Να συζητηθεί στο Δ. Σ. η ανάπτυξη υδατοκαλλιεργιών σε Κάλαμο-Καστό

Η παρακάτω επείγουσα επιστολή στάλθηκε από την Παράταξή μας για την καθυστέρηση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας της μελέτης σχετικά με την υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων – Καλάμου – Καστού και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων. 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι η μελέτη της υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων, Καλάμου, Καστού και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, είναι προ των πυλών να γίνει νόμος.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, με τον τριπλασιασμό των θαλάσσιων στρεμμάτων που θα καλυφθούν με κλωβούς, τότε τα νησιά μας Κάλαμος, Καστός καθώς και ο παραλιακός άξονας από Μύτικα έως Αστακό θα υποβαθμιστούν πλήρως, ως προς την τουριστική ανάπτυξή τους, λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η πάγια θέση της Παράταξης μας από το 2011 που επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο, ήταν εναντίον της ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και παραμένει σταθερά η ίδια. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις παρεμβάσεις μας στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, θέτοντας το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, με ανακοινώσεις, κ.λπ.

Ήδη τα Τοπικά Συμβούλια Καλάμου, Καστού καθώς και τα δημοτικά συμβούλια όμορων περιοχών, π.χ. Δήμος Ξηρομέρου από τον Αύγουστο, έχουν λάβει αποφάσεις εναντίον της συγκεκριμένης μελέτης.

Αντιθέτως από τη μεριά του Δήμου Λευκάδας, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, παρά το ότι τέθηκε και από άλλη Παράταξη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητάμε, χωρίς καθυστερήσεις, να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ανωτέρω θέμα, γιατί έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως σε αντίστοιχα θέματα, να τα φέρνετε προς συζήτηση όταν χάνουν την επικαιρότητά τους.

Λευκάδα, 12 Νοεμβρίου 2020                  Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα