Παραιτείται από σύμβουλος λόγω συμπεριφοράς του δημάρχου Χ. Καλού

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο εκλεγμένος, με την παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”, σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας, Ορέστης Τζανίνης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 

Προς: το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λευκάδας, κ. Δήμαρχο & Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Στυλιανό Ρόκκο (για να διαβαστεί στο Δ.Σ.)                                                               

Με την παρούσα δήλωση υποβάλλω την παραίτηση μου από σύμβουλος της Τοπικής  Κοινότητας Δήμου Λευκάδας.

Ο λόγος που με οδήγησε  σε αυτή μου την κίνηση είναι ο εξής:

Στο χθεσινό συμβούλιο (26/10/20) της Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Δήμαρχου Χ. Καλού καθώς και του κ. Αντιδήμαρχου Σ. Λύγδα, έπειτα από την ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στην πόλη μας τις 28 Οκτωβρίου, όταν πήρε θέση η Κοινότητα και κάποιοι σύμβουλοι ήταν αντίθετοι με τον σχεδιασμό και τη μελέτη που μας παρουσίασαν αλλά και έπειτα απο τις προτάσεις που κάναμε σαν Κοινότητα κι εγώ ο ίδιος προσωπικά, ο κ. Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά και επί λέξει: «καλά μην νομίζετε ότι λαμβάνουμε υπόψη το τι λέτε».

Εφόσον δεν λαμβάνει υπόψη ο ίδιος ο Δήμαρχος το τι λέει το συμβούλιο της Κοινότητας Λευκάδας, το οποίο θα ήθελα να του θυμίσω πως είναι ένα συλλογικό όργανο κι αυτό εκλεγμένο όπως ο ίδιος, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης μου σαν σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας.

Καλώ το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Λευκάδας να πάρει θέση στο ζήτημα.

Προσωπικά ο ρόλος του κομπάρσου ή του άνευρου διακοσμητικού θεατή ποτέ δεν μου άρεσε…

Παραμένω ενεργός πολίτης για την πόλη μου και το νησί μου. Δυστυχώς όμως  απογοητεύτηκα νομίζοντας πως με την ευκαιρία από αυτή τη μικρή θεσμική  θέση που μου δόθηκε, θα μπορούσα να προσφέρω κάτι στο τόπο που γεννήθηκα, ζω και αγαπώ.

Λευκάδα 27/10/2020

Ο Δηλών

Ορέστης Α. Τζανίνης

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα