Γιώργος Φίλιππας:”Συμπολίτης πήρε με διόρθωση Κτηματολογίου έκταση στην περιοχή Βρύση Πασά” Ξεκινά δικαστικά η διεκδίκηση του.

Αναλυτική ενημέρωση για μία νέα φερόμενη  υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην περιοχή “Κτήμα βρύση Πάσα”, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φίλιππας, ανέφερε ότι αποτέλεσμα της κτηματογράφησης όπως την ζήσαμε είναι αυτό που ζούμε τώρα, επάνω από την βρύση Πάσα, όπου κάποιος συμπολίτης μας πήρε ένα τεμάχιο με διόρθωση κτηματολογίου.

“Πραγματοποιήθηκε ένα δικαστήριο για κτηματολογική διόρθωση και πήρε στο όνομά του το συγκεκριμένο κτήμα. Το κτήμα βρίσκεται μέσα στα όρια ιδιοκτησιών, πρώην κοινότητας Αλεξάνδρου και Πλατυστόμων, δεν δηλώθηκε στο κτηματολόγιο ούτε από τον πρώην δήμο Λευκάδας, ως διάδοχη κατάσταση της κοινότητας Αλεξάνδρου, ούτε από τον Δήμο Ελλομένου ως διάδοχη κατάσταση της κοινότητας Πλατυστόμων το εν λόγω τμήμα φαινόταν ως άγνωστο και για αυτό δεν κλήθηκε ο Δήμος Λευκάδας να παραστεί να παρέμβει, αλλά δεν ειδοποιήθηκαν ούτε οι όμοροι, πράγμα το οποίο είναι παράξενο για τις διαδικασίες που ακολουθεί το κτηματολόγιο.”

Από τη στιγμή που ο Δήμος έμαθε για την διαδικασία και την περίφραξη, ζητήθηκε από το κτηματολογικό γραφείο Καρυάς, να ενημερωθούμε σχετικά και απάντηση ήταν, ότι από ότι φαίνεται στα χαρτιά τους, δεν έχει γίνει δήλωση από τους πρώην δήμους και για αυτό το λόγο έγινε αυτή η ιστορία.

Στην συνέχεια βρέθηκαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής καθορισμού κοινοτικών κτημάτων, τόσο του Αλέξανδρου, όσο και των  Πλατυστόμων, στα οποία σαφέστατα διατυπώνεται ότι στο σημείο το οποίο βρίσκεται η βρύση Πάσα, καταλήγουν τα σύνορα δύο κοινοτήτων.

Η νομική υπηρεσία του δήμου θα ασχοληθεί με το θέμα, μαζεύονται ό,τι στοιχεία χρειάζονται, ώστε να γίνει αγωγή και να διεκδικηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο είναι κοινοτικό.

Ο κύριος Φίλιππας υπογράμμισε ότι το κομμάτι αυτό είναι η υδρομάστευση της πηγής Πάσα, είναι ο λοφίσκος μέσα από τον οποίον πηγάζει το νερό, οι σπηλαιώσεις μέσα στις οποίες υπάρχει το νερό, μπροστά ακριβώς από αυτό το λοφίσκο, έχει γίνει υδρομάστευση το 1980 από την κοινότητα Πλατυστόμων, χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση από κανέναν ιδιώτη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι διεκδίκηση μέσω της δικαστικής οδού και χρειάζεται να μαζευτούν ότι στοιχεία υπάρχουν για να υπερασπιστεί αυτή η διεκδίκηση.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα