“Τρέχοντας για την Ιστορία μας”

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ο Α.Σ.Λ. ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ και ο Σύλλογος ΒΙΛΧΕΛΜ ΝΤΑΙΡΠΦΕΛΝΤ συνεργάζονται και “τρέχουν για την Ιστορία μας”.

Την Κυριακή 17/03/2019 και ώρα 09:00 π.μ. από το Ναό του Απόλλωνα στο Ακρωτήριο της Νηράς, θα ξεκινήσει ένας δοκιμαστικός «αγώνας» 62 χλμ με τερματισμό την Αρχαία Νήρικο. Πρόκειται για μία προσομοίωση του αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου την Άνοιξη, όπου οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να καλύψουν την απόσταση τρέχοντας σε συγκεκριμένο χρονικό όριο. Φέτος στα πλαίσια αυτά, τον κεντρικό δρομικό πυρήνα αθλητών που θα καλύψουν ολόκληρη την απόσταση, πλαισιώνουν πλήθος άλλων αθλητών που έχουν επιλέξει να τρέξουν συγκεκριμένη απόσταση σε συγκεκριμένα τμήματα της συνολικής διαδρομής.

Στη διάρκεια του αγώνα οι αθλητές θα περάσουν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που εντόπισε ο Β. Νταίρπφελντ, με αφετηρία τον Ναό του Απόλλωνα στον Λευκάτα και τερματισμό το υπό ανάδειξη Αρχαίο Θέατρο και την Ακρόπολη της Αρχαίας Νήρικος.

Στόχος των διοργανωτών είναι με την πρώτη αυτή δοκιμαστική διαδρομή να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την συνέχιση της διοργάνωσης, ως ενός καθοριστικού θεσμού για την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου  μας.

Με δεδομένο ότι παρόμοιοι αγώνες με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο είναι ελάχιστοι, ο Δήμος μας θα σταθεί, τώρα και στο μέλλον, αρωγός με στόχο στη Λευκάδα να καθιερωθεί μια επιπλέον μεγάλη διοργάνωση πανελλήνιας και όχι μόνο εμβέλειας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα