Αδιαφορία, ολιγωρία, ανικανότητα ή σκοπιμότητες για το ΒσΣ;

Σχόλιο του Θ. Περδικάρη, δημ. συμβούλου, πρώην αντιδ-ρχου & προέδρου ΔΕΠΟΚΑΛ

Είναι ακατανόητη και πρωτοφανής η καθυστέρηση στην ανανέωση των συμβάσεων του “ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ”, εκτός κι αν υπάρχουν σκοπιμότητες.
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε άρθρο πολυνομοσχεδίου, που ήταν σε διαβούλευση από τις 28 Αυγούστου και κατατέθηκε για συζήτηση στη Βουλή… τώρα! Όλο αυτό το διάστημα, δυστυχώς για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους, οι κυβερνητικοί και οι αυτοδιοικητικοί “κοιμήθηκαν” (!) και από 1/10/2020 συμβαίνει το αδιανόητο:
οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα πανελλαδικά, είτε απέχουν, είτε παραμένουν στα γραφεία, είτε εργάζονται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ με ότι αυτό συνεπάγεται!
Ειλικρινά αδυνατώ πλήρως να αντιληφθώ τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και των θεσμικών της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (σε επίπεδο ΚΕΔΕ αλλά και τοπικά) γι’ αυτό το ζήτημα. Τέτοια προχειρότητα, ανευθυνότητα, ωχαδελφισμός, ίσως και ανικανότητα για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ στο μέλλον.
Αλλά βλέπεις η ΚΕΔΕ και ο κ. Παπαστεργίου έχουν αναλωθεί με τις… μάσκες. Αντίθετα ο κ. Θεοδωρικάκος έχει εξαντλήσει το “ενδιαφέρον” του για το Πρόγραμμα, όταν καθυστέρησε για 1 χρόνο τον έτοιμο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!
Πάντως οι ευθύνες από την πρωτοφανή έλλειψη ενδιαφέροντος, την ολιγωρία, ίσως και την άγνοια που διαπιστώνονται, είναι σαφές ότι βαρύνουν αποκλειστικά αυτούς που (πρέπει να) ασκούν Διοίκηση, σε όλα τα επιπεδα.
Γιατί το να διοικείς, εκτός των άλλων, σημαίνει και να προνοείς! Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει, ούτε κεντρικά μα ούτε τοπικά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα