που στηρίζουν και προωθούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Θεωρούμε ότι η αναστολή  λειτουργίας των προγραμμάτων είναι ο προθάλαμος για την οριστική κατάργησή τους.

Σε ότι αφορά τη Λευκάδα, αναρωτιόμαστε μήπως η συγκεκριμένη απόφαση είναι η γενική πρόβα όχι μόνο για την κατάργηση των διετών προγραμμάτων, αλλά και την απόσυρση όλων όσων έχουν νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ινστιτούτο «Νίκος Σβορώνος». Εξάλλου η πρόσφατη απόφαση για την μη λειτουργία της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δείχνει το δρόμο!

Καλούμε όλους τους φορείς της Λευκάδας, και ιδιαίτερα τον κυβερνητικό βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει θέση για το συγκεκριμένο πρόβλημα του τόπου μας. Η χρυσή εποχή της βιομηχανίας δελτίων τύπου, με την ανέξοδη κριτική και αντιπολίτευση στους πάντες, έχει πλέον περάσει.”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 6ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Σχετικά με την αναστολή των Διετών Προγραμμάτων στη Λευκάδα