Κ. Δρακονταειδής: κ. βουλευτή, σταματείστε να μοιράζετε “καθρεφτάκια”!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την περιφερειακή οδός πόλης Λευκάδας

Σταματείστε να μοιράζετε καθρεφτάκια”!

Ο περιφερειακός της πόλης, ένας σύγχρονος δρόμος μήκους 1.000 μ., θα ενώνει την περιφερειακή οδό της Γύρας από τη θέση του δημοτικού γηπέδου 7×7, με την οδό Πεφανερωμένης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών. Θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή εξασφαλίζοντας την ασφαλή προσπέλασή της και δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα κατασκευής των απαραίτητων κοινωφελών δικτύων.

Το έργο απασχόλησε τον Δήμο Λευκάδας από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο κ. Β. Φέτσης, οπότε άρχισε η σύνταξη των μελετών και αιτήθηκαν οι πρώτες αδειοδοτήσεις. Επί δημαρχίας του κ. Κ. Αραβανή το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του 260/28-8-2013 ενέκρινε τη μελέτη του έργου με τίτλο “Κατασκευή περιφερειακής οδού πόλης Λευκάδας” προϋπολογισμού (τότε) 3.500.000€. Δυστυχώς, το έργο δεν έτυχε χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ή άλλο πρόγραμμα.

Στην δική μας θητεία, ως Δημοτική Αρχή της περιόδου 2015-2019, αναζητώντας πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση του έργου, δεχτήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Μάρτιο του 2019 την πρόσκληση VI: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”.

Έτσι, στηριζόμενοι στις προηγούμενες μελέτες και την αντίστοιχη επικαιροποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θέσαμε το θέμα στο Δ.Σ. για έγκριση του μεγαλύτερου μέρους (περίπου 70%) του έργου, το οποίο αφορά στην απορροή των ομβρίων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να σταματήσει να πλημμυρίζει το δυτικό τμήμα της πόλης.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του 137/12-4-2019 ενέκρινε τη μελέτη του έργου ¨Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Βαρδανίων σχεδίου πόλης Λευκάδας¨ προϋπολογισμού 2.500.000 €. Αντιστοίχως, με την αριθ. 138 απόφαση του της 12ης Απριλίου 2019, υποβάλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I’’.

Η κυβέρνηση όμως της Ν.Δ. που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, κατήργησε το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, αντικαθιστώντας το με το “Α. Τρίτσης”, στο οποίο νέο πρόγραμμα πέρασαν λίγα από τα προηγούμενα υπό ένταξη έργα, όχι όμως και το συγκεκριμένο.

Σήμερα, μετά από 20 μήνες καθυστέρησης, μαθαίνουμε από Δ.Τ. του κ. βουλευτή Λευκάδας, περί συναντήσεών του με τους συναρμόδιους υπουργούς και τις υποσχέσεις τους για χρηματοδότηση του έργου το 2021!

Είναι όμως φανερό ότι το έργο θα εκτελούνταν ήδη, αν το ενέκριναν και δεν καταργούσαν το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”.

Γι’ αυτό ζητάμε, να εγκριθεί τώρα η χρηματοδότηση.

Η τακτική τους είναι γνωστή. Καταργούν κάτι καλό που δημιούργησαν άλλοι και το παρουσιάζουν, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, ως δικό τους!

Τα παραδείγματα πολλά. Πολύ πρόσφατο το Δ.Τ. του κ. βουλευτή και του Δήμου (κλασσικός αντιγραφέας της ίδιας τακτικής) για τη χρηματοδότηση του έργου «Διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Δ.Ε. Σφακιωτών», ύψους 377.000 €. Επίσης το ίδιο επαναλαμβάνεται σήμερα από το βουλευτή, με αντίστοιχο Δ.Τ. για το έργο κατασκευής της Αμβρακίας!

Γι’ αυτές τις καθυστερήσεις, πρέπει να απολογηθείτε κι όχι να κομπάζετε!

Αν θεωρείτε ότι απευθύνεστε σε “ιθαγενείς” και μοιράζετε “καθρεφτάκια”, σύντομα θα διαψευστείτε!!!

Λευκάδα 30-11-2020

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Δημ. Σύμβουλος – πρ. Δήμαρχος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα