Τα έργα του Δήμου Λευκάδας την περίοδο 2015 – 2019

    Λευκάδα 29/8/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα έργα του Δήμου Λευκάδας την περίοδο 2015 – 2019

 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ολοκληρώνει τη θητεία της στις 31 Αυγούστου του 2019.

Προσπάθειά μας αυτά τα χρόνια, ήταν να παραχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Έναν τόπο που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως στον τομέα των υποδομών του (και όχι μόνο), που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες, όταν οι οικονομικές συγκυρίες ήταν καλύτερες.

Εκεί επικεντρώσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας και θεωρούμε ότι πετύχαμε σε πολλούς τομείς να βελτιωθούν, σημαντικά, αρκετές υποδομές (ύδρευση, βιολογικοί καθαρισμοί, οδικά δίκτυα, αντιπλημμυρικά) ή να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις σε θέματα που βάλτωναν πολλά χρόνια (π.χ. κατασκευή της Μονάδας για τα απορρίμματα, Λιμάνια, κ.λπ.).

Από τα κονδύλια που εξασφαλίσαμε μετά το σεισμό του Νοέμβρη του 2015, καθώς και από άλλα που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε (σε συνδυασμό με τα έργα που εκτελέσθηκαν ή εκτελούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), έγιναν εκατοντάδες παρεμβάσεις σε πολλές κοινότητες και στην πόλη, που βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα τους.

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν και πολλές άυλες δράσεις με τεράστιο όφελος για τον τόπο (σχέδια πόλης, ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, κοινωνικά τιμολόγια, αποκάλυψη αρχαίου θεάτρου, απαλλοτριώσεις, κ.λπ.).

     Βεβαίως, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Η νέα όμως Δημοτική Αρχή, θα έχει στα χέρια της μια μεγάλη παρακαταθήκη έργων που εκτελούνται ή είναι δρομολογημένα να εκτελεσθούν και τα οποία θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον Δήμο μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της.

Παραδίδουμε στη νέα δημοτική αρχή έναν Δήμο οικονομικά υγιή, με τη δυνατότητα υλοποίησης έργων και δράσεων.

     Δηλώνουμε, ως απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ότι με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμβάλλουμε με προγραμματικό λόγο και γενικότερα με θετικό τρόπο στη λειτουργία του.

Ευχαριστούμε όσους πολίτες, με την ενεργό συμμετοχή τους αυτά τα χρόνια, συνέβαλαν σε απλά καθημερινά πράγματα, στο να γίνουν τα νησιά μας καλύτερα.

Τέλος, δημοσιοποιούμε τον πίνακα των χρηματοδοτημένων έργων που έχουν εκτελεσθεί ή δρομολογηθεί στη διάρκεια της θητείας μας. Στον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνονται  πολλές μικρές παρεμβάσεις που έγιναν και δεν είναι δυνατόν, λόγω χώρου, να παρουσιασθούν.

Οι κατηγορίες των έργων, μαζί με τα αντίστοιχα ποσά, που παρουσιάζονται είναι:

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΣΟ
1 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ  33.233.425,55
2 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ή ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  13.546.068,99
3 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ  12.112.421,74
4 ΕΡΓΑ  ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ    9.193.318,80
5 ΕΡΓΑ  ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ    7.692.341,03

 

6 ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ    1.784.780,00
7 ΕΡΓΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ    1.397.500,00
                                                                                         ΣΥΝΟΛΟ  78.959.856,11   

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα των Έργων του Δήμου Λευκάδας την Περίοδο 2015-2019

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα