Ο δήμαρχος Λευκάδας στο protothema: Στο νησί των 23.500 κατοίκων, οι τουρίστες φτάνουν τους 180.000 το καλοκαίρι

Το όραμα για επενδύσεις και ποιοτικές παροχές σε ένα fully booked νησί – Ο «χρυσός» τουρίστας και το πλήγμα του τσουχτερού ΦΠΑ – Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο

Παρά το «ράλι» ανόδου στις τιμές των καυσίμων (είναι ήδη μια ανάσα από τα 2 ευρώ) και τον ήδη «τσουχτερό» ΦΠΑ, η τουριστική κίνηση στα Επτάνησα αναμένεται να κυλήσει εξαιρετικά και αυτή την καλοκαιρινή σεζόν!

Το υπουργείο Τουρισμού, προωθεί τα Επτάνησα ως must have προορισμό κρουαζιέρας σε ευρωπαϊκές εταιρείες κρουαζιέρας από κοινού με το Μαυροβούνιο, την Κροατία, την Ιταλία και τη Μάλτα και πέραν των διεθνών ακτοπλοϊκών συνδέσεων με την Ιταλία τα νησιά του Ιονίου αναμένεται να ευνοηθούν φέτος από τη ραγδαία άνοδο της Κρουαζιέρας σε Αδριατική και Κεντρική Μεσόγειο.

Η Λευκάδα, ως ένας ασφαλής και οικονομικός προορισμός, που δεν έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, παραμένει μέχρι και σήμερα σε υψηλή ζήτηση. Η πληρότητα φέτος αναμένεται να αγγίξει το 100% τον μήνα Αύγουστο, όταν ήδη από τον μήνα Ιούνιο και Ιούλιο του 2018, η πληρότητα στο νησί αναμένεται να αγγίξει το 70 με 80%! Σημαντικός είναι και ο αριθμός των κρατήσεων για το μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο.

«Η εικόνα για την φετινή τουριστική σεζόν είναι πολύ θετική. Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι ”εκρηκτική” και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Στο νησί της Λευκάδας, με 23.500 κατοίκους, τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες φτάνουν τους 180.000!», δηλώνει στο protothema.gr ο δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

drakodaeidis

Κάθε τουριστική αγορά θα πρέπει να δημιουργεί τουριστικό πλεονέκτημα και η Λευκάδα έχει πολλά. Συνδυάζει θάλασσα με «παρθένο» ορεινό όγκο, βελτιώνει τις υποδομές της και διευρύνει τα σύνορα και την ποιότητα του τουρισμού της. Μαζί με μια εξαιρετική παράδοση και πολιτισμό, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα περιβαλλοντικά ζητήματα, το γαλάζιο στεριανό νησί προσφέρει εμπειρίες.

Ο δήμαρχος Λευκάδας  μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και που προσπαθεί να φέρει εις πέρας με μεθοδικότητα, μεράκι και επαγγελματική διαστροφή και το όραμα για επενδύσεις και ανάπτυξη στο νησί.

drakodaeidis_dimos

Ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής μαζί με συνεργάτες 

«Έχουμε ρίξει όλο το βάρος στις υποδομές, γιατί εκεί είναι το μέλλον του τόπου, που βοηθά και να ανθίζει ο τουρισμός μας. Χωρίς όραμα και έμπρακτες λύσεις δεν έχεις εξέλιξη. Ο αυξημένος ΦΠΑ αλλά και η τιμή των καυσίμων δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε ανάκαμψη. Αν μετά τον Αύγουστο χαλαρώσουν οι αριθμοί, υπάρχει και η δέσμευση από το υπουργείο ότι θα ανοίξει και το ζήτημα με τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Ένα πλήγμα για τη διαχείριση των προβλημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισημαίνει ο κύριος Δρακονταειδής.

Δουλεύοντας πυρετωδώς για την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, με έναν αγωγό που έρχεται από τον Λούρο και θα διοχετεύει νερό σε όλο το νησί, εξελίσσοντας την οικοδομική δραστηριότητα που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ( στο 40% το 17 σε σχέση με το 2016), λύνοντας το πρόβλημα με τα απορρίμματα και επενδύοντας στο luxury real estate οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού έχουν ένα στόχο. Να κάνουν τη Λευκάδα ελκυστικό προορισμό για τον απαιτητικό τουρίστα.

«Για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε η διασύνδεση των Ιονίων Νήσων με ευθύνη της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλοίο 230 περίπου θέσεων που ταξιδεύει Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο. Αυτό συνδέει τα Ιόνια Νησιά και προσφέρει έτσι τη δυνατότητα στον τουρίστα που είναι στα Ιόνια Νησιά, αν θέλει να δει κάτι διαφορετικό, να το ζήσει σαν εμπειρία. Αν δεν έχεις όραμα και πάθος για τον τόπο σου δεν μπορείς να βελτιώσεις τίποτε», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λευκάδας.

Ποιοι όμως προτιμούν το νησί για να περάσουν τις διακοπές τους; Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει κάθε χρόνο ένα τεράστιο «κύμα» από τα Βαλκάνια, από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ο Έλληνας τουρίστας παραμένει ένας άγνωστος Χ, που κανονίζει τις διακοπές του την τελευταία στιγμή, ενώ ως «χρυσός» τουρίστας έρχεται από το Ισραήλ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα