Υδατοκαλλιέργειες: στο βωμό σκοπιμοτήτων η απόφαση του Δήμου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το ψήφισμα-απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας από τις παρατάξεις των κ. κ. Καλού και Σολδάτου για τις υδατοκαλλιέργειες, που πλειοψήφησε στη συνεδρίαση της 23/11/2020, δεν περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά, τα οποία αναφερόταν στην δική μας πρόταση που κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από όλη την αντιπολίτευση:

  • Το σαφές «ΟΧΙ στην χωροθέτηση της ΠΟΑΥ» που ψήφισε η Κοινότητα Καλάμου, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία.
  • Την απομάκρυνση και των υπαρχουσών υδατοκαλλιεργειών, όπως αυτής στο Βαθύ Λιμιόνι (σύμφωνα με προηγούμενες και επανειλημμένες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας)
  • Την έκφραση συμπαράστασης-αλληλεγγύης στους άλλους δήμους που θίγονται, π.χ. Ξηρομέρου Δεν δέχεται το Τοπικό Συμβούλιο Καλάμου, καμιά συζήτηση για επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών, όχι μόνο στον Κάλαμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας»).
  • Τη συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών, όπως συνέβαινε στη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Πρόκειται για μια απόφαση –θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων– πολύ μακριά από τις ανάγκες και την στήριξη που ζήτησε από τον Δήμο μας η τοπική κοινωνία.

Τέλος η Παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των νησιών Καλάμου και Καστού ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λευκάδα 25/11/2020

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα