Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Δρακονταειδή Κωνσταντίνου για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Υποψηφιότητας Δρακονταειδή Κωνσταντίνου για τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου

 

Συμπολίτισσες / Συμπολίτες,

Έχουν περάσει σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια από τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν με δική σας επιλογή αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας.

Όλο αυτό το διάστημα διαχειριστήκαμε την εντολή σας όπως είχαμε υποσχεθεί: με υπευθυνότητα, νηφαλιότητα, σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από παραταξιακές-πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες.

Οι προσπάθειες που καταβάλαμε μέχρι σήμερα ήταν συλλογικές, οι σκέψεις και οι προτάσεις μας ξεκάθαρες, ο σεβασμός στην άλλη άποψη δεδομένος. Αναπόσπαστα στοιχεία της παραγωγικής παρουσίας μας στο Δήμο Λευκάδας, ήταν η συνέπεια και η ειλικρίνεια, η αξιοπιστία και η διαφάνεια, η χρηστή και δημοκρατική διοίκηση, η επαφή και ο διάλογος με τον πολίτη για τα προβλήματά του.

Η πορεία μας αυτά τα χρόνια, θεωρούμε ότι έχει επηρεάσει θετικά τους πολίτες και τον τόπο. Προφανώς δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι, ούτε υλοποιήσαμε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει ή σχεδιάσει. Θεωρούμε όμως ότι υλοποιήσαμε πολλά και σημαντικά έργα υποδομών, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω μνημονίων, πολιτικο-οικονομική συγκυρία στη χώρα, τα μεγάλα και διαχρονικά άλυτα προβλήματα, τον σεισμό του 2015 και τον υποστελεχωμένο μηχανισμό του Δήμου.                                  

Τα μεγάλα αυτά βήματα πραγματοποιήθηκαν, παρά τη συνεχή και αμείωτη παραπληροφόρηση μέχρι επιπέδου κατασυκοφάντησης, από ορισμένες «κλίκες» που δεν «βολεύτηκαν».

Φίλες και Φίλοι,

Στο Δήμο μας μετά τις επόμενες εκλογές τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.  Σ΄ ένα εντελώς νέο αυτοδιοικητικό τοπίο θα κληθούν άτομα και συλλογικότητες να επιδείξουν ωριμότητα, εμπειρία και τόλμη. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο προσαρμογής, όπου θα δοκιμαστούν ιδέες, συμπεριφορές, προκαταλήψεις και κουλτούρες, όπου η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη μέγιστη συνεννόηση. Αρκεί αυτή η συνεννόηση να παράγει όφελος για τους πολλούς.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε· σε μια περίοδο μάλιστα όπου η εφαρμογή της απλής αναλογικής, ως το δημοκρατικότερο εκλογικό σύστημα αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης, απαιτεί απόρριψη της σκοπιμότητας, ειλικρινή διάλογο, μέγιστη συναίνεση, ουσιαστική σύνθεση απόψεων, επίδειξη πολιτικής σοβαρότητας.

Το έχουμε αποδείξει:

  • Στις καθημερινές επαφές και το διάλογο με τους πολίτες, στις ατέλειωτες συζητήσεις πολλών δεκάδων συνελεύσεων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
  • Στις συνεχείς συζητήσεις με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, με επαγγελματικά σωματεία, πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους και κοινωνικές ομάδες.
  • Στις καθιερωμένες, συχνές συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση και συζήτηση όλων των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας.
  • Με τον εξαντλητικό διάλογο και την προσπάθεια για μέγιστη σύνθεση απόψεων στο κυρίαρχο όργανο, αυτό του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας είναι ότι στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής δημιουργήθηκε, ακόμη και σε ζητήματα μείζονος σημασίας, μια μεγάλη πλειοψηφία η οποία «άντεξε» στο χρόνο, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της πλειοψηφίας, αλλά και όσους συναδέλφους της μειοψηφίας (και ήταν αρκετοί) συνέβαλαν σ’ αυτό.

Είμαστε σίγουροι ότι ο σπόρος αυτής της συνεννόησης που έχει ήδη βλαστήσει, ΜΠΟΡΕΙ να δώσει τους καρπούς που εμείς προσδοκάμε στην αναζήτηση κοινών στόχων για τους δικούς μας αγαπημένους τόπους, τον Κάλαμο, τον Καστό και τη Λευκάδα.

Θα συνεχίσουμε με βιώσιμη αναπτυξιακή λογική προς όφελος των πολλών, συμπαραγωγή ιδεών και διάλογο για έναν Δήμο κοινωνικά δίκαιο, αποδοτικό στις ανάγκες των κατοίκων και της νέας γενιάς.  Έναν Δήμο ανταγωνιστικό στις προκλήσεις της εποχής μας που θα εξακολουθεί να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των νησιών μας.

Μας ακολουθούν: το οικονομικό νοικοκύρεμα που έχει γίνει στο Δήμο μας, τα μικρά ή μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτά που δημοπρατούνται τώρα, όσα σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες, καθώς επίσης και στο συνολικότερο έργο της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς.

Θεωρώντας ότι έχουμε αφήσει θετική σφραγίδα από την παρουσία μας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και την τοπική κοινωνία, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα συμμετέχουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ».    

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι η δική μου παρουσία, ως επικεφαλής, θα αποτελεί την εγγύηση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας προόδου του τόπου μας.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να αγωνιζόμαστε για ένα μοντέλο Δήμου με προοδευτικό αποτύπωμα που θα έχει σαν βασικές προϋποθέσεις τη συλλογικότητα, τη δημοκρατική συγκρότηση των οργάνων, τη διαφάνεια, τον δημόσιο απολογισμό, τη συμμετοχή, τον διάλογο και τον έλεγχο από τον πολίτη.

Στη ζωή, κερδισμένοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν να την κάνουν καλύτερη.

Επειδή αυτός ο τόπος μας ενώνει και μας δυναμώνει, είμαστε αποφασισμένοι, να τον κάνουμε καλύτερο!

 

 ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ –

      ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ  –             

      ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

 

Για τη Δημοτική Κίνηση

  Δρακονταειδής Κων/νος

Δήμαρχος Λευκάδας &

                                                                                Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα