Δημοτικό Συμβούλιο: Τραγέλαφος και αποχώρηση της Παράταξης

Για άλλη μια φορά εκρηκτικές σκηνές στο με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Όπως φαίνεται σ’ αυτή η θητεία θα συμβούν πάρα πολλά. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο με την διαδικασία να επαφίεται στην… καλή διάθεση, την ευγένεια και την αγωγή των συμμετεχόντων. Όποιος συμμορφώνεται, δεν διακόπτει τον ομιλητή, δεν κραυγάζει, σεβόμενος τον εαυτό του, το θεσμό και τους πολίτες, τελικά θεωρείται ο αδύναμος και ο ηττημένος που στριμώχνεται στα σχοινιά του ρίγκ! Εκεί φτάσαμε δυστυχώς.

Εφόσον δεν υπάρξουν παρεμβάσεις είναι σίγουρο ότι θα φτάσουμε σε σημείο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας να μείνει στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου και όχι μόνο, ως παράδειγμα προς αποφυγή. Εξάλλου το έχει ήδη “βαρύνει” κατά πολύ, η άλλη πρωτιά που έχει και αναφερόμαστε στην αισχρή ύβρη προς την Παράταξή μας εδώ και μήνες για την οποία ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες που αποφασίστηκαν από το Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου, παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από την αρχειοθέτηση (λόγω νομοθετήματος) της μήνυσης που είχαμε καταθέσει. Προφανώς είναι κι αυτό σημείο των καιρών!

Σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα https://www.lefkadatoday.gr/

Την έντονη ενόχληση του  εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής  για τον τρόπο που διεξήχθη  το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  και συγκεκριμένα  η μεταμεσονύχτια αντιπαράθεση  της κυρίας Κωνσταντινίδη,  με τους Παναγιώτη και Χρήστο Γληγόρη για την συμμετοχή τους σε μία επιτροπή  για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα,  στην οποία ο κ. Παναγιώτης Γληγόρης  δεν συμμετείχε,  ενώ ο κ. Χρήστος Γληγόρης είναι αναπληρωματικός.

Πάνω από μισή ώρα υπήρχαν αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις με τον κ. Δρακονταειδή να κάνει λόγο για “αίσχος και ξεφτίλα για όλους”.

 Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ρόκκο,  είπε ότι ο ίδιος έχει προσωπική ευθύνη που επιτρέπει να συνεχίζεται αυτή η διαδικασία με αυτό τον τρόπο.

Ζήτησε μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να διακοπεί, καθώς η διαδικασία είναι απαράδεκτη,  και να πάρει ο πρόεδρος μέτρα, αναφέροντας τα εξής:

“Το πανηγυράκι με τις τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστεί για ένα χρόνο και βοηθάει στο να παραχθούν και αυτά τα αποτελέσματα εκτός κι αν τα κόψεις στη γέννηση τους. Ζητάω να διακοπεί το δημοτικό συμβούλιο καθώς αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, ο καθένας παίρνει το λόγο όποτε θέλει και για όποιο λόγο θέλει και εγώ δεν ανέχομαι αυτή την κατάσταση.”

Ο κ. Ρόκκος απάντησε ότι είμαστε μεγάλα παιδιά και αν δεν σεβόμαστε η διαδικασία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους βγάζω εκτός και να μην μπορούν να μιλήσουν. Εγώ ντρέπομαι γι αυτή την κατάσταση, κανείς δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει, καθώς αν κάποιος πει κάτι που δεν συμφωνεί με αυτά που θέλουμε πρέπει να απαντήσουμε.

Παρεμβαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Γληγόρης ο οποίος τον καλεί να απευθυνθεί πρώτα στο Δήμαρχο, με τον κ. Ρόκκο να του απαντά πως αν πάρει τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου θα δει άλλα πράγματα για το ποιος μιλάει περισσότερο.

Ο κ. Θ. Περδικάρης  ενοχλημένος λέει ότι αυτή η κατάσταση  δεν πάει άλλο και “αν συνεχίσουμε να μιλάμε σαν παρέα να πάμε σπίτια μας”,  με τον κ. Κ. Γληγόρη να του απαντά “στο καλό”!

Στη συνέχεια ο κ. Δρακονταειδής ως ένδειξη διαμαρτυρίας ανακοίνωσε την αποχώρηση της Παράταξής του από την με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση αναφέροντας: “αυτό δεν είναι δημοτικό συμβούλιο αλλά τραγέλαφος. κι αυτό είναι το πρώτο βήμα καθώς σε επόμενο συμβούλιο μπορεί να υπάρξουν και άλλα.”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα