Παρέμβαση-Ερώτηση για Δημοτικό Κτηνιατρείο

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας (30/10/2020) έγινε από την Παράταξή μας η παρακάτω παρέμβαση – ερώτηση σχετικά με προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η μεταφορά του Δημοτικού Κτηνιατρείου σε νέο χώρο (χωρίς την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των φιλοζωϊκών οργανώσεων-συνεργατών του Δήμου στην διαχ/ση των αδέσποτων ζώων αλλά και της 5μελούς Επιτροπής) έχει ως αποτέλεσμα τη μη υλοποίηση (από την αρχή του χρόνου) του καθιερωμένου προγράμματος, έως ότου αδειοδοτηθεί αυτό στη νέα του θέση και τουλάχιστον μέχρι τέλος του 2020.

Επίσης είναι γεγονός ότι ο Δήμος δεν προχώρησε ΚΑΘΟΛΟΥ στην υλοποίηση μέρους έστω του προγράμματος, από την αρχή του 2020 μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου που έγινε η μεταφορά του Κτηνιατρείου.

Ύστερα λοιπόν από τα παραπάνω, θέλουμε να ενημερωθούμε για τα εξής:

  • Για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκε και μάλλον δεν θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, το πρόγραμμα για τα αδέσποτα, όπως γινόταν εδώ και χρόνια.
  • Aν o Δήμος Λευκάδας (ανεξάρτητα από τον κτηνίατρο που απασχολείται, μέσω ΟΑΕΔ, στην Υπηρεσία του Δήμου) σκοπεύει να συνάψει άλλη σύμβαση για τις δύσκολες περιπτώσεις επεμβάσεων, μαζικές στειρώσεις, κ.λπ όπως εξάλλου συνέβαινε εδώ και χρόνια.
  • Αν η δημοτική αρχή προβληματίζεται από τις επισημάνσεις, προτροπές, παρατηρήσεις και προτάσεις του φιλοζωϊκού κινήματος και αν θα συνεργαστεί με τους εκπροσώπους της στη Λευκάδα, τόσο στο θέμα της μεταφοράς και αξιοποίησης του Κτηνιατρείου στη νέα του θέση αλλά και της πορείας του προγράμματος. Γιατί εμείς θεωρούμε ότι ειδικά το θέμα της συνεργασίας είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την εμπλοκή των φιλόζωων-εθελοντών στην όλη διαδικασία αφού χωρίς αυτή τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ με βάση πάντα τις σημερινές δυνατότητες της αυτοδιοίκησης.

Λευκάδα, 30/10/2020

Θανάσης Περδικάρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα