Βασίλης Κατωπόδης στον Prisma 91,6: “Θα είμαι στο πλευρό του Κώστα Δρακονταειδή. Τον θεωρώ πετυχημένο Δήμαρχο.”

Ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Κατωπόδης, μιλώντας στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Kουνιάκη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με την παράταξη του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή.

Όπως είπε,  η απλή αναλογική δίνει την ευκαιρία σε άξια και ικανά άτομα να βγουν μπροστά, ώστε να συνεργαστούν, καθώς είναι σίγουρο ότι δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή δεν θα βγει, οπότε εκ των πραγμάτων θα πάμε σε συνεργασίες.

Για τον ίδιο είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει υποψήφιος, λέγοντας ότι λόγω της απλής αναλογικής είναι μία χρυσή ευκαιρία, όλοι μας κάποτε, όποιος μπορεί και όσο μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά κάτι που είχα πάντα στο νου μου.

“Πριν από αυτές τις εκλογές, πάντα στις δημοτικές υπήρχε ταύτιση με κάποιο κόμμα, τώρα αυτό πλέον δεν ισχύει, δεν υπάρχουν κόμματα, τουλάχιστον στο δικό μας συνδυασμό ο οποίος είναι εντελώς ανεξάρτητος.

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ζήτησε την συνεργασία μου, ως άνθρωπο της αγοράς, που για πάνω από 30 χρόνια δραστηριοποιούμαι στην  Λευκάδα, γνωρίζω την αγορά του νησιού καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν και με την επαφή που είχα μέσω της ιδιότητάς μου ως προέδρου του Τηλυκράτη, θέλει αυτή την εμπειρία μου.

Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για χρυσή ευκαιρία, διότι με τους δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν, με την ανάγκη συνεργασιών, θα βγούμε εκτός κομματικών στεγανών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να περιέλθει στα χέρια των δημοτών και όχι των κομμάτων.”

Θέλω να παροτρύνω τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά, καθώς με τις πρώτες δημοτικές εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής είναι μία ευκαιρία η οποία θα φανεί στο μέλλον και όχι τώρα άμεσα, για αυτό τους παροτρύνω να ασχοληθούν με τα κοινά.

Στην επισήμανση ότι ο δήμαρχος Λευκάδας ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κατωπόδης ανέφερε ότι κάθε άνθρωπος ανήκει σε ένα κόμμα πολιτικά, ωστόσο όταν θα δείτε τους υποψηφίους και θα αναγγείλει το πρόγραμμά του, θα διαπιστώσετε  ότι δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα, καθώς ο συνδυασμός κατεβαίνει ανεξάρτητος.”

Στο ερώτημα για ποιο λόγο επιλέγει να είναι στο ψηφοδέλτιο του κ. Δρακονταειδή, ο κύριος Κατωπόδης ανέφερε ότι τους συνδέει μία πολύχρονη φιλία.

“Έχω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπό του, τον θεωρώ ιδιαίτερα ικανό και από ότι είδα την τελευταία τετραετία που βρίσκεται στο δήμο ήταν άξιος και πετυχημένος.

Μέχρι τώρα τα πεπραγμένα που έχω δει ως δημότης Λευκάδας είναι πολύ καλά.

Εγώ εκφράζω την άποψή μου ως δημότης, λέγοντας ότι έχει μπει μία σειρά στα οικονομικά του Δήμου, στο  θέμα της ύδρευσης, στο βασικό θέμα των απορριμμάτων με την δεματοποίηση.

Έχει γίνει μία αρχή στο καρκίνωμα της Λευκάδας σκουπίδια.”

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Κατωπόδης ανέφερε, ότι αυτό που πιστεύει και είναι σωστό αυτό θα υποστηρίξει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια  αν εκλεγεί.

Μέσα από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με το Δήμαρχο Λευκάδας, έχει εκφραστεί η άποψη ότι θα έχω την δική μου σκέψη και άποψη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Επίσης ανέφερε ότι από την πλευρά του θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί, “δεν κυνηγάω θέσεις και η απλή γνώμη μου αρκεί, δεν Συζητήσαμε περαιτέρω και δεν χρειάζεται. Ότι μου ζητήσει θα τον βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ.”

Ο κύριος  Κατωπόδης ανέφερε ότι στους στόχους τους  είναι να αξιοποιηθούν κάποια πάρκινγκ, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για αυτοκίνητα να παρκάρουν και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Λευκάδας, ενώ συζήτησαν μαζί και το θέμα της ζεύξης, καθώς είπαμε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης ώστε ο δημότης Λευκάδας να μην επωμιστεί το βάρος του κόστους.

Επίσης η λύση δεν είναι στο να βρεθεί κάποιος ιδιώτης, να φτιάξει μία Μαρίνα, για να φτιάξει τη γέφυρα και να κάθεται κάποιος στην παραλία να πιει τον καφέ του και να βλέπει απέναντι μία θάλασσα από κατάρτια.

Η Λευκάδα έχει ανάγκη να παραμείνει νησί, να μην γίνει σαν την Πρέβεζα, που δεν είναι τουριστικός προορισμός και κάθεσαι στην παραλία και βλέπεις απέναντι Μία θάλασσα από κατάρτια.

Επίσης συζητήσαμε για το μέλλον της Λευκάδας Και πώς θα είναι τα επόμενα χρόνια και είπαμε ότι στο νησί πρέπει να δοθεί ένας παραδοσιακός χαρακτήρας, με το δικό του χρώμα, να γίνει τόπος φιλικός για τη διαμονή των πολιτών, αλλά και τουριστών, όχι ως μοναδικό κριτήριο τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό και η Λευκάδα έχει αυτές τις προϋποθέσεις, έχει ιστορία.

Ακούστε όλη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα