Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020
Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου διέμεινε μέχρι 12 ετών. Στη συνέχεια, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ΚΑΤΕΕ Πειραιά, με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Μηχανικού Συγκοινωνιακών και Τοπογραφικών Έργων.

Εργάστηκε στην πολεμική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην ΠΥΡΚΑΛ, ως εργάτης και μετά ως υπάλληλος στο Γραφείο Προγραμματισμού Παραγωγής. Το 1986 μετατάχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ως εφοριακός υπάλληλος και υπηρέτησε αρχικά στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας και από το 1989 στη Δ.Ο.Υ. Λευκάδας έως τη συνταξιοδότησή του, το 2014.

Αποτέλεσε από νεαρή ηλικία ενεργό μέλος του φοιτητικού και αργότερα του εργατικού και του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος.  Συγκεκριμένα, υπήρξε εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας αδιάκοπα από  το  1989. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τον Πολιτισμό.

Από το 1996 έως το 1998 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδος.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ανέπτυξε πλούσια πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς.

Το 2005 ήταν βασικό ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ” με την οποία, ως επικεφαλής, κατήλθε στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 όπου και εκλέχθηκε, μαζί με άλλους συναγωνιστές της Kίνησης, Δημοτικός Σύμβουλος.

     Στις εκλογές του Μαΐου του 2014, αναδείχτηκε Δήμαρχος Λευκάδας και ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.