Κ. Δρακονταειδής: “Βουλευτής, Δήμος και Φορείς σιωπούν για τα Διετή Τμήματα Σπουδών” (Ηχητικό)

“Σήμερα σημειώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την έκδοση της απόφασης που παραχωρήθηκε το Κέντρο Νεότητας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο”, ανέφερε με τοποθέτηση στη συνεδρίαση (16/10/2019) ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, επικεφαλής της Παράταξης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”.

“Υπάρχει μία απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΦΕΚ για 3 πολύ σοβαρά ζητήματα για τη Λευκάδα, πάρα πολύ σοβαρότερα σε σχέση με άλλα που συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Το 1ο έχει να κάνει με την ίδρυση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, το 2ο με τα Διετή Τμήματα Σπουδών ενώ το 3ο αφορά το Ινστιτούτο Ιστορίας που ιδρύεται στη Λευκάδα ως παράρτημα του Ερευνητικού Κέντρου του Ιόνιου Πανεπιστημίου και φέρει το όνομα του μεγάλου ιστορικού μας Νίκου Σβορώνου.

Για το Διετές Τμήμα για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, υπάρχει τοποθέτηση-ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης ΝΔ, ότι αναστέλλεται η λειτουργία του για 2 χρόνια. Επίσης έχει περάσει 1 χρόνος από τότε που τελείωσαν όλες οι διαδικασίες παραχώρησης του κτιρίου Κέντρου Νεότητας μαζί με 2.000.000 εκατομμύρια ευρώ για να δημοπρατηθεί το έργο και να στεγαστεί εκεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης.

Εμένα όμως με ανησυχεί και κάτι άλλο. Υπήρξε και υπάρχει απόλυτη σιωπή από όλους τους θεσμικούς φορείς της Λευκάδας, με κορυφαίο τον κ. βουλευτή, ο οποίος όταν συζητιόταν το ζήτημα έβγαζε σωρεία ανακοινώσεων και καλούσε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να υπερασπιστούν το (τότε) ΤΕΙ. Τώρα με την αναστολή των Διετών Τμημάτων ο ίδιος θεσμικός δεν βγήκε καν να μιλήσει και σιωπά!

Αυτό κατά τη γνώμη μας συνιστά σοβαρό πρόβλημα, δεν πρέπει να σιωπά ούτε και η δημοτική αρχή. Εμείς ως Παράταξη θα θέσουμε αυτά τα θέματα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας επ’ αυτών των θεμάτων δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν βλέπει και πρέπει να τοποθετηθεί με καθαρότητα σε ζητήματα της Λευκάδας, που είναι πλέον νόμοι του Κράτους είναι πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία και προφανώς αφορούν τους συμπολίτες μας.”

Πηγή: LefkadaToday

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα