Κώστας Δρακονταειδή στον Prisma 91,6: “…Αν ήθελα να πω, με μία πρόταση, ποιο είναι το όραμά μου για τη Λευκάδα, θα έλεγα ότι το όραμά μου είναι ο τόπος μου να αναπτυχθεί βιώσιμα….”

Συνέντευξη στο απογευματινό μαγκαζίνο παραχώρησε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων και την κριτική που έχει ακουστεί για καθυστερήσεις από τη δημοτική αρχή,  ανέφερε  ότι στην αναφορά του στην προηγούμενη συνέντευξη, ότι περιμένω να μου πουν τι έγινε πριν 40 χρόνια για τα απορρίμματα στη Λευκάδα, είχα πει κάτι που επαναλαμβάνω συχνά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι εγώ δεν υποτιμώ καμίας προηγούμενης αρχής και Δημάρχου την προσπάθεια, καθώς έκαναν τη δική τους προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.

Μάλιστα είχα αναφερθεί ενδεικτικά στην προσπάθειά του ξεκινήματος της ιδέας επί κυρίου Φέτση και κάποιων συμπληρωματικών έργων με τη θητεία του κυρίου Αραβανή, κάτι που έχω επαναλάβει δεκάδες φορές, καθώς δεν είμαι από αυτούς που πετούν το ανάθεμα σε κανέναν.

Όμως όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Εγώ έθεσα το πολιτικό-ρητορικό ερώτημα απευθυνόμενος προς τους πολίτες, τι αποτέλεσμα παρήχθη από όλες αυτές τις ενέργειες, κινήσεις, που καθόλου δεν υποτιμώ, δεν υποβαθμίζω και έχω πει αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, γιατί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η τρίχα γίνεται τριχιά και εν πάση περιπτώσει οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σχετικά με την ουσία των όσων κατά καιρούς ακούγονται και που θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είπε ότι εμείς είχαμε ένα κατάλογο με περίπου 60 ενέργειες που κάναμε αυτό το διάστημα για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.

Μάλιστα ξεκίνησε σήμερα στο σύστημα που αναρτούμε αυτό που λέμε τεύχη δημοπράτησης, για να γίνει η δημοπρασία, όλη αυτή η διαδικασία φτιάχτηκε σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών, περιβάλλοντος το οποίο μας απαντάει σε 20 μέρες περίπου και γίνεται η δημοπρασία της ΜΟΠΑΚ.

Ταυτόχρονα παλεύουμε εμείς και για το μεσοδιάστημα, όλες αυτές τις λύσεις τις οποίες έχω αναλύσει διεξοδικά, προσωρινό ζήτημα κομποστοποίησης, πήραμε και για αυτό περιβαλλοντική άδεια, επομένως η κριτική του σαλονιού, αυτοί που κάθονται σταυροπόδι παραγγέλνουν τον καφέ τους και ασκούν κριτική στους άλλους, είναι μία κριτική που δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Εγώ είμαι πολύ ανοιχτό στην κριτική, αλλά αυτή πρέπει να είναι τεκμηριωμένη.

Δεν είμαι από αυτούς που μπορεί εύκολα θα συμφωνήσω με τον κύριο Μάκη Μελά, αλλά διαβάζοντας την συνέντευξή του στον Prisma 91,6 πρέπει να πω ότι περίπου είναι αυτό το μίνι ιστορικό που ανέφερε.

Μάλιστα θέλω να αφήσω ασχολίαστα τα όσα ακούστηκαν περί ύπαρξης χρηματοδοτήσεων, διότι χρηματοδότηση μπορεί να έχεις, ωστόσο όταν δεν έχουν ωριμάσει οι διαδικασίες, όσες χρηματοδοτήσεις και να έχεις, από οποιοδήποτε πρόγραμμα δεν μπορείς να δημοπρατήσεις τίποτα.

Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολήθηκαν παρελθοντικά με την αυτοδιοίκηση, θα έπρεπε να γνωρίζουν.

Αναφερόμενος στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας υποψήφιος στελεχώνοντας το, ανέφερε ότι όποιος υποστηρίζει ότι η συγκρότηση του είναι μία εύκολη υπόθεση λέει ψέματα, ή τουλάχιστον έχει άγνοια εάν δεν έχει ασχοληθεί.

“Το ζήτημα δεν είναι να βρεις 50 ανθρώπους για να φτιάξεις ένα ψηφοδέλτιο, αυτό είναι εύκολο, πρέπει αυτούς τους ανθρώπους με τα δικά μου κριτήρια πάντα, προφανώς την χωροταξική διάταξη και αυτό πρέπει να λάβουν υπόψιν όλοι οι υποψήφιοι, καθώς δεν μπορεί για παράδειγμα από την περιοχή των Απολλωνίων, να βάζεις έναν υποψήφιο που δραστηριοποιείται στη Νικιάνα.

Το δεύτερο είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου.

Δηλαδή εάν ο μέσος πολίτης που παίρνει το ψηφοδέλτιο στα χέρια του, ρίχνει μία ματιά και διαβάζει 50 ονόματα να έχει την αίσθηση και να λέει, ότι είναι ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο άσχετα με το αν συμφωνεί με όλες τις επιλογές.

Ένα τρίτο πολύ σοβαρό κριτήριο είναι το ζήτημα των πολιτικών καταγωγών.

Εγώ έχω πολιτική άποψη και το ξέρει όλη η Λευκάδα αυτό, ωστόσο δεν μπορώ να συγκρατήσω ένα ψηφοδέλτιο με κομματικά χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνω ότι αυτή την πρακτική κάνω από το 2006 και εκεί εν πολλοίς κρίνονται όλα αυτά τα θέματα περί ανεξαρτησιών που ευδοκιμούν την περίοδο των εκλογών και όλοι θέλουν να βαφτίζονται ανεξάρτητοι.

Εκεί δοκιμάζεται η ικανότητα, πως ο υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να ταιριάξει ανθρώπους, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, ώστε να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που έχει ένα κοινό όραμα.

Επομένως η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μέσα σε όλα αυτή τη διαδικασία υπάρχει και η ποσόστωση των γυναικών, που εγώ δεν περιμένω την ποσόστωση για να το πράξω αυτό και από την άποψη της αντίληψης η στόχευση μου ήταν να μπορέσω πολύ πάνω και από το 40% που ορίζει ο νόμος στο επίπεδο των γυναικών.

Μερικά από τα στοιχεία που σας περιέγραψα, εκτιμώ ότι έχει και το μέρος του ψηφοδελτίου μας που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι απολύτως ανοιχτό στην κοινωνία, με ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές καταβολές, με ανθρώπους όμως που μας συνδέει η προσπάθεια για έναν κοινό αγώνα, για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τη Λευκάδα, να την πάμε λίγο καλύτερα.

Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία, ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που φέρνει φρεσκάδα, νέους ανθρώπους στο προσκήνιο που Στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά και αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο που εγώ θα ήθελα να έχω και το κατάφερα στο ψηφοδέλτιο μου.

Η ανανέωση του ψηφοδελτίου μου σε σχέση με το προηγούμενο είναι πάνω από 50%, καθώς προσεγγίζει το 60%.”

Στο ερώτημα πώς σχολιάζει που στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιοι τόσο ο κύριος Γκογκάκης, αλλά και ο Στάθης Βλάχος, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν εκλεγμένοι και δεν θα είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο, είναι άνθρωποι που στηρίζουν την σημερινή δημοτική αρχή και θα την στηρίξουν στις επόμενες εκλογές εάν οι πολίτες επιλέξουν να είναι στη θέση αυτή.

Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί θα μπορούσαν κάποιοι, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο γιατί διαφωνούν, κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Αυτό το αξιολογώ από τη δική μου πλευρά, γιατί μιλάω με ανθρώπους που κατανοούν και τα ζητήματα της ανανέωσης, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εκλεγμένοι και θεωρούν ότι πρέπει να σταματήσουν γιατί υπάρχουν και άλλα ζητήματα είτε προσωπικά είτε οικογενειακά, βάζουν καινούργιες προτεραιότητες στη ζωή τους, γιατί η ζωή ποτέ δεν σταματά, επομένως όλοι αυτοί που δεν συμμετέχουν είναι ένα μείγμα ανθρώπων που όλοι στηρίζουν τη δημοτική αρχή και το νέο ψηφοδέλτιο, που όμως λόγω προτεραιοτήτων που οι ίδιοι βάζουν στη ζωή τους κάθονται στην μπάντα, καθώς κάποια έχουν την αντίληψη που εκτιμώ ότι είναι σωστή, θεωρώντας ότι και νέοι άνθρωποι πρέπει να μπουν στην αυτοδιοικητική κονίστρα, ώστε να έρθει και νέο αίμα που το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως Ελλάδα.

Αναφορικά με την επισήμανση του δημάρχου Λευκάδας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ότι ελάχιστοι υποψήφιοι μιλάνε για την απλή αναλογική, ο κύριος Δρακονταειδής αρχικά ανέφερε ότι όλοι οι πολίτες έχουμε μία άποψη για το καινούργιο εκλογικό σύστημα, καθώς ο Κλεισθένης έχει και άλλες πολλές αλλαγές.

“Το ζήτημα ωστόσο είναι πως επιβάλλεται η πλειοψηφία και με ποιους όρους Δημοκρατίας,” λέγοντας ότι αυτό το ερώτημα θα πρέπει να σκεφτούν όλοι οι πολίτες.

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που κατεβαίνουν έχουν εκφράσει λιγότερο ή περισσότερο, κάποιοι και καθόλου την άποψή τους για το ζήτημα της απλής αναλογικής.

Στην μεγάλη πλειοψηφία τους από όσο γνωρίζω, με ελάχιστες εξαιρέσεις διαφωνούν.

Υπάρχει όμως οι εξής αντίφαση που επισήμανα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ υπάρχουν κάποιοι που είναι κατά της απλής αναλογικής και δεν το κρύβουν, είναι οι ίδιοι που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όταν κάπου ζόριζε το πράγμα υπενθύμιζαν ότι έχουμε εκλεγεί με ποσοστό 27% και έχουμε την πλειοψηφία να κάνουμε ότι θέλουμε.

Από τη μία κατηγορούσαν εμένα που είχα εκλεγεί με το προηγούμενο σύστημα, ότι είχα πλειοψηφία η οποία δεν είναι πραγματική, με βάση τις ψήφους της κοινωνίας και τώρα έρχονται οι ίδιοι που κατηγορούσαν την προηγούμενη κατάσταση και λένε όχι στην απλή αναλογική.

Άρα θέλουν να μείνει το ισχύον εκλογικό σύστημα; Πρέπει να μάθουμε ποτέ λένε την αλήθεια.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορεί να έχουν την άποψή τους, ωστόσο τώρα που το νέο εκλογικό σύστημα είναι ψηφισμένο, πρέπει να πουν πώς σκέφτονται τη λειτουργία του δήμου, γιατί το να κάνουμε ευχές περί συνεννόησης, ενδεχομένως όλοι το θέλουμε, ωστόσο πρέπει να βρεθεί πρακτικός τρόπος έκφρασης.

Εγώ λοιπόν απαντάω ευθέως στο ερώτημα που μου θέσατε πως αν οι πολίτες με επιλέξουν δήμαρχο και το ψηφοδέλτιο μας ως δημοτική αρχή, θα απευθυνθώ με πολύ καθαρό και Δημόσιο τρόπο και όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να συνεννοηθώ με τις παρατάξεις που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά μου από άποψη προγραμματικών θέσεων, καθώς και για το όραμα τους για την Λευκάδα και θα τους καλέσω ανοιχτά και δημόσια να συμφωνήσουμε πάνω σε ένα πλαίσιο για να πορευτούμε από κοινού στην επόμενη περίοδο μετά τις εκλογές.

Στην επισήμανση ότι πολλοί θεωρούν ότι με το νέο εκλογικό σύστημα θα υπάρχουν παζάρια και υπόγειες συναλλαγές, απάντησε ότι ο ένας τρόπος είναι αυτός που πριν περιέγραψε, με προγραμματική συμφωνία, με όσες παρατάξεις συμφωνήσουν, που όμως θα συγκυβερνήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες θέσεις ευθύνης, αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων, σε αυτές τις θέσεις ευθύνης οι παρατάξεις που θα συμφωνήσουν θα πρέπει και να βάλουν και δικά τους πρόσωπα, άρα για αυτό μίλησα σχηματικά για συγκυβέρνηση.

Εγώ επαναλαμβάνω πολύ ξεκάθαρα ότι θα απευθυνθώ σε αυτές τις παρατάξεις και αυτό μπορεί να γίνει και μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής και αφού εκλεγεί ο δήμαρχος από τις 2 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου που τελειώνει αυτή η θητεία, αλλά μπορεί να γίνει και συμφωνία και στο δρόμο, δηλαδή από την 1η Σεπτέμβρη που εγκαθίσταται η νέα δημοτική αρχή, μπορείς να πορευτείς ένα διάστημα μέχρι να βρουν το βηματισμό τους και παρατάξεις, να δουν που συγκλίνουν.

Με πολύ καθαρό τρόπο εγώ θα απευθυνθώ ανοικτά και δημόσια σε αυτές τις παρατάξεις για να υπάρξει μία τέτοιου είδους προγραμματική συμφωνία, άρα αποκλείω ευθύς εξαρχής το ερώτημα για υπόγειες κάτω από το τραπέζι.

Τέτοιες συμφωνίες εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου και επειδή θέλω να είμαι πολύ καθαρός ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, πρέπει να είναι ανοικτές καθαρές και δημοσιευμένες αυτές οι συμφωνίες.

Δεν με αφορούν παιχνιδάκια του τύπου, ότι κάποιος θα συνεργαστεί μαζί μου για να γίνει αντιδήμαρχος, για αυτό και εγώ με όσους έχω επιλέξει να είμαι στο ψηφοδέλτιο μου, μπορείτε να τους ρωτήσετε εάν εγώ όχι μόνο τώρα, αλλά και στα προηγούμενα ψηφοδέλτια που συγκροτούσα, είχα τάξει ποτέ σε κανέναν ότι θα τον κάνω Αντιδήμαρχο.

Αυτή είναι η δική μου αντίληψη, ο άλλος πρέπει να έρθει συνειδητά γιατί επιλέγει να κάνει την προσπάθειά του, στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας και το ποιος θα επιλεγεί μετά είναι μία ιστορία που δίνει τη δυνατότητα ο νόμος στο Δήμαρχο και μετά εγώ θα κάτσω να σκεφτώ ποιοι από αυτούς που έχουν εκλεγεί θα έχουν θέσεις ευθύνης.

Αυτή τη στιγμή αυτά που σας λέω γίνονται, υπάρχουν υποψήφιοι που καλούν κόσμο, κάνουν τη συζήτηση να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο με αντάλλαγμα κάτι που γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, έκανε  κάτι το οποίο δεν γινόταν μετά από την πτώση της χούντας, καθώς ποτέ δεν καλούνταν σε τακτική βάση οι επικεφαλής των παρατάξεων σε ένα τραπέζι που συζητούσαμε, ανταλλάσσαμε απόψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπρεπε να συμφωνούμε πάντα.

Κάναμε μία ανοιχτή συζήτηση γιατί ήθελα να ξέρω πριν το δημοτικό συμβούλιο και σε σοβαρά ζητήματα να ξέρω την δική τους άποψη και φυσικά να τους ενημερώνω όσο πιο πολύ εμπλεκόμενος κάποιων καταστάσεων.

Αυτό συνιστά Δημοκρατική κουλτούρα.

Επίσης να θυμίσω σε όσους ξεχνάνε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έκανε δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά.

Πιστέψτε με θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερες, όμως δεν μας έβγαιναν οι χρόνοι γιατί εγώ πολλές φορές λείπω εκτός Λευκάδας για διάφορα ζητήματα και στεναχωριέμαι για αυτό που σας λέω, όμως αυτό δείχνει μία δημοκρατική αντίληψη σε εποχές που δεν ισχύει η απλή λογική.

Φυσικά αυτό μπορούμε να το πάμε ακόμα καλύτερα και ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, για αυτό και κάνω συνέχεια εκκλήσεις ότι με αυτό το νέο εκλογικό σύστημα πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Ο δήμαρχος Λευκάδας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα γιατί όπως είπε οι νέες συνθήκες θα αναγκάσουν τους πάντες σε όλη την Ελλάδα να κάτσουν να συζητήσουν και να κουβεντιάσουν.

Αν θα καταφέρουν να συνθέσουν και να παίρνουν αποφάσεις είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά μόνο και μόνο που θα κάτσουμε να συζητήσουμε και αυτό σαν κοινωνία πρέπει να το καταφέρουμε, το θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία, για αυτό και είμαι λάτρης της απλής αναλογικής.

Σχετικά με το κοινωνικό κομμάτι του δήμου,  ανέφερε ότι εμείς από θέση αρχής, έχουμε πολύ μεγάλη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα, καθώς το κοινωνικό κομμάτι του δήμου ήταν μία πολύ μεγάλη προτεραιότητα.

Βρήκαμε μία πολύ καλή κατάσταση το δήμο Λευκάδας στα κοινωνικά, την πήγαμε όμως ακόμα παραπέρα, αρκετά παραπέρα θα έλεγα, δημιουργώντας καινούργιες δομές, προσφέροντας βοήθεια στην κοινωνία που πραγματικά την έχει ανάγκη και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους.

Επίσης ο δήμαρχος Λευκάδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θέματα πολιτισμού, καθώς η δημοτική αρχή κατάφερε να ολοκληρωθεί ένα όνειρο που είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός και λήψης αποφάσεων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και αναφέρομαι στο μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Πριν λίγες μέρες δημοπρατήσαμε το κτίριο της οικίας Ζαμπελίων, ένα εμβληματικό για τη Λευκάδα κτίριο.

Με δική της πρωτοβουλία η δημοτική αρχή , έτρεξε το θέμα της αποκάλυψης και στη συνέχεια της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου.

Τον επόμενο μήνα υποβάλλουμε την πρόταση μας μιας και η μελέτη έχει ολοκληρωθεί για το θέατρο, όλα όσα έγιναν στο πνευματικό κέντρο, εκτός από όσα γινόντουσαν και τα προηγούμενα χρόνια, εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ, καθώς και ως δημοτική αρχή και είναι ένα πράγμα που με ικανοποιεί πάρα πολύ.

Επίσης στον αθλητισμό αυτά τα τέσσερα χρόνια φέραμε τα πάνω-κάτω και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε και να κάνουμε παρέμβαση στους περισσότερους αθλητικούς χώρους που έχει η Λευκάδα και αυτό με ικανοποιεί όχι μόνο συνειδησιακά, αλλά ως αποτέλεσμα που παράγεται για την κοινωνία και αυτό είναι το ζητούμενο.

Από την άλλη πλευρά δεν με ικανοποιεί, καθώς θα μπορούσα να γίνω πολλά περισσότερα πράγματα στο επίπεδο των μικρότερων παρεμβάσεων, όμως για τους γνωστούς λόγους όπως κατά κύριο λόγο έλλειψη προσωπικού που ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα μας θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα.

Επίσης έχω κάνει και πολλά λάθη και παραλείψεις που επίσης τις βλέπω, όμως εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει κάνει λάθη όταν ασχολείσαι με τα ζητήματα τα κοινωνικά, όταν μία κοινωνία ακουμπάει επάνω σου και εσύ πρέπει να την στηρίξεις με διάφορες κοινωνικές δράσεις.

Εγώ αισθάνομαι την ικανοποίηση ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα με τα λάθη και τις παραλείψεις.

Εγώ θέλω να μιλάω και με όρους ρεαλισμού για την επόμενη μέρα στη Λευκάδα, φυσικά και έχω το πρόγραμμά μου, το σχέδιό μου, όμως θέλω να μιλάω με όρους ρεαλισμού, καθώς από ορισμένους συναδέλφους μου υποψηφίους, ακούω βαρύγδουπες κουβέντες.

Ξέρετε το να λέει κάποιος βαριές κουβέντες είναι εύκολο, το ζήτημα είναι αν αυτά τα πράγματα είναι ρεαλιστικά να γίνουν, σε ορατό ορίζοντα μιας ή δύο θητειών, γιατί αυτός είναι ο ορίζοντας που μπορεί να ορίζει κάποιος, εκτός και αν νομίζω ότι είναι Αθάνατος και για πάντα δήμαρχος.

Αν ήθελα να πω με μία πρόταση ποιο είναι το όραμά μου για τη Λευκάδα, θα έλεγα ότι το όραμά μου είναι αυτό που λέει η φράση, ότι ο τόπος μου θέλω να αναπτυχθεί βιώσιμα, δεν έχω την άποψη ότι χτίζονται τα πάντα, καταλαμβάνουμε τα πάντα και ταυτόχρονα να προστατέψουμε όσο μπορούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γεννηθήκαμε, να περισώσουμε ακόμα περισσότερο το φυσικό του περιβάλλον, γιατί πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών έχουν αλλάξει και σε μερικές περιπτώσεις έχουν καταστραφεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα