Ξυστά από Λευκάδα ο κυκλώνας “ΙΑΝΟΣ”;

Φαίνεται ότι ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή δε θα πλήξει (τουλάχιστον με σφοδρότητα) τη Λευκάδα.

Δείτε LIVE την πορεία του κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ”

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων η αναμενόμενη κακοκαιρία θα «σαρώσει» από σήμερα Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Εύβοια αλλά και Αττική.

Πάντως οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως οι μεσογειακοί κυκλώνες είναι απρόβλεπτοι και δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια τόσο η πορεία όσο και η έντασή τους.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών χαρακτήρισε ακραίο καιρικό φαινόμενο την κακοκαιρία «Ιανός» που θα συνοδεύεται από πολύ μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρούς ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χλμ/ώρα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στις ακτές.

Όπως επισημαίνεται, οι πρώτες περιοχές που αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες με τον μεσογειακό κυκλώνα είναι κυρίως τα νησιά στο νότιο τμήμα του Ιονίου Πελάγους και οι περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.ιχεία από CNN Greece

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα