Δρακονταειδής: “Προσβολή για το Δήμο Λευκάδας η άγνοια της Περιφερειάρχη για την ΟΧΕ”

Πηγή: LefkadaToday

Κ. Δρακονταειδής:Προσβλητική για το Δημοτικό Συμβούλιο η άγνοια της Περιφερειάρχη για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Λευκάδας.”

Τοποθέτηση με αφορμή την σύσκεψη (17/12/2019) αναφορικά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στην οποία έδωσε το παρών η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, έκανε ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας την Τετάρτη 18/12/2019.

“Από την πλευρά της Παράταξής μας στη σύσκεψη βρέθηκε ο κ. Σέρβος, ενώ διαβάζοντας και τα δημοσιεύματα θέλω να σταθώ σε δύο σημεία τα οποία επέλεξε ο δήμαρχος να μην τα πει, αλλά εγώ θα τα πω, διότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας.

Η κ. περιφερειάρχης, η οποία είναι εδώ και 3,5 μήνες στο τιμόνι της ΠΙΝ, είπε επί λέξει ότι παρατηρεί μία δυσλειτουργία μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου. Αυτό βέβαια είναι ένα ζήτημα που το γνωρίζει ο δήμαρχος και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει.Όμως προχώρησε λέγοντας ότι ως περιφερειάρχης δεν ξέρει τίποτα για την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση (ΟΧΕ), όταν η διαχειριστική αρχή που ήταν παρούσα, στεγάζεται δίπλα στο Γραφείο της.

Δεν μπορεί να έρχεται εδώ η κ. περιφερειάρχης και να λέει ότι της κατέβει. Βέβαια όλα αυτά δείχνουν πλήρη άγνοια, γι’ αυτό που υπάρχει, ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, σε ποια διαδικασία είναι η ΟΧΕ κλπ. Επίσης μας λέει ότι θα φτιάξει νέα ΟΧΕ (!)  όταν η υπάρχουσα είναι ήδη ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τη διαχειριστική αρχή για να προχωρήσουν οι εντάξεις των έργων.

Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι επιεικώς απαράδεκτο. Γι’ αυτό θεωρώ ότι το Σώμα έπρεπε να ενημερωθεί για να το γνωρίζει. Διότι αυτό δεν προσβάλλει μόνο τη δημοτική αρχή αλλά το δημοτιοκό συμβούλιο στο σύνολο του.

“Το δεύτερο έχει να κάνει με το ζήτημα τις παραχώρησης χώρου του Διοικητηρίου, ζητώντας χώρους που έχει τώρα ο Δήμος Λευκάδας, δηλαδή πέντε γραφεία. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα, γιατί έχει ειπωθεί και από άλλα χείλη εμπλεκομένων με την περιφέρεια, ότι θέλουν να ζητήσουν το σύνολο του κτηρίου. Και αυτό εγώ το θέτω από τώρα.

Χτυπάω τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της θητείας μας γιατί θα προκύψει θέμα. Θέλω να θυμίσω ότι έχουν ζητήσει οι παρατάξεις γραφεία και δεν το έχουμε λόγω έλλειψης χώρου. Επομένως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες ως Δήμος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα