Σχετικά με τις ομπρέλες στην παραλία Μύλος

0
549

   Λευκάδα 12-7-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή ΟΥΔΕΠΟΤΕ σκέφτηκε να αξιοποιήσει την παραλία «Μύλος» της Τ.Κ Αγίου Νικήτα και γι’ αυτό ουδέποτε πρότεινε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου δημοπράτηση τμήματος αιγιαλού – παραλίας.

Δυστυχώς, εν αγνοία του Δήμου, η ΕΤΑΔ Α.Ε. μίσθωσε τμήματα παλαιού αιγιαλού, και κατ’ επέκταση η Κτηματική Υπηρεσία τμήματα αιγιαλού – παραλίας, τον περασμένο Μάιο σε επιχειρηματίες της Λευκάδας.

Μόλις το αντιληφθήκαμε, εξ αιτίας απαράδεκτων τεχνικών παρεμβάσεων στον παλαιό αιγιαλό, τις οποίες αποτρέψαμε με πολεοδομική παρέμβαση, στείλαμε επιστολή στις 29 Μαΐου 2018  (αριθ. πρωτ.: 10587/29-5-2018) με υπογραφή του κ. Δημάρχου στην ΕΤΑΔ Α.Ε. Επιστολή προς ΕΤΑΔ για περιοχή ΄΄Μύλος΄΄ Αγ. Νικήτα (29-5-2018)

Με την επιστολή αυτή ζητούσαμε την άμεση ανάκληση πιθανής παραχώρησης παλαιού αιγιαλού για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, τους οποίους επαρκώς αιτιολογούσαμε.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση από την ΕΤΑΔ Α.Ε..

Ύστερα από τη χθεσινή πληροφόρηση που είχαμε, για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλώστρων στην παραλία «Μύλος», με νέα επιστολή (αριθ. πρωτ.:14200/12-7-2018), του κ. Δημάρχου, εκφράζουμε τις κατηγορηματικές αντιρρήσεις μας και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη άμεσης ανάκλησης της συγκεκριμένης παραχώρησης Επιστολή Δημάρχου προς ΕΤΑΔ για περιοχή ΄΄Μύλος΄΄ Αγ. Νικήτα (12-7-2018).

Ως Δημοτική Αρχή επιμένουμε στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της απείρου φυσικού κάλους παραλίας «Μύλος» και δεν θα ανεχτούμε κάθε έμμεση ή άμεση αλλοίωσή της. Γι’ το λόγο αυτό, ούτε ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μας και η όποια διάνοιξη δρόμου πρόσβασης σε αυτήν.

Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να υποταχθούν τα πάντα στη λογική του κέρδους.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ