Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας»

Μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση της υπουργού παιδείας της ΝΔ για αναστολή ίδρυσης και λειτουργίας στη Λευκάδα του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Οικονομικής Σχολής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» με σημερινή επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Σώματος.

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να συνεδριάσει το Όργανο, προκειμένου να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις τα μέλη του σχετικά με την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Θυμίζουμε ότι τέλος Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανεστάλη στη Λευκάδα η λειτουργία και των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμφωνη γνώμη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση και είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην πόλη μας στις 29/5/2018.

Σίγουρα η επόμενη ενέργεια θα είναι η «αναστολή» (βλέπε κατάργηση) και του Ινστιτούτου με την επωνυμία «Νίκος Σβορώνος» και αντικείμενο την ιστορική έρευνα, στα πλαίσια του Ερευνητικού Κέντρου που θα λειτουργούσε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Λευκάδα, 8/11/2019

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα