Χαιρετισμός Αντιδημάρχου, κ. Μάρκου Νικητάκη, στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής

                                      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                              στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής                                     του Συλλόγου Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου                       18-21 Οκτωβρίου (18/10/2018

 

 

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι της ιατρικής κοινότητας,

Κυρίες και κύριοι,

 

Σας καλωσορίζω στη Λευκάδα, τόπο διεξαγωγής της επιστημονικής σας εκδήλωσης, σας ευχαριστώ που επιλέξατε τον τόπο μας για αυτό και σας εύχομαι η διαμονή σας εδώ να είναι δημιουργική και ευχάριστη.

Ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια για τον τόπο μας στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Σας μεταφέρω τις ευχές του δημάρχου Λευκάδας κου Δρακονταειδή, ο οποίος βρίσκεται εκτός Λευκάδας, για επιτυχία του συνεδρίου σας.

Ο Δήμος Λευκάδας εκτός από δημοφιλής προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές είναι και τόπος Ιστορίας και Πολιτισμού.

Είναι  τόπος που εμπνέει, ενισχύει την πνευματικότητα, γι’ αυτό άλλωστε και η Λευκάδα είναι ταυτόσημη με την  έκφραση: το Νησί των Ποιητών, των Λογοτεχνών, των Τεχνών, γενικότερα, αλλά και των Επιστημόνων.

Οφείλω και πρέπει να σας ενημερώσω ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο αποκάλυψης ενός αρχαίου θεάτρου, του μοναδικού στα Ιόνια νησιά, στη θέση Κούλμος Λευκάδας.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι επί 63 χρόνια διεξάγονται στον τόπο μας Γιορτές Λόγου και Τέχνης και επί 56 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ. Είναι σημαντικό για τι οι Γιορτές ξεκίνησαν δύο μόλις χρόνια μετά τον καταστροφικό για το νησί σεισμό του 1953, κάτι που σαφώς δείχνει την ανάγκη των νέων τότε ανθρώπων για ανάσες πολιτισμού και δημιουργίας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που επιφανείς επιστημονικές και επαγγελματικές κοινότητες επιλέγουν την περιοχή μας για την κατάρτιση των μελών τους σε θέματα που αφορούν τον κλάδο τους και διεξάγουν εδώ συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις με άκρως ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Σύλλογός σας, ένα Σωματείο Επιστημονικό φροντίζοντας για την διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών του, επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο με τελικό αποδέκτη την κοινωνία.

Κι αυτό διότι η συνεχιζόμενη κατάρτιση στα επαγγέλματα υγείας εξασφαλίζει υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Για το λόγο αυτό, μετά από το αίτημά σας, θέσαμε το Συνέδριό σας υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας.

Πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου  για την δράση του και για την διοργάνωση  του Συνεδρίου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και εκφράζω την πεποίθηση ότι η σύντομη διαμονή σας στη Λευκάδα θα είναι επιμορφωτική και ευχάριστη.

 

                                                                               Μάρκος Νικητάκης

                                                                          Αντιδήμαρχος Λευκάδας

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα