Τοποθέτηση Θ. Περδικάρη για ΔΕΠΟΚΑΛ

0
116
Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου, πρώην αντιδημάρχου και πρώην προέδρου της ΔΕΠΟΚΑΛ Θ. Περδικάρη σε συζήτηση στον Prisma 91,6 με τον Π. Κουνιάκη και στην ερώτησή του σχετικά με τη λειτουργία της ΔΕΠΟΚΑΛ και τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισής της:
 
“Μέχρι σήμερα συνειδητά δεν έχω μιλήσει ή απαντήσει καθόλου για την ΔΕΠΟΚΑΛ.
Η ΔΕΠΟΚΑΛ έχει μία ιδιαιτερότητα. Είχαμε και μαζί κ. Κουνιάκη μιλήσει πολύ όλα αυτά τα 5 χρόνια, που ήμουν πρόεδρός της για την πορεία της, τις πάμπολλες-σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις που υλοποιήσαμε.
 
Είχαμε επίσης μιλήσει για την καλή σχέση που είχα αναπτύξει με τους συνεργάτες μου και για την προσφορά τους. Νομίζω ότι εκεί είναι η αλήθεια για την πετυχημένη πορεία της κοινωφελούς την περίοδο από 9ο 2014 έως 8ο 2019. Η σχέση με τους συνεργάτες ήταν πάντα για μένα καθοριστική στην περαιτέρω καλή πορεία της επιχείρησης. Δεν αρκεί ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο ή ο δήμος. Έτσι που λειτουργεί η ΔΕΠΟΚΑΛ με εργαζόμενους που βιώνουν για χρόνια την εργατική ανασφάλεια, θα πρέπει να τους φέρεσαι ανάλογα και να τους δίνεις την εντύπωση ότι όχι μόνο είναι απαραίτητοι αλλά να είσαι πάντα δίπλα τους και ότι ουσιαστικά “συνδιοικούν” με την καλή έννοια. Αυτή δηλ. της συμμετοχικότητας και όσο αυτό είναι εφικτό. Κάτι που το έπραξα και με όλους τους συνεργάτες μου σε όσα τμήματα του Δήμου είχα την πολιτική ευθύνη. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα.
 
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το να διοικείς κυρίως σημαίνει να προνοείς και να προλαμβάνεις πολλά ζητήματα και προβλήματα.
 
Δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα για τα σημερινά προβλήματα, που ξεκίνησαν από την αρχή της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. Θα μιλήσω όταν χρειαστεί.
 
Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ την ΔΕΠΟΚΑΛ για να κάνουμε αντιπολίτευση και ούτε θα σπεκουλάρουμε.”