Ο Θ. Περδικάρης για την χρηματοδότηση του έργου στο Μικρό Ιχθυοτροφείο

0
515

Την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στο Μικρό Ιχθυοτροφείο συνολικού ποσού 500.000 ευρώ, σχολίασε στο NirikosNet ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης.

“Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική και μεγάλη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά από δεκαετίες πλήρους αδιαφορίας και εγκατάλειψης της μεγάλης «κληρονομιάς» μας.
Ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ που εκτός της σπουδαιότητάς του, αποδεικνύει περίτρανα τη συνέπεια αυτής της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Έτσι μετά την αξιολόγηση της ολοκληρωμένης πρότασης που υπέβαλλε ο Δήμος Λευκάδας και την ένταξη του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά», ακολούθησε πρόσφατα και η χρηματοδότησή του.

Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους των Ιονίων Νήσων. Μια αξιόλογη περιοχή για τη διατήρηση της άγριας ζωής, αφού συμπίπτει με τον κύριο διάδρομο της μαζικής μετανάστευσης των πουλιών στην ακτογραμμή του Ιονίου Πελάγους. Μια περιοχή που όπως στο παρελθόν, μπορεί τώρα αλλά και στο μέλλον να μας προσφέρει πάρα πολλά! Μια περιοχή που απέδειξε ότι μας θυμάται όταν την προσέχουμε και μας ξεχνά όταν την εγκαταλείπουμε!                                                                          Σίγουρα είναι θέμα βούλησης, επιλογών και προτεραιοτήτων.”