Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2019
Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, επικεφαλής του Συνδυασμού «Όλοι για τη Λευκάδα», υποψηφίου Δημάρχου Λευκάδας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019.

 

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Κίνησης « Όλοι για τη Λευκάδα».

Η Δημοτική Παράταξή μας από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της στον Δήμο Λευκάδας μετά από δική σας εντολή, προσπάθησε να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της επικοινωνίας.

Θεωρώντας την επικοινωνία και την ενημέρωση δημοκρατικό δικαίωμα για τους πολίτες και υποχρέωση για την Δημοτική Αρχή λειτουργούμε, όλο αυτό το διάστημα, ακριβώς πάνω σ’ αυτόν τον άξονα: της αμεσότητας, της έγκυρης ενημέρωσης και της αμφίδρομης επικοινωνίας.

Με ανοιχτές πόρτες στο Δημαρχείο όλων των αιρετών, με δεκάδες συνελεύσεις σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου μας, με Δημόσιες Λογοδοσίες ανοιχτές σε όλους τους δημότες, με κατά τόπους επισκέψεις σε περιοχές και τόπους δουλειάς, με Δελτία Τύπου, με συνεντεύξεις των αιρετών στα ΜΜΕ, με παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την παρούσα ιστοσελίδα επιχειρούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ενημέρωσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάναμε όλα καλά ή ότι δεν υπήρχαν παραλήψεις ή αδυναμίες. Είναι όμως σαφές ότι αναπτύχθηκε μια άλλη κουλτούρα στη σχέση μας με τον πολίτη γιατί πιστεύουμε ότι:

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ενεργός πολίτης και το αντίστροφο.

Ο ενεργός πολίτης είναι ο υπεύθυνος πολίτης εκφράζει την άποψή του,  διεκδικεί τη συμμετοχή του ενεργά στην κοινωνία.

Ο ενεργός πολίτης  αναζητά πληροφορίες, φιλτράρει την είδηση, συμμετέχει στο χώρο της δημόσιας συζήτησης, διαμορφώνει κριτική σκέψη και παίρνει θέση.

Ο Δήμος Λευκάδας μας χρειάζεται όλους.

Ο τόπος μας αλλάζει και ομορφαίνει, όταν εμείς τον αλλάζουμε συμβάλλοντας όλοι μαζί, συμπράττοντας όλοι μαζί απ’ όποια θέση μπορεί ο καθένας.

Μαζί συνεχίζουμε το έργο που μαζί ξεκινήσαμε.

Ο λόγος στους Πολίτες – Μαζί δημιουργούμε!

Σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό και σας εύχομαι Καλή Ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας
Κωνσταντίνος Δρακονταειδής