Θανάσης Περδικάρης στον Prisma 91,6: ” Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια, όχι μόνο για τα έργα που κάναμε, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας.”

Την τοπική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης.

Με αφορμή το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής και δόθηκαν προς χρήση οι παιδικές χαρές στην παραλία της πόλης της Λευκάδας, αλλά και στην τοπική κοινότητα Λαζαράτων, ο κύριος Περδικάρης επανέλαβε για άλλη μία φορά πώς ήταν η κατάσταση και πως η δημοτική αρχή έπρεπε να την αντιμετωπίσει.

“Δώσαμε αυτές τις δύο παιδικές χαρές στο κοινό, οι οποίες είναι ασφαλής, εκσυγχρονισμένες, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθεί και η παιδική χαρά στην Καρυά.

Παράλληλα έχει δημοπρατηθεί και σε λίγες μέρες ξεκινούν οι διαδικασίες για την παιδική χαρά στην παραλία της Κατούνας στη Λυγιά και στην Βασιλική, ενώ μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, ίσως και νωρίτερα, θα γίνει η δημοπράτηση άλλων 7 παιδικών χαρών, στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος, και αφορούν το Νυδρί, αλλά και σε άλλα μεγάλα χωριά, συνεχίζουμε και με πόρους του δήμου, να προσπαθούμε να στήσουμε σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

Σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Λευκάδας, και την καταγγελία της διευθύντριας της μονάδας τεχνητού νεφρού, για ανάρμοστη συμπεριφορά από την διοίκηση του νοσοκομείου είπε , ότι είναι πολύ εύκολο να αφήνονται αιχμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η διαδικασία ενημέρωσης είναι πολύ εύκολη, ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί από το διοικητή, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, στο οποίο μην ξεχνάμε ότι συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι εκπρόσωποι των γιατρών.

Εγώ δεν έχω ενημερωθεί γιατί δεν μπήκε θέμα στο Δ.Σ του νοσοκομείου, εκείνο που γνωρίζω είναι, ότι ο διοικητής του νοσοκομείου εχθές  πραγματοποίησε έναν έλεγχο όπως έχει το δικαίωμα από τον νόμο, σε σχέση με τις εφημερίες των γιατρών.

Νομίζω ότι τόσο ο Διοικητής, όσο και το διοικητικό συμβούλιο αν χρειαστεί θα απαντήσει και όλα θα μπουν στη θέση τους, ωστόσο  πρέπει να αντιληφθούμε, ότι στον κάθε φορέα, δεν μπορεί να γίνεται συλλογική διοίκηση.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με το νοσοκομείο και κυρίως δεν μπορούμε να παίζουμε με το νοσοκομείο για προσωπικούς λόγους.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν προσωπικά προβλήματα, ωστόσο δεν μπορούμε να παίζουμε με το νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το 2015, όταν είχε 15 γιατρούς, τώρα έχει 40.

Στο ερώτημα αν έχει γνώση για το εν λόγω περιστατικό που αναφέρει η  γιατρός στην ανακοίνωσή της, επανέλαβε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση, ενώ ανέφερε ότι ποτέ δεν του έχει μεταφερθεί παράπονο, ότι δεν μπορούν να βρουν το Διοικητή για ενημέρωση.

“Όλες οι συμπεριφορές ελέγχονται, έτσι πρέπει να γίνεται, ο καθένας από εμάς από όποιο πόστο κι αν βρίσκεται, είναι υποχρεωμένος να φροντίσει το καλύτερο για το νοσοκομείο. Μέχρι τώρα η διοίκηση τα έχει καταφέρει, αυτό δείχνουν τα γεγονότα και αριθμοί, αλλά αυτό το επιβεβαιώνουν και οι πολίτες.”

Σχετικά και πάλι με την καταγγελία για αυταρχική συμπεριφορά, ανέφερε ότι αφού τέθηκε το ζήτημα, έτσι κι αλλιώς θα διευκρινιστεί.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και την κριτική της αντιπολίτευσης ότι απλώς έγινε διαχείριση μιας κατάστασης, ο κύριος Περδικάρης, ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρήκε πράγματα για να συνεχίσει να διαχειρίζεται.

“Ουσιαστικά ξεκινήσαμε πράγματα από το μηδέν, ίσως και εμείς οι ίδιοι όταν θα δούμε, τις σελίδες με τα μικρά ή μεγάλα έργα που κάναμε, σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά, έργα πνοής που έχουν γίνει στη Λευκάδα μπορεί να μην το πιστέψουμε.

Θεωρώ ότι οι προσπάθειες που καταβάλαμε μέχρι σήμερα, ήταν πάρα πολύ σημαντικές. Προφανώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε, όμως έγιναν σημαντικά πράγματα, όπως το θέμα των απορριμμάτων που είναι ένα έργο πνοής και δεν ξέρω ποιος άλλος κατάφερε, όπως ήταν το έργο να το φέρει σε μία τελική μορφή και να φτάσουμε στο σημείο της δημοπράτησης.

Εκτός από τις παιδικές χαρές που είναι κάτι πολύ σημαντικό, υπάρχει χρηματοδότηση 500 χιλιάδων ευρώ, για επιλογή, ένταξη, ανάπτυξη λειτουργίας ιχθυοτροφικού, τουριστικού πάρκου στο μικρό ιχθυοτροφείο, καθώς είναι η πρώτη παρέμβαση που γίνεται μετά από δεκαετίες.

Στο ίδιο ιχθυοτροφείο, μέσω του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού και με δικές μας επιλογές όσον αφορά τα ζητήματα που θα τεθούν, εγκρίθηκε ποσό ύψους 280.000, μέσα από το ΠΕΠ το οποίο θα διαχειριστεί ο φορέας.

Υπογράφονται άμεσα οι συμβάσεις για τον κόμβο Καραβέλα και την ανάπλαση του Αγίου Μηνά, που η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε ενστάσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στην ΟΧΕ, κάτι που  όπως είπε πέρασε στα στεγνά από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η δημοτική αρχή θα κριθεί από τα έργα της και όχι από τα λόγια της, εκτός  από την κριτική του πολίτη που είμαστε υποχρεωμένοι, όχι απλά να τη δεχτούμε, αλλά να μπορέσουμε να την μετατρέψουμε σε πράξη.

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν έχεις πει κάτι καλό για την δημοτική αρχή έχεις ταυτιστεί με αυτήν, αν πεις κάτι κακό είσαι σωστός.

Θεωρούμε ότι έχουμε πορευτεί με την καλύτερη δυνατή διαδικασία σε ότι αφορά τα έργα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Θεωρούμε ότι έχουμε αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, όπως είπα και προηγουμένως δεν υπήρξαμε αλάνθαστη, ούτε υλοποιήσαμε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει, θεωρούμε όμως ότι μέσα στο πλαίσιο που κινηθήκαμε, μέσα σε αυτό τον κυκεώνα και παρά τα όσα συνέβησαν στη Λευκάδα, που μόνο λιμός δεν έπεσε και αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά πρέπει να το θυμίζουμε.

Στην κριτική ότι αν δεν υπήρχε ο σεισμός και η χρηματοδότηση δεν θα είχε γίνει τίποτα στη Λευκάδα, ο κύριος Περδικάρης, ανέφερε ότι αυτό άρχισε να ακούγεται όταν ήρθαν οι χρηματοδοτήσεις.

“Αν δεν ερχόντουσαν χρηματοδοτήσεις, θα μας έλεγαν ότι είμαστε ανίκανοι να τις πάρουμε. Προφανώς κάποιοι ήταν ικανοί και πίεσαν ή εξασφάλισαν με τον τρόπο τους τις χρηματοδοτήσεις για τη Λευκάδα, εάν θεωρούν κάποιοι ότι είναι κακό που ήρθαν αυτές στη Λευκάδα και άλλαξε δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και όλα τα έργα που έγιναν, δεν μπορώ να πω κάτι.

Θεωρώ ότι ως δημοτική αρχή κάναμε πολύ μεγάλα βήματα, καθώς από το Σεπτέμβριο του 2014, υπήρχε και  συνεχίστηκε μια  αμείωτη παραπληροφόρηση, που πολλές φορές έφτανε σε σημείο κατασυκοφάντησης και αυτό δεν διευκολύνει τον τόπο.

Ως δημοτική αρχή λειτουργήσαμε πολύ διαφορετικά και αυτό το γνωρίζουν και οι πολίτες αλλά και το επιχειρησιακό δυναμικό του δήμου.

Δεν ακολουθήσαμε ούτε παρασιτικές νοοτροπίες, ούτε δεχτήκαμε να λειτουργήσουμε δίπλα με ανθρώπους που προσπάθησαν να επιβιώσουν όπως ήξεραν πολύ καλά να κάνουν στο παρελθόν.

Αυτό νομίζω ότι μας χαρακτηρίζει είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν και νομίζω ότι ο πολίτης να μας κοιτάξει στα μάτια, γιατί μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια και για άλλα πολλά πράγματα και δεν είναι μόνο τα έργα, είναι και η νοοτροπία αλλά και η διαχείριση που ασκείς όταν έχεις αυτήν την εξουσία στο δήμο Λευκάδας.

Στην επισήμανση ότι και η σημερινή δημοτική αρχή κάνει απευθείας Αναθέσεις, κάτι που στηλίτευε στο παρελθόν, ο κύριος Περδικάρης ανέφερε ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

“Ακούσαμε κριτική και για τις απευθείας αναθέσεις στο δρόμο της Απόλπαινας. Από τη μία πλευρά είμαστε συνέχεια στοχευμένοι γιατί κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν αδύνατον να ολοκληρώσουμε το δρόμο, πριν τη γιορτή της Φανερωμένης και κατά την άποψή τους έπρεπε να περιμένουμε, να μη γίνει κάτι, για να βγούνε μετά και να πούωε ότι δεν έχουμε το δρόμο.

Όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης, ο κύριος Περδικάρης δεν συμμερίστηκε τον ισχυρισμό ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε πόλεμο, ωστόσο εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ότι μέσο μαζικής ενημέρωσης, είναι αυτό που το γνωρίζεις, έχει ονοματεπώνυμο  είναι πιστοποιημένο.

Αναφερόμενος στις κοινωνικές δομές του δήμου, ανέφερε ότι “όταν ο Κώστας Δρακονταειδής μου ανακοίνωσε τις αρμοδιότητές μου, για να είμαι ειλικρινής ήμουν λίγο μαγκωμένος, γιατί ούτε τότε μπορούσε να φανταστώ την έκταση αλλά και τον όγκο δουλειάς.

Ωστόσο μαζί με το Δήμαρχο και θέλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, σε αυτό τον τομέα ήταν πάντα κοντά. Ποτέ δεν αρνήθηκε οτιδήποτε του ζητήθηκε, με αποκορύφωμα το διπλασιασμό του προϋπολογισμού στην κοινωφελή ΔΕΠΟΚΑΛ.

Στην πορεία δημιουργήθηκαν πολλά πράγματα, προφανώς συνεχίσαμε τη δουλειά που υπήρχε, προσπαθώντας να βάλουμε και το δικό μας στίγμα, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, με βάση το νόμο για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των διακρίσεων.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν αρκετές δομές στη Λευκάδα, όπως το κέντρο κοινότητας, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό συσσίτιο, το κοινωνικό φαρμακείο που και εκεί ακούσαμε κριτική ότι ξεπουλάμε τις κοινωνικές δομές.

Αναφερόμενος στη βοήθεια στο σπίτι, είπε ότι νιώθει ευτυχής που επί των ημερών τους, βρήκε τέλος η ομηρία των προηγούμενων χρόνων και τα βάσανα του τράβηξαν οι εργαζόμενοι, βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια και καθυστερήσεις πληρωμών.

“Εκείνο που προσπαθήσαμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε είναι η μεταστέγαση του Κδαπ-Μεα, καθώς βρισκόμαστε στη δρομολόγηση και προχωράμε και τη χρηματοδότηση που εύκολα θα εξασφαλίσουμε για να μεταφερθεί το ΚΔΑΠ μεα, σε καινούργιες σύγχρονες αίθουσες.

Δουλέψαμε πάρα πολύ και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου γιατί έδωσαν το κάτι παραπάνω.

“Πρέπει να δώσεις τον εαυτό σου, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που υπήρχαν και που συνεχίζουν να υπάρχουν σε αυτό τον τομέα, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες που έχουν οι συμπολίτες μας και πιστεύω ότι σε αυτό τον τομέα τα καταφέραμε.”

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα