Συνέντευξη του Βασίλη Κατωπόδη στον Prisma 91,6

Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε με παρέμβασή του στον Prisma 91, 6, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κατωπόδης.

Όπως ανέφερε μέχρι στιγμής ως συνδυασμός  εισπράττουν πολύ θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο της Λευκάδας, πιστεύοντας ότι η παράταξη θα τα πάει καλά και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και θα είναι ξανά στη νέα δημοτική αρχή, γιατί είναι ένας ικανότατος δήμαρχος, πολύ εργατικός άνθρωπος, ενώ το ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής, έχει ανανεωθεί με ικανούς ανθρώπους, με πολλούς να είναι εξειδικευμένοι σε αρκετούς τομείς, ιδιαίτερα τουριστικούς.

Σύμφωνα με τον κύριο Κατωπόδη οι πολίτες ζητούν να βελτιωθούν οι υποδομές, κάτι που όπως είπε θέλουμε και εμείς, όπως ύδρευση, αποχέτευση και το τι θα γίνει με τα απορρίμματα.

“Αυτά είναι τα κύρια θέματα που τους απασχολούν, τα δευτερεύοντα είναι το συγκοινωνιακό, η προβολή της Λευκάδας προς τα έξω, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας και θα αναλυθούν στη συνέχεια.”

Στο ερώτημα για ποιο λόγο θα έπρεπε οι συμπολίτες μας να εμπιστευτούν για άλλη μία πενταετία την δημοτική αρχή, ο κύριος Κατωπόδης απάντησε ότι οι καλύτερες ημέρες για τη Λευκάδα είναι μπροστά μας.

“Η πρώτη πενταετία του νυν δημάρχου, έβαλε σε μία τάξη μία σειρά πραγμάτων Υποδομών, δρομολόγησε μία τάξη στην αποχέτευση, αλλά και λύσεις για τα απορρίμματα, με την ολοκληρωμένη λύση να ακολουθεί.

Η νέα Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί, θα μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην καλυτέρευση συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και στη Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό.”

Έφερε μάλιστα για παράδειγμα το πάρκινγκ, το συγκοινωνιακό, όπως για παράδειγμα ο νέος κόμβος στην οδό Καραβέλα.

“Επίσης έχουμε βάλει σαν στόχο και όραμα, εφικτά πράγματα όπως η ταυτότητα, εμφάνιση της Λευκάδας, ώστε να δοθεί ένα χρώμα ένας χαρακτήρας, ώστε να αποτυπώνεται στη μνήμη των επισκεπτών.

Σαν νησί,  έχουμε μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την οποία θα προβάλλουμε προς τα έξω και αυτό θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που είναι μέσα στους στόχους του συνδυασμού, καθώς και την  προβολή της ορεινής Λευκάδας, καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές, ιδανικές για χειμερινό τουρισμό.

Διάφοροι ορεινοί σύλλογοι, μπορούν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, πρέπει όμως να πω προς όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, ότι θα πρέπει και αυτοί να βοηθήσουν από την πλευρά τους, σε συνεννόηση με το δήμο, ώστε κάποια τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια, να παραμένουν ανοιχτά και το Νοέμβριο, η να ανοίγουν από την 1η Μάρτη, ώστε όταν απευθυνόμαστε σε τουριστικά γραφεία για να στείλουν τουρισμό, να υπάρχουν καταλύματα και εστιατόρια για να τον εξυπηρετήσουν.

Το μεγάλο χαρτί της Λευκάδας είναι ο θαλάσσιος τουρισμός, αυτό σημαίνει ποιοτικός τουρισμός, εννοώ με το νέο αγκυροβόλιο που έχει δημιουργηθεί στη Βασιλική, καθώς και το νέο που θα γίνει στο Περιγιάλι, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αυτό επισημάνθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση με την Υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία ανέφερε ότι μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, με μικρά βήματα και όχι μεγάλα λόγια.”

Σχετικά με την επισήμανση ότι τους τρεις τουριστικούς μήνες, το νησί ζορίζεται, ο κύριος Κατωπόδης ανέφερε, ότι δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε των άκρων, πέσαμε με τα μούτρα στον τουρισμό, δεν είχαν δει ποτέ όρια, σχεδιασμό και για αυτό επικρατεί αυτό που συμβαίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη Λευκάδα.

“Η αντιμετώπιση του θέματος μπορεί να σχεδιαστεί για το μέλλον, αρχικά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με μπαλώματα, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ και να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, επεμβάσεις στο συγκοινωνιακό δίκτυο, ενώ για το μέλλον πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός.”

Αναφορικά με την επόμενη μέρα του νησιού, καθώς οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και στο ερώτημα αν θα υπάρξει σύνθεση απόψεων για τις μεγάλες προκλήσεις, ο κύριος Κατωπόδης ήταν θετικός.

Όπως είπε είναι στο χέρι του κόσμου, καθώς τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο δήμαρχος, θα είναι αυτοί που θα δρομολογήσουν και θα καθορίσουν τις εξελίξεις στους Νέους δήμους, για αυτό και θα πρέπει να εκλεγούν πρόσωπα με δυνατό χαρακτήρα και ικανότητες.

Να εκφράζουν τη γνώμη τους, να πιέζουν για το κοινό συμφέρον και όχι να πιεστούν υπέρ κάποιων μικροσυμφερόντων.

“Με το σύστημα της απλής αναλογικής, οι εκ προοιμίου “σηκωχεράκιδες” και κομματικοί “yes men” θα εκλείψουν από τα δημοτικά δρώμενα και οι δήμοι που θα έχουν ικανούς και με προσωπικότητα συμβούλους αλλά και Δήμαρχο, θα είναι αυτοί που θα βρεθούν σε αναπτυξιακή πορεία και θα είναι Παράδειγμα προς μίμηση προς τους άλλους.

Είναι τρανή η ευκαιρία της επιλογής, η πράξη των δημοτών να επιλέξουν τους σωστούς ανθρώπους σωστές θέσεις.

Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει έναν πετυχημένο Δήμαρχο, να είναι δυναμικός, εργατικός και δημοτικούς συμβούλους με γνώσεις, για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος και της προκλήσεις συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο επιλογής του κάθε δημότη.

Κλείνοντας και με την ιδιότητα του πρώην προέδρου του Τηλυκράτη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νίκη της ομάδας επί του Ναυπακτιακού και  απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους της ομάδας, να δώσουν το παρών στο δημοτικό στάδιο την Κυριακή που έρχεται, για να ενισχυθεί η προσπάθεια του σωματείου σε έναν σημαντικό αγώνα μετά Σερβιανά που με την νίκη θα εξασφαλιστεί η παραμονή στην τρίτη εθνική του συλλόγου.

“Είναι μία ευκαιρία για όλους τους φίλους του Τηλυκράτη και όχι μόνο, να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή την προσπάθεια που κάνει, γιατί φέτος είχε κάποια αποτελέσματα στην αρχή, όχι τόσο καλά, βρέθηκε Σε μία δυσμενή θέση και μετά το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε την περσινή περίοδο, δεν αρμόζει σε τέτοιο σωματείο, να κινδυνεύει την παραμονή του στην τρίτη Εθνική.”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα