Τοποθέτηση Κων/νου Δρακονταειδή στην 1η συνεδρίαση του Δ. Σ. Λευκάδας

0
629

“…Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε γενικώς αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ότι από εμάς δεν πρόκειται να ακούσετε άρνηση χωρίς αιτιολόγηση ή χωρίς άλλη πρόταση, δεν πρόκειται να ακούσετε κραυγές και κατάρες. Αυτά αφορούν άλλους…”

                                Η τοποθέτηση του Κων/νου Δρακονταειδή                                          επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”.

«Θέλω  να ευχηθώ σε όλους, τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους συναδέλφους υγεία, δύναμη, γνώση και αυτογνωσία. Αυτό βεβαίως αφορά όλους μας,. 

Νομίζω ότι είναι μία περίοδος που εξακολουθεί να είναι πρόκληση για τη Λευκάδα, η ανάγκη δηλαδή να επιλύσουμε προβλήματα τα οποία ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν.

Εγώ θέλω, σήμερα και πολύ σύντομα, να ξεκαθαρίσω από τη δική μας πλευρά, από την παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» κάποια ζητήματα. 

Το πρώτο είναι ότι με γνώμονα ακριβώς αυτό που υπερασπιζόμαστε δηλαδή το ζήτημα της απλής αναλογικής, συμμετείχαμε στην εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και στην συγκρότηση των Επιτροπών, ψηφίζοντας ακριβώς στους προτεινόμενους από τις Παρατάξεις γιατί έτσι θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, στη λειτουργία του ίδιου του θεσμού.

Το δεύτερο που θέλω να αναφέρω είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει απλή αναλογική. Αυτό το εκλογικό σύστημα τορπιλίστηκε στη γέννησή του και ακρωτηριάστηκε. Οι αλλαγές που έγιναν πριν περίπου ένα – ενάμιση μήνα θεωρούμε ότι είναι σε τελείως αρνητική κατεύθυνση. Αλλαγές χρειαζόταν ο “Κλεισθένης” αλλά κατά την άποψή μας αυτό έπρεπε να συμβεί μέσα από τις εμπειρίες που θα υπήρχαν από την εφαρμογή του και την όλη προσπάθεια.

Η απλή αναλογική έδωσε την δυνατότητα σε μέλη των τοπικών κοινωνιών να εκφραστούν, κάτι που δεν ίσχυε με το προηγούμενο εκλογικό σύστημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη το διάλογο, αν θέλει βέβαια να το κάνει. Επομένως με αυτή τη λογική εμείς ψηφίσαμε και προφανώς θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την απλή αναλογική με τις όποιες βελτιώσεις απαιτούνται.

Τέλος θέλω να πω ότι από θέση ευθύνης και έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μας, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε γενικώς αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ότι από εμάς δεν πρόκειται να ακούσετε άρνηση χωρίς αιτιολόγηση ή χωρίς άλλη πρόταση, δεν πρόκειται να ακούσετε κραυγές και κατάρες. Αυτά αφορούν άλλους. 

Εύχομαι αυτό το κλίμα που προσπάθησα να περιγράψω σε ότι  αφορά την δική μας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα επικρατήσει στις συνεδριάσεις ώστε να παράγουμε αποτέλεσμα, ανεξάρτητα αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα, κάτι που είναι βέβαια και φυσικό. 

Μετά από αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να επαναλάβω τις ευχές μου προς όλους για προσωπική και συλλογική επιτυχία και φυσικά να διαβεβαιώσω ξανά το νέο Δήμαρχο ότι όποια βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε από την πλευρά μας, θα το κάνουμε.»

 Λευκάδα, 8/9/2019