Ο Χρ. Γληγόρης για χαρακτηρισμούς του δημάρχου Χ. Καλού στο Δημ. Συμβούλιο

Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γληγόρη για την συμπεριφορά του δημάρχου Χ. Καλού σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας.

Για μιζέρια, μικροψυχία και υποκρισία μας κατηγόρησε ο κ. Χαράλαμπος Καλός, δήμαρχος Λευκάδας, κατά την χθεσινή (25/9/2020) συζήτηση στην 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην τελική τοποθέτησή του για τις προσωρινές μονοδρομήσεις του παραλιακού μετώπου Λευκάδας.

Όχι σε συγκεκριμένες παρατάξεις, προς το Σώμα ήταν οι ευθείες βολές, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την εισήγηση του.

Αγαπητέ κ. δήμαρχε, καταλαβαίνω ότι οι τηλεδιασκέψεις και η σιγουριά του γραφείου, σας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ατομικής χαλάρωσης. Βλέπετε την οθόνη του υπολογιστή σας και έχετε την αίσθηση ότι σ’ αυτό το περιβάλλον εμπεριέχεται η πραγματικότητα.

Κάνετε όμως πολύ μεγάλο λάθος! Το πολίτευμα μας είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία κάτι που (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) αφορά κατά πολύ περισσότερο και την αυτοδιοίκηση. Απέναντι σας δεν έχετε έναν οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο, που μπορεί να σας είναι αντιπαθής, προσωπικά ή κομματικά. Έχετε τους πολίτες της Λευκάδας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν, να συμφωνούν, να συναινούν, να αποδέχονται και να απολαμβάνουν τις αποφάσεις σας. Αν το έχετε ξεχάσει να σας θυμίσω ότι ΔΕΝ εκλεγήκατε δήμαρχος με το 100% του εκλογικού σώματος αλλά με το 17% (ποσοστό 1ης Κυριακής).

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν (επειδή έχω το ηχητικό της 8λεπτης τοποθέτησής σας)) την επόμενη φορά να είστε πιο φειδωλός στις εκφράσεις σας και το χέρι στο γραφείο να το χτυπάτε στους συνεργάτες σας, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές σας έχουν αφήσει ξεκρέμαστο και όχι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι υποτακτικοί σας κ. δήμαρχε. Δεν προσωποποιώ την αντίδραση σας, τυγχάνει όμως να είμαι μέλος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε επιθυμώ να κάνω υποδείξεις ή να παραδώσω μαθήματα ορθής συμπεριφοράς. Απλά προστατεύω τον εαυτό μου και τους συμπολίτες που με έστειλαν σ’ αυτό το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου μας. Γιατί σε αυτούς μιλάτε, όπως μιλάτε, όταν μιλάτε.                                                                        Μίζερους, λοιπόν, μικρόψυχους και υποκριτές αποκαλείτε τους Λευκαδίτες που δεν σας ψήφισαν.

Χρήστος Γληγόρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα