ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ιστορία της κίνησης ξεκινά τον χειμώνα του 2005 στο σπίτι του αείμνηστου Γιώργου Μάλφα. Ύστερα από πρόσκληση του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, άνθρωποι προερχόμενοι από διάφορους πολιτικούς χώρους μαζεύτηκαν και αποφάσισαν τη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης που ονόμασαν “Όλοι για τη Λευκάδα”. Από την ίδρυσή της και μετά, η κίνηση διευρύνονταν συνεχώς με πολίτες που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν και να παρέμβουν στα κοινά του Δήμου μας.

Η πρώτη κάθοδος, στις εκλογές του 2006, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο IONION STAR. Στη συνέχεια, λειτούργησαν γραφεία και κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο που συμπεριελάμβανε άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς χώρους με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Δρακονταειδή. Στις εκλογές αυτές η Κίνηση πήρε το σημαντικό ποσοστό 22,52% και εξέλεξε τρεις Δημοτικούς Συμβούλους στον τότε Καποδιστριακό Δήμο.

Η Κίνηση συνέχισε τη δράση της μέσα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας γόνιμη αντιπολίτευση με την κατάθεση ιδεών και προτάσεων. Ταυτόχρονα λειτουργούσε όλη την τετραετία (2006-2010) με το Συντονιστικό της, με συνελεύσεις και γενικώς με συνεχή δράση και παρεμβάσεις.

Στις εκλογές του 2010, για τον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Λευκάδας, το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε και ενισχύθηκε με αποτέλεσμα η Κίνηση να λάβει ποσοστό 20,98% και να εκλέξει τέσσερις (4) Δημοτικούς Συμβούλους.

Συνέχισε δυναμικά και δημιουργικά το έργο της επικοινωνώντας διαρκώς, μέσα από εκδηλώσεις και επισκέψεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με τους πολίτες των νησιών του Δήμου Λευκάδας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθετε σημαντικές εισηγήσεις και προτάσεις, εξακολουθώντας να ασκεί μια δημιουργική αντιπολίτευση.

Στις εκλογές του 2014, έχοντας πλέον μια γενική αποδοχή για τη δράση της, η Κίνηση, με ψηφοδέλτιο ανοιχτό στην κοινωνία, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 26,16% και μπήκε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Τη δεύτερη Κυριακή πραγματοποιώντας μια, όπως άλλοι την χαρακτήρισαν, ιστορική ανατροπή, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 54,05% και ανέλαβε τη Δημοτική Αρχή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, από τη θέση ευθύνης που βρίσκονται οι εκλεγμένοι της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να διαχειριστούν και να προωθήσουν λύσεις στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του τόπου με διάλογο, σχέδιο, χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και κυρίως σεβασμό στον πολίτη.