Θαν. Περδικάρης : “Εμείς προτάξαμε προγραμματική σύγκλιση για αντιμετώπιση των αναγκών και όχι καρέκλες – Δε μπήκαμε σε διαδικασία παζαριού”

“Στη Λευκάδα κάποιοι έχτισαν μεγάλες πολιτικές καριέρες με την διαχείρηση των απορριμμάτων” ….. “Για συγκεκριμένους λόγους, επειδή δεν καλύψαμε ανομήματα και δεν γίναμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ, δεχόμαστε πόλεμο και για το Νοσοκομείο” ….. “Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε, από δικές μας αδυναμίες, αλλά και από θέση πολιτικού πολιτισμού ή ιδεών, τα μικρά ή μεγάλα κυκλώματα του τόπου μας” ….. “Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την από την 1η ημέρα της θητείας μας παραπληροφόρηση, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και είναι πλέον εμμονική”.

Την τοπική πολιτική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Περδικάρης.

Σχολιάζοντας την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και σε ότι αφορά την συνεργασία που θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει, τη συναίνεση ή μη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και την ίδια τη διαδικασία.

“Δεν εξεπλάγην για το δεύτερο, πιστεύω ότι υπάρχει μπροστά μας πεδίο δόξας λαμπρό, ήταν το 1ο δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά ο καθένας κοιτάζει τα πατήματά του και οι νέοι συνάδελφοι αλλά και η δημοτική αρχή, υπάρχει μία νέα πραγματικότητα με τη συμφωνία, σύμπραξη, συναίνεση όπως θέλετε πείτε το του κ. Σολδάτου με τον δήμαρχο, θα τα δείξει όλα η πορεία.”

Στο ερώτημα κατά τη γνώμη του για ποιο λόγο η παράταξη του κ Δρακονταειδή έχασε τις εκλογές, ανέφερε ότι η ιστορία θα γράψει το αφήγημα της στο κοντινό μέλλον.

“Το ότι αντιμετωπίσαμε, το που βρεθήκαμε, πώς ήταν ο δήμος μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι γνωστό.

Δεν έχω καμία διάθεση να μηδενίσω τις προσπάθειες κανενός και δεν το κάναμε σε όλη τη θητεία μας, παρά τις προσπάθειες που γίνονται και όσα λέγονται.

Βεβαίως τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε και εμείς, μην ξεχνάμε ότι οι πριν από εμας, με τα προβλήματα που υπήρχαν, ίσως οι συνάδελφοί λόγω των αδιεξόδων να είχαν φτάσει μέχρι την ΕΥΔΑΠ”.

Εκείνο που δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε και ίσως είναι μία ολόκληρη συζήτηση και από δικές μας αδυναμίες, αλλά και από θέση πολιτικού πολιτισμού ή ιδεών, δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε μικρά ή μεγάλα κυκλώματα του τόπου μας.

Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε από την πρώτη ημέρα την παραπληροφόρηση η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όλοι ζούμε στη Λευκάδα είναι πλέον εμμονική.

“Εγώ πλέον με χιούμορ αντιμετωπίζω το ότι η νέα δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίζεται με τα προβλήματα που έχει,  γιατί η καθημερινότητα τρέχει, τα προβλήματα υπάρχουν χαίρομαι πάρα πολύ που οι συμπολίτες μας δεν αντιμετωπίζουν και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη νέα δημοτική αρχή με ένα ανάθεμα.”

Ελπίζω για το καλό του τόπου και της αυτοδιοίκησης να έχει πάρει η κοινωνία  ένα μάθημα και να μη συμβαίνει κάτι άλλο.

Αναφορικά με το αν χρειάζεται μία περίοδο χάριτος η νέα διοίκηση Καλού, είπε πως όπως έχει δηλώσει ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής  δεν θα πορευτούμε με κραυγές και ανάθεμα, θα κάνουμε μία αντιπολίτευση όπως γνωρίζουμε να την κάνουμε, θα υποστηρίξουμε και θα αναδείξουμε το μεγάλο έργο που απομένει, τα έργα που έχουν ξεκινήσει από εμάς και είναι δημοπρατημένα, έχουν συμβασιοποιηθεί, εχουν πάει στην οικονομική επιτροπή για δημοπρασία κτλ. Μακάρι να είχαμε παραλάβει και εμείς τόσα έργα ακόμα και τα μισά.

Σύμφωνα με τον κ. Περδικάρη, η δημοτική αρχή δεν θα κριθεί μόνο από τις βλάβες, καθώς έτσι μπορεί να πάει μία τετραετία, καθώς υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και καθημερινότητα δεν τελειώνει.

Η δημοτική αρχή θα κριθεί και από την πολιτική στάση στο δημοτικό συμβούλιο και από την θέση που θα πάρει με τις συναινέσεις και τις συμφωνίες που μπορούν να υπάρξουν, το πόσο ανοιχτά αυτιά υπάρχουν και αυτό που είπε ο δήμαρχος ότι το δημοτικό συμβούλιο θα είναι καρδιά του δήμου Λευκάδας.

Αναφορικά με το γεγονός της μη απόδοσης της συνεργασίας της παράταξης τους, με την δημοτική αρχή, ανέφερε ότι έχει δοθεί μία αναλυτική ανακοίνωση στη δημοσιότητα, ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια συζήτηση και αποδοχή ή μη, εκτός αν ο κύριος Σολδάτος γνωρίζει κάτι παραπάνω και να μας το πει.

“Αυτό που έχουμε δείξει είναι ότι ως παράταξη έχουμε συνοχή και προσωπικές επιλογές και τακτικές δεν χωράνε στην παράταξή μας και κανείς δεν τις δέχεται από εμάς, ούτε μπορούμε να τις αποδεχτούμε.

Κατά την άποψή μου το ζήτημα της συνεργασίας τους είναι πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό και έχει να κάνει με τις πολιτικές που παίρνει κάθε παράταξη’.

Αναφορικά με τον κ. Σοδλάτο και στον ισχυρισμό του ότι έβαλε πλάτη με την στήριξη του στον κύριο Καλό, πρέπει να πούμε ότι γνωρίζουμε όλοι και πρόσωπα, φιλοδοξίες και προσωπικές τακτικές ας το αφήσουμε εκεί και ας μην πάμε παραπέρα.

“Εμείς είχαμε προτάξει μία προγραμματική σύγκλιση για την αντιμετώπιση των αναγκών και όχι προφανώς τις καρέκλες. Και επειδή κάποιοι τώρα φωνάζουν στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πω ότι ήμασταν η μόνη παράταξη που δεν μπήκε στη διαδικασία  παζαριού, με εξαίρεση τις παρατάξεις της άλλης αριστεράς.

Εμείς μιλήσαμε για προγραμματική σύγκλιση, για το πού πάει ο δήμος, κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρόλο που η πρώτη συζήτηση με ευθύνη του Χαράλαμπου Καλού, έγινε με τον κύριο Δρακονταειδή, εμείς δεν μπήκαμε στη διαδικασία υπόδειξης προσώπων, υπάρχει μία διαδικασία, κρατάμε την συλλογικότητα ακόμη και τώρα, καθώς εχτές συνεδρίασε το συντονιστικό μας όργανο’.

Με βάση το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις, ο κύριος Περδικάρης ανέφερε ότι κάποια στιγμή γινόμαστε και όμηροι κεντρικών καταστάσεων. Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα, βλέπουμε τι γίνεται και σε επίπεδο περιφέρειας, ξέρουμε τι έγινε την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στη Λευκάδα και στις δύο περιπτώσεις, βλέπουμε την τελευταία επιλογή στην περιφέρεια με την εκπροσώπηση στην ΕΝΠΕ.

Αναφορικά με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, ο κύριος Περδικάρης είπε ότι όσες φορές και αν το επαναλάβουμε, όσες φορές και να το πούμε, στο θέμα της χρηματοδότησης ποιος είπε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έλεγε ότι δεν θα υπάρξει.

Ωστόσο πρέπει να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα, καθώς δεν θυμάμαι ούτε εγώ ο ίδιος πόσους διαγωνισμούς έκανε ο Μάρκος Νικητάκης για το θέμα των ανεπιτηρητών.
Το πρόβλημα αυτό και τη Λευκάδα και όχι μόνο, καθώς οι συμπολίτες μας υποφέρουν από αυτό όπως είπε έφεραν παλιότερα χοίρους και αγριοκάτσικα που υπάρχουν στην περιοχή Εξάρχεια και Καλαμιτσίου.

Το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με κεντρικές παρεμβάσεις, έχω μιλήσει με τον Ευτύχη Ζουριδάκη, είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να συζητάει και έχει την διάθεση να βοηθήσει.

“Εμείς για να βοηθήσουμε, άσχετα αν το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα σηκώθηκε πάρα πολύ στη δική μας θητεία και εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως κάποιοι έπαιξαν με αυτό το ζήτημα στις πλάτες των πολιτών και τώρα δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς συμμετέχουμε σε αυτήν την επιτροπή μέσω του Χρήστου Γληγόρη, ενώ άλλοι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν.

Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, διαφορετικά δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Το “ανάθεμα” που ήταν ο Δρακονταειδής έφυγε, όπως και όλοι αυτοί που ήταν ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα, το μέλλον όμως είναι αμείλικτο και είναι μπροστά μας.”

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ Σολδάτου στον Prisma 91.6 ότι όσο κι αν στεναχωρηθούν κάποιοι Λευκαδίτες, τα τελευταία πέντε χρόνια η Λευκάδα πήγε πίσω, ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη ειδικά στην καθημερινότητα, ειδικά όταν πρέπει να παρθούν αποφάσεις κάτω από πίεση, όπως ήταν ο σεισμός, οι πυρκαγιές κτλ και είναι πάρα πολύ θετικό ότι αντιδράσαμε δυνατά σε τέτοιες καταστάσεις.

“Εγώ πραγματικά θα το ξεπέρναγα έτσι, αν δεν επαναλάμβανε πολλές φορές αυτό τον ισχυρισμό.

Επειδή είναι έμπειρος στην πολιτική, από νέο παιδί βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία, στη νεολαία και μάλιστα αρκετά δραστήριος, διακρίνω μία αδυναμία σε αυτά που λέει.

“Προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν έγινε τίποτα όταν στη Λευκάδα ήρθαν 80 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ θα πειστώ εάν ο κύριος Σολδάτος μου παρουσιάσει μία άλλη δημοτική αρχή με τέτοια έργα και να βγάλουμε και τα έργα του σεισμού απέξω.

Μάλιστα για αυτά τα έργα που γίνονται τώρα θα πάει και ο ίδιος να κόψει κορδέλα ως μέρος μιας πλειοψηφίας.

Δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω όμως είμαι υποχρεωμένος να τα  στηρίξω, γιατί ίσως δεν το κάναμε όσο έπρεπε, πλέον όμως τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη μας, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω.

Είναι πολύ εύκολο να λες τι έχω κάνει εγώ εδώ και 30 χρόνια, θυμίζοντας την περίπτωση του νοσοκομείου λέγοντας πως δεν είναι τόσες πολλές οι πόλεις που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου.

Αναφορικά με το νοσοκομείο Λευκάδας είπε ότι πρόκειται για ζήτημα που η κεντρική διοίκηση πρέπει να δίνει πολύ μεγάλη σημασία.

Μάλιστα έφερε για παράδειγμα την διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία συμμετείχε, η οποία είχε δεχτεί έναν πολύ μεγάλο πόλεμο. Δέχτηκε πόλεμο όχι γιατί δεν έκανε έργο γιατί είναι γνωστά όσοι έχουν γίνει, καθώς αναγκάζονται να τα επιβεβαιώσουν που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη δημοτική αρχή, απλά με την βοήθεια της κάναμε πολλές παρεμβάσεις που δεν έβγαιναν προς τα έξω.

“Για συγκεκριμένους λόγους, επειδή δεν καλύψαμε ανομήματα και δεν γίναμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ, δεχόμαστε πόλεμο και στο νοσοκομείο.

Έγινε μία εξαιρετική δουλειά και μέσω της έκτης ΥΠΕ και μέσω της διοίκησης του νοσοκομείου και οι αριθμοί είναι γνωστοί πώς ήταν το 2015 και σε μία περίοδο που ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει μνημόνιο, βγαίνουμε μπαίνουμε στο ευρώ και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση που ήμασταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά ακόμα και η μεταφορά του νοσοκομείου παίχτηκε ως προεκλογικό χαρτί με πάρα πολλά δελτία του βουλευτή που δεν τον βλέπω τώρα να δείχνει και μεγάλο ενδιαφέρον για το ότι χάσαμε τα διετή σπουδών, μαζί και οι φορείς που τους εσύρε, όχι γιατί ήταν κακό που υπέγραψαν, αλλά για το πολιτικό παιχνίδι του βουλευτή.

Τόσο εγώ όσο και ο Διοικητής παραιτηθήκαμε από το συμβούλιο και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντικατάσταση, παρόλα αυτά εξακολουθούν και γράφουν ότι δεν αλλάζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Τους έχουμε παρακαλέσει να αλλάξει διοίκηση του νοσοκομείου, να μπουν καινούργια πρόσωπα που θα τους έχει εμπιστοσύνη ο βουλευτής και οι υπόλοιποι που έχουν προσκολληθεί σε αυτόν για ευνόητους λόγους και να μπορέσουν να πάρουν το νοσοκομείο εκεί που θέλουν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Όμως ενώ  είχαμε συνεννοηθεί με την προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΕ και του Υπουργείου,  ότι το νέο νοσοκομείο,  χρειάζεται χρηματοδότηση πάνω από 350.000 δίνετε μόλις 25.000 ευρώ.

Επίσης έβγαιναν  ανακοινώσεις για έναν αναισθησιολόγο δύο ημερών, με τον καρδιολόγο του νοσοκομείου να φεύγει και να πηγαίνει στην Πρέβεζα γιατί ένιωσε ξεκρέμαστος, δεν υπήρχε πίστωση για να του ανανεωθεί η θητεία.

Ουσιαστικά κρεμάστηκε στα μανταλάκια με την ανακοίνωση του βουλευτή ότι δεν ψήφισε αυτό που ήθελε.

Δεν μπορεί ο βουλευτής να πηγαίνει την επόμενη μέρα των εκλογών στη διοίκηση του νοσοκομείου και να θέλει να ορίσει αυτός το διοικητή την επόμενη μέρα, χωρίς να γνωρίζει ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία.

Ούτε εγώ μπορούσα να ανεχτώ να γίνεται παρα-διοίκηση. Προφανώς είχα υποχρέωση να κάτσω μέχρι τέλους και δεν είχα πρόβλημα να πάω μέχρι την αντικατάστασή μας, όμως δεν μπορούσα να αποδεχτώ αυτό.

Κλείνοντας την συζήτηση με αφορμή την απλή αναλογική, ανέφερε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι ενάντια στη συναίνεση για το διάλογο αλλά για να το πω χοντρά θέλουμε κοτζαμπάσηδες δημάρχους, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων έτσι έχει μάθει, να είναι επαγγελματίες δήμαρχοι.

Αναφορικά με τη δική τους παράταξη, είπε ότι υπάρχουν από το 2006, δεν αλλάζουμε ονόματα, ακόμα και ο επικεφαλής να αλλάξει, υπάρχει μία διάθεση να συνεχιστεί η πορεία μας ως δημοτική κίνηση που εκ των πραγμάτων είχε ατονήσει και σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνουμε μία αυτοκριτική στην προηγούμενη περίοδο, καθώς δεν υπήρχε ένας προστατευτικός κλοιός απέναντι στη δημοτική παράταξη.

“Στην παράταξή μας συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, είχαμε ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο, μαζί με μας τους παλιούς, θα μπουν και νέοι άνθρωποι, ξεκινήσαμε το συντονιστικό μας, θα κρατήσουμε την παράταξη κοντά στον κόσμο, υποστηρίζοντας το έργο που κάναμε.”

Σε ότι αφορά τη δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνουμε ερωτήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς αντιλαμβανόμαστε αυτά τα προβλήματα γιατί ασκήσαμε διοίκηση.

Τα ζητήματα θα μπουν σε διαφορετικό πλαίσιο, όταν θα έρθει η στιγμή να τα συζητήσουμε, όπως για παράδειγμα τα απορρίμματα και δεν θα μείνουμε στην περίοδο 2014 και 2019. Εδώ κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά θα αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στη Λευκάδα από το 1980 και μετά και με όσες ευθύνες υπάρχουν και με όσα είχε πει ο κ. Κοιμήσης στον Prisma 91.6 σχετικά με τις πολιτικές καριέρες που έκαναν κάποιοι με την διαχείριση των απορριμμάτων και στην πλάτη της κοινωνίας!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα