Κώστας Δρακονταειδής στον Prisma 91,6: ”Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή, όχι όμως ότι δεν έκανε έργα.”

Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Prisma 91,6 μίλησε ο δήμαρχος Λευκάδας και εκ νέου υποψήφιος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Στο ερώτημα  για το ποιο θα είναι το αφήγημα για τις  επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε ότι η παράταξή τους δεν έχει “αφήγημα”, αλλά αυτό που λέμε είναι η αλήθεια όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και αυτή την αλήθεια θέλουμε να πούμε στον κόσμο είτε αυτό αφορά τη λειτουργία μας αυτά τα 4,5 μέχρι τώρα χρόνια, είτε αφορά τα μελλούμενα, την επόμενη τετραετία και τη σκέψη μας.

Ο κύριος Δρακονταειδής θέλησε να ξεκαθαρίσει με απόλυτα καθαρό τρόπο ότι υπάρχει θέμα στην ιστορία της απλής αναλογικής. “Μέχρι στιγμής τουλάχιστον και εύχομαι αυτό να αλλάξει, δεν υπάρχουν καθαρές τοποθετήσεις σε σχέση για το πώς αντιλαμβάνονται οι υποψήφιοι συνάδελφοι, όλα αυτό που θα έχουμε ως σκηνικό μπροστά μας, ως μία πραγματικότητα μετά την πρώτη Σεπτέμβρη.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία πριν τις εκλογές οι πολίτες να γνωρίζουν, τις θέσεις, τις διαθέσεις και ότι αφορά την αντίληψη των υποψηφίων επάνω σε αυτό το θέμα.

Εδώ υπάρχει ας μου επιτραπεί η φράση “Άκρα του τάφου σιωπή” η ακροθιγώς από ορισμένους έχει λίγο θιγεί το θέμα και χρειάζονται καθαρές κουβέντες και τοποθετήσεις.”

Απαντώντας στην τοποθέτησή του Χαράλαμπου Καλού, ο οποίος ανέφερε ότι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της απλής αναλογικής  θα πρέπει να  την εφαρμόζουν στην πράξη, με αφορμή την απουσία του δημάρχου από τις ημερίδες που διοργάνωσε η παράταξή του, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν πίνουμε σε κανενός το όνομα νερό, ούτε σε αυτό της απλής αναλογικής.

“Η απλή αναλογική είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας και στα χέρια όσων θέλουν να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν ευθύνη να το χρησιμοποιήσουν, το πώς θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι ένα άλλο θέμα.”

Με αφορμή την ημερίδα του Χαράλαμπου Καλού και την μη συμμετοχή του, απάντησε λέγοντας όσα είπε και στον ίδιο τον κύριο Καλό, υπογραμμίζοντας ότι με την θεσμική του ιδιότητα πηγαίνει παντού.

“Όπως επανέλαβα και στην προηγούμενη συνέντευξή μου, ένα μήνα πριν τις εκλογές είναι λάθος να γίνονται οι ημερίδες, δεν λέω ότι είναι κακό, καθώς ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε ημερίδα και για οποιοδήποτε θέμα θέλει.

Με αυτή την λογική αν ο κάθε υποψήφιος έκανε από δύο ημερίδες θα έπρεπε τις επόμενες 15 ημέρες να δίνει το παρών στις ημερίδες των άλλων και να απαντάει, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι αυτή η δουλειά μου.

Ως δημοτική αρχή επί όλων αυτών των θεμάτων που έχουν τεθεί έχουμε διατυπώσει δημόσια τη γνώμη μας άρα τη γνωρίζουν οι πάντες. Επομένως χωρίς να κατηγορώ κανέναν ως προς τον ποιο τρόπο επιλέγει να επικοινωνήσει με τους πολίτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσα από ημερίδες, λέω πολύ απλά ότι κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούν να γίνουν οι μερίδες ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Οι ημερίδες για να είναι αποτελεσματικές, νηφάλιες και να εισπράξει κάτι και η κοινωνία και να μη γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, θα πρέπει να γίνονται σε περιόδους όχι “θερμές”, εννοώ όχι προεκλογικές και έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι το ρόλο των ημερίδων.

Στο θέμα της συναίνεσης ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι με τους οποίους μπορεί αυτή να εκφραστεί, καθώς όπως λένε κάποιοι από τους συναδέλφους,  αφού γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης Κυριακής και να υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μακριά από μας αυτή η λογική, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

Ένας δρόμος είναι αφού επιλέξει ο κόσμος ποιοι από τους δύο θα πάνε στον επόμενο γύρο, εκεί να υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες για την επόμενη μέρα. Ο δεύτερος δρόμος είναι στο μεσοδιάστημα μετά τις εκλογές, αφού θα έχει εκλεγεί το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος, υπάρχει ένα διάστημα τριών μηνών μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουν οι καινούργιες δημοτικές αρχές, επίσης να υπάρξει η δυνατότητα συνεννοήσεων, συγκλίσεων, πάντα φανερές.

Ο τρίτος δρόμος είναι ότι αν δεν έχει επιτευχθεί μία τέτοια συναίνεση μέχρι την 1η Σεπτέμβρη, μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, μέσα στις συνεδριάσεις και βήμα-βήμα μπορεί αυτή να κατακτηθεί, με συνεννόηση, συζήτηση, ενδεχομένως διαφορετικές απόψεις, αλλά και συναινέσεις, άρα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι για να γίνουν προγραμματικά αυτές οι συναινέσεις και εγώ είπα ποιοι κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί οι τρεις δρόμοι.

Εμείς απαντάμε ότι φυσικά σε αυτούς τους τρεις δρόμους, είναι καλό οι προγραμματικές δεσμεύσεις να προηγηθούν της έναρξης της καινούργιας περιόδου της δημοτικής αρχής, αυτό δεν αποκλείει όμως τον τελευταίο δρόμο που είναι και ένα ζήτημα που θα κριθεί και στην πράξη.

Ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε και στους ισχυρισμούς του κυρίου Λιβιτσάνου, ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν κοντά στους πολίτες με εξαίρεση τους τελευταίους τρεις μήνες, λέγοντας ότι γενικώς είναι η γνώμη του είναι- και το έχει κάνει πράξη στη ζωή του τουλάχιστον από το 2006 που κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές-, ότι δεν κερδίζεις και δεν κερδίζει και η κοινωνία όταν κάνεις φασαρία.

“Η φασαρία είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και μπορεί να την κάνει και οποιοσδήποτε χωρίς να χρειάζεται να είναι και ιδιαίτερα πολιτικά ευφυής. Εγώ νομίζω ότι οι εκλογές οι συγκεκριμένες, απαιτούν πολιτικό πολιτισμό, γιατί μέσα από αυτόν και το διάλογο που αναπτύσσεται, όχι με κραυγές ο πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να επιλέξει αυτόν που θέλει.

Σε αυτό είμαι απόλυτα σαφής, αυτή είναι η θέση μας, εγώ  ποτέ δεν κραύγασα. Είναι άλλο ζήτημα σε πολύ συγκεκριμένα θέματα να θέλεις να σηκώσεις τους τόνους γιατί θεωρείς ότι ένας δρόμος που επιλέγεται από μία δημοτική αρχή είναι λαθεμένος σε ένα συγκεκριμένο θέμα και άλλο στην προεκλογική περίοδο, που πρέπει με νηφάλιο τρόπο ο πολίτης να αποφασίσει να φωνάζουμε.

Η επιλογή του κυρίου Λιβιτσάνου είναι να κάνει την ομιλία που έκανε, είναι σεβαστή η απόφασή του προσωπικά δεν συμφωνώ, οι δικές μου ομιλίες και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση, ήταν ομιλίες θέσεων και απόψεων.

Φυσικά κάνεις κριτική σε αυτόν που είναι στα πράγματα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πεις και απόψεις όχι ευχές.

Απαντώντας στον ισχυρισμό των πολιτικών του αντιπάλων, ότι η δημοτική αρχή έχει οικειοποιηθεί έργα που ξεκίνησαν από άλλους, καθώς και στη λίστα των έργων που έχουν δώσει στη δημοσιότητα, ξοδεύοντας 65 εκατομμύρια ευρώ, ο δήμαρχος Λευκάδας διόρθωσε το ποσόν λέγοντας ότι στην πορεία έχει φτάσει τα 67 εκατομμύρια μέσα από καινούργιες χρηματοδοτήσεις έργων.

Επίσης ανέφερε ότι “είμαι ένας εξαιρετικά ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος είμαι ικανός να ακούσω το χειρότερο πράγμα εναντίον μου και να το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία και μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Δεν ανέχομαι όμως και αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνω προς όλους στο να παραχαράσσουν την ιστορία, γιατί όλα αυτά που έχουν γίνει με μία έννοια είναι ιστορία.”

Εγώ ποτέ δεν έχω πει την παραμικρή κουβέντα για το έργο του νοσοκομείου, εγώ αναφέρθηκα σε ένα έργο 1.300.000 ευρώ, την οποία χρηματοδότηση εξασφάλισε αυτή η Δημοτική Αρχή και αν δεν ξέρουν γράμματα μπορούν να έρθουν και να τους δείξουν τα χαρτιά και αν δεν μπορούν να διαβάσουν, να τους τα διαβάσω Εγώ είτε ο οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει απλά να διαβάζει.

Αυτό το έργο χρηματοδοτήθηκε με δικές μας ενέργειες, κατασκευάστε και ολοκληρώθηκε στους χρόνους που έπρεπε από τη δική μας δημοτική αρχή και αν κάποιοι ενοχλούνται γιατί γίνονται έργα δεν μπορώ να κάνω κάτι σε αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να κάνει κανείς αντιπολίτευσης στην υπάρχουσα δημοτική αρχή, θα μπορούσα εγώ ενδεχομένως να σας πω μερικούς από αυτούς, με την έννοια να κάνω αντιπολίτευση στον εαυτό μου και δεν αστειεύομαι αυτό που λέω.

Στο έργο του νοσοκομείου ο δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή, το έργο κατασκευάζεται από το υπουργείο. Από έξω είχε ο δήμος εμπλοκή με το έργο που κόστισε 1.300.000 ευρώ και δεν βοηθάει μόνο το νοσοκομείο αλλά γενικότερα την περιοχή, είναι φανερό ότι κάποιοι στεναχωριούνται που γίνονται έργα.

Αναφορικά με το τουριστικό Αγκυροβόλι, ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπήρξε μία υπογραφή του 2013 που χρηματοδοτείται το αγκυροβόλιο και αυτό δεν το έκρυψε ποτέ.

Εμείς αναλάβαμε Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι τότε δεν είχε γίνει τίποτα, γίνεται μία σύσκεψη αρχές Οκτώβρη του 2014 στη λογική ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει και ξεκινάω.

Όμως ταυτόχρονα και αυτό είναι το κρίσιμο στην υπόθεση, ενώ έχει ξεκινήσει το έργο και υπάρχουν κάποιες απορροφήσεις από τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί από το 2012, γιατί επαναλαμβάνω το έργο συμβασιοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κυρίου Αραβάνη, όμως επειδή έλεγε η προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ, είχαν λήξει και οι παρατάξεις.

Το έργο έπρεπε να μεταφερθεί στην επόμενη διαχειριστική περίοδο. Πολλοί ενδεχομένως λόγω άγνοιας και ορισμένοι ηθελημένα ενώ το γνωρίζουν κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν, το να περάσει ένα έργο από τη μία προγραμματική περίοδο στην άλλη δεν είναι αυτονόητο.

Υπήρξαν πάρα πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και εκεί απαιτείται η προσπάθεια όλων.

Μάλιστα έφερε ένα παράδειγμα ενός τρίτου και τελευταίου έργου που δεν το έχουν αναφέρει και πού είναι το έργο του ενός εκατομμυρίου του ΟΠΑΧ. Ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή το οποίο όμως έργο δεν είχε εκτελεστεί καθόλου.

“Εγώ βρήκα στον προϋπολογισμό μου ένα εκατομμύριο ευρώ, γιατί μερικοί πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα λένε, γιατί θεωρούν ότι ζουν στην Ελλάδα μέχρι το 2008, που ο κολλητός χρηματοδοτούσε τον κολλητό. Αυτή η Ελλάδα δεν υπάρχει πια και πρέπει να το καταλάβουν πριν από όλα αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση.

Το έργο αυτό αφορούσε πλακοστρώσεις, μόνο στην σημερινή ενότητα Απολλωνίων και στα σημερινά χωριά του. Στον προϋπολογισμό μου όταν ανέλαβα είχα εγγεγραμμένο ένα εκατομμύριο ευρώ που ερχόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε γίνει Μελέτη είχε εγκριθεί το έργο και υπήρχε το ποσό για να ξεκινήσει το έργο.

Όταν όμως πήγα στο υπουργείο, μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει αυτό το ποσό. Σας θυμίζω ότι ήμασταν μία χώρα υπό χρεοκοπία και το κάθε ευρώ που κέρδιζε ο κάθε Δήμος της χώρας, κατακτιώταν με κόπο, γιατί έπρεπε να πείσεις για την αποτελεσματικότητά του και διάφορα άλλα πράγματα για να μπορέσεις να πάρεις τη χρηματοδότηση. Άρα το συγκεκριμένο έργο ήταν πολύ εύκολο να χαθεί παρότι ήταν εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του δήμου.

Όλα αυτά τα λέω για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτής ιστορίας.”

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κύριος Δρακονταειδής συμφώνησε με τους συνυποψηφίους του και με όλους τους πολίτες ότι ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος μας, καθώς το τοπικό μας ΑΕΠ στηρίζεται στον τουρισμό.

Το ζήτημα είναι όμως πως ο καθένας βλέπει τον τουρισμό και εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας αλλά και υποψηφίων οι οποίοι θεωρούν ότι ο τουρισμός πρέπει να έχει μαζικά χαρακτηριστικά για τη Λευκάδα, δηλαδή να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, εμείς δεν έχουμε αυτή την άποψη.

Αυτό είναι μείζον ζήτημα, καθώς γενικώς επομένως είναι θετικό στο να ορκιζόμαστε όλοι στον τουρισμό ωστόσο δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη.

Εμείς θεωρούμε ότι επειδή όλα αυτά δεν είναι θέματα τα οποία μπορεί να φτιάξει η δημοτική αρχή η περιφέρεια με ένα μαγικό τρόπο, αλλά μία ιστορία που θέλει τη συνεργασία όλων των φορέων,  λέμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα μοντέλο τουρισμού που μερικοί συμπολίτες μας μισθώνουν σε εταιρείες δωμάτια με 12 ευρώ τη βραδιά.

Αν αυτό έχουμε ως στόχο, εμείς θεωρούμε ότι είναι λάθος. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα όλων των πραγμάτων που εμπλέκονται, ο Δήμος τις υποδομές του, οι επιχειρηματίες τις επιχειρήσεις τους, να γίνουν ακόμα πιο επαγγελματίες, και αυτός υπάρχει ένα κομμάτι επαγγελματιών που είναι επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης και ένα άλλο κομμάτι επαγγελματιών που μπορεί να ενοχλεί αυτό που θα πω, που δεν δουλεύουν με τον επαγγελματισμό που πραγματικά απαιτούν οι εποχές καθώς ο ανταγωνισμός στο επίπεδο του τουρισμού είναι τεράστιος.

Ως Λευκάδα έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια να έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας μας και να βγει προς τα έξω το όνομα της Λευκάδας και αυτό είναι ένας μεγάλος αγώνας με την συμμετοχή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, επιχειρήσεων και της πολιτείας.

Αυτό το σημείο όμως θέλει κι άλλη βελτίωση γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Εμείς βάλαμε το μεγάλο στοίχημα των υποδομών, γιατί εκεί πάνω πρέπει να στηριχτείς για να έχεις γερές βάσεις για να έρθει η ανάπτυξη, δεν βάλαμε παρεμβάσεις που μπορεί να βελτιώνουν την αισθητική ενός τόπου, αλλά ουσιαστικά είναι πήλινα τα πόδια, γιατί μπορεί να έχεις ένα κτίριο που εξωτερικά είναι πολύ ωραία βαμμένο αλλά στατικά να καταρρεύσει, εμείς λέμε ότι πρέπει να στήσουμε τα θεμέλια και αυτά είναι οι υποδομές μας.

Εκεί επάνω θα χτίσουμε όλοι μαζί και ο καθένας θα έχει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το στοίχημα στο κομμάτι του τουρισμού, γιατί υπάρχουν και άλλα στοιχήματα που αφορούν και άλλες πλευρές της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας ακούει πολλούς συμπολίτες μας και συνυποψηφίους μου οι οποίοι κάνουν αναφορές της δημιουργίας έξυπνης πόλης, που είναι ένας όρος που είναι πολύ σωστός και η ουσία του είναι επίσης πολύ σωστή.

Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε κάνει βήματα, όπως για παράδειγμα ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθώς και ο υπεύθυνος υπηρεσίας, βλέπει από  το κινητό του το βιολογικό του Νυδρίου.

Υπάρχουν επομένως πλευρές σε αυτό που λέμε “έξυπνη πόλη” που εφαρμόζουμε,  ενώ παράλληλα έχουμε υποβάλει πρόταση να είναι όλο μας το σύστημα της ύδρευσης μέσα από τηλεμετρία, παρότι που και τώρα σε πολύ βασικά ζητήματα έχουμε ηλεκτρονική ενημέρωση αν συμβεί κάτι στο δίκτυο.

Μπορεί να λες ότι μπορείς να κάνεις μία έξυπνη πόλη και να βάλεις ένα τσιπάκι στον κάδο για το πότε γεμίζει, καθώς αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, θέλω όμως να θέσω ένα ρητορικό ερώτημα, ακόμα και όταν έχεις πάρει την ειδοποίηση ότι ο κάδος έχει γεμίσει από σκουπίδια, αυτός δεν αδειάζει μόνος του, προϋποθέτει εργαζόμενους, αλλά και το χώρο για να πας τα απορρίμματα.

Πρέπει να λύσουμε πρώτα ζητήματα όπως τεράστιας έλλειψης προσωπικού για να μιλήσουμε για την έξυπνη πόλη, φυσικά η έξυπνη πολύ περιλαμβάνει και άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιωθούν και πρέπει να γίνουν, αλλά δεν θέλω να γίνεται πανάκεια, ότι αν προωθήσουμε μερικά πράγματα με τον ηλεκτρονικό τρόπο λύνονται όλα τα ζητήματα, αυτό είναι μία λανθασμένη αντίληψη για τη μεταφέρετε και λάθος μήνυμα στον κόσμο.

Στην επισήμανση ότι συνυποψήφιός του  υποστηρίζει ότι γιατί οι άλλοι  δήμοι  μπορούν και δεν μπορεί ο Δήμος Λευκάδας, ο δήμαρχος Λευκάδας απάντησε ότι πρέπει αυτοί που τα λένε να μας ονοματίζουν σε ποιους αναφέρονται, γιατί η χώρα έχει 325 δήμους.

Για λόγους συγκυρίας κάποιοι από τους δήμους αυτούς είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά το προσωπικό από άλλους δήμους, το αν εγώ είχα στην καθαριότητα 20 ή 30 εργαζόμενους περισσότερους, προφανώς θα μπορούσα να ασχοληθώ με το τσιπάκι. Αν είχε λυθεί εδώ και 30 με 40 χρόνια το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα είχα βάλει το τσιπάκι από το φθινόπωρο του 2014, όταν αυτά δεν τα έχεις δεν μπορείς με ευκολία να λες ότι οι άλλοι δήμοι έβγαλαν, αν είχαν βάλει 300 από 325 θα ήταν σωστό, όταν έχουν βάλει όμως οι 10 από τους 325 δεν είναι.

Τέλος ο κύριος Δρακονταειδής σχολίασε και την επίθεση με συνθήματα στο εκλογικό κέντρο της παράταξης του, λέγοντας ότι είναι πρώτη φορά που αυτοί που κάνουν την επίθεση άφησαν τη σφραγίδα τους.

“Με πολύ απλά λόγια τα σύμβολα που είδατε είναι τα σύμβολα του φασισμού και είναι πολύ συγκεκριμένα.

Το ζήτημα δεν είναι ότι το πρόβλημα αυτό έγινε στα δικά μας γραφεία, στο οποιοδήποτε συνάδελφο το γραφείο και αν γινόταν, του οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, οποιουδήποτε κτιρίου της Λευκάδας αποτελούν ύβρη για την κοινωνία μας.

Εμείς με αυτό θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι ο φασισμός είναι εδώ, με τον φασισμό δεν μπορείς να “παίζεις”, να κάνεις ότι δεν τον βλέπεις, γιατί έτσι γινόταν και στη διάρκεια του μεσοπολέμου και μας προέκυψε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Εμείς σαν παράταξη θέλουμε να πούμε ότι όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα, πρέπει απέναντι να σταθεί η ίδια κοινωνία, δεν φτάνουν οι οποίες ανακοινώσεις οποιασδήποτε παράταξης, καθώς αυτές τις ιδέες πρέπει να τις τσακίζει η ίδια η κοινωνία, γιατί είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορούμε να βρούμε πολύ πιο οξυμένο μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, αν ως κοινωνία και εδώ υπάρχει τεράστια ευθύνη της Ευρώπης, για το τι Ευρώπη θέλουμε και αν αυτές οι φασιστικές δυνάμεις φαίνεται να κερδίζουν έδαφος.

Είναι πολιτική η αιτία και αυτές οι πολιτικές στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξουν.

Άρα και στο δικό μας επίπεδο των δημοτικών παρατάξεων, αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε στην κοινωνία είναι ότι το φαινόμενο πολύ επικίνδυνο και δεν είναι το θέμα αν λέρωσαν τα δικά μας γραφεία, αλλά τι παράγει η ιστορία του λερώματος των δικών μας γραφείων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα