Κ. Δρακονταειδής : “Είπατε κάτι και δεν το άκουσα κ. βουλευτή Λευκάδας;”

Σχόλιο – απάντηση του πρ. δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στην ανάρτηση του  βουλευτή Θ. Καββαδά για τους Εγκρεμνούς.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. βουλευτής ασχολήθηκε με το θέμα του δρόμου και ειδικότερα της σκάλας των Εγκρεμνών. Και χαίρομαι, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε έστω και από μακριά τις απόψεις μας (από κοντά το αποφεύγει)!

Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι με την γνωστή και δήθεν αθώα τακτική του “λέγε-λέγε κάτι στο τέλος μένει”, στόχο έχει να καρπωθεί προσωπικά και πολιτικά ότι “κινείται” στη Λευκάδα, σε θάλασσα, ουρανό και γη (για το διάστημα προς το παρόν όχι)!!!

Άλλωστε, πριν την δική του ενασχόληση με την πολιτική, στη Λευκάδα τίποτα δεν είχε γίνει! Αμφιβάλω αν θεωρεί ότι υπήρχε καν Λευκάδα και θεσμικοί που πάλευαν, βεβαίως ο καθένας με τον τρόπο του και την πολιτική του κουλτούρα!

Όλα λοιπόν σ’ αυτόν τον τόπο ξεκίνησαν το Σεπτέμβρη του 2015, όταν βγήκε βουλευτής!
Πώς, για να ορίσουμε το χρόνο στον κόσμο, χρησιμοποιούμε το π.Χ. (προ Χριστού), τώρα για τη μέτρηση του χρόνου στη Λευκάδα, χρησιμοποιούμε πια το π.Θ. (προ Θανάση)!
Το να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς βεβαίως τα πάντα, είναι συνήθης τακτική στη χώρα μας. Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν όρια.

Ακούστε κ. βουλευτή, επειδή μόλις προχθές σκεφθήκατε ν’ αρχίσετε “να αξιοποιείτε” και το έργο των Εγκρεμνών, θέλω να σας θυμίσω ότι:

  • Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015 και την ολική καταστροφή του συγκεκριμένου δρόμου και όχι μόνο, την άνοιξη του 2016 και σε συνεννόηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με το υπουργείο (ΥΠΟΜΕΔΙ) χρηματοδοτήθηκαν δυο έργα τεράστιας αναπτυξιακής – τουριστικής σημασίας, ο δρόμος των Εγκρεμνών με 2.700.000 € και ο δρόμος του Γιαλού με 3.000.000 €. Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου, υπεγράφη τον Ιούνιο του 2016.
  • Ο δρόμος στο Γιαλό έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2018, όπως και πάρα πολλά άλλα έργα του σεισμού.
  • Ο δρόμος στους Εγκρεμνούς, λόγω περισσοτέρων δυσκολιών και ιδιαίτερα στην κατασκευή της σκάλας που οδηγεί στην παραλία, καθυστέρησε. Συνέβαλε φυσικά και σ’ αυτό η πανδημία, μιας και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι αλλοδαποί κατασκευαστές της σκάλας. Ενώ ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί γύρω στον Μάιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του καλοκαιριού. Ο κυρίως δρόμος που οδηγεί στην σκάλα καθόδου, ουσιαστικά είναι τελειωμένος από μήνες.

Αλήθεια, σε όλη αυτήν την διαδικασία, τις δύσκολες οικονομικά εκείνες εποχές για την πατρίδα μας, διεκδίκησης, χρηματοδότησης, προγραμματικής σύμβασης, δημοπράτησης, κ.λπ., πότε και πώς συμμετείχατε και δεν σας είδα;

Χθες, 26/7/2020 κάνατε την σχετική ανάρτηση, με φώτο από την σκάλα, τμήμα της οποίας ήδη έχει κατασκευασθεί. Αυτό έγινε εντελώς τυχαία (!), τρεις μέρες πριν την καθορισμένη από καιρό (ύστερα από σχετική άδεια της υπηρεσίας του υπουργείου) επίσκεψη των δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” στο έργο. Πάντως συγχαρητήρια, φαίνεται ότι έχετε έγκαιρη εσωτερική υπηρεσιακή πληροφόρηση!

Φυσικά και είναι δικαίωμά σας να βγάζετε Δελτία Τύπου γι’ αυτά που κάνετε.
Γι’ αυτά που κάνετε όμως, όχι γι’ αυτά που κάνουν ή έκαναν άλλοι!
Αυτό το ξεχνάτε συνεχώς!
Δείχνει, εκτός των άλλων και την κακή σας σχέση με την αλήθεια!
Το γεγονός αυτό επαναλαμβανόμενο, συνιστά πολιτική καπηλεία!

Πέρα όμως απ’ αυτά, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την άποψή σας και για άλλα πολύ σοβαρά θέματα της Λευκάδας, για τα οποία δυστυχώς σιωπάτε! 
– Μήπως αναφέρατε κάτι για την περικοπή 30.112.370 € από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014 – 2020, δηλαδή το 13% του προγράμματος, με την σφραγίδα της περιφερειάρχη κας Κράτσα, που σημαίνει έργα τα οποία θα χάσει και ο Δήμος Λευκάδας;
– Μήπως είπατε κάτι για τα υδατοδρόμια που αν γίνουν με την αλλαγή που προωθήθηκε, θα κοστίσουν μερικά… εκατομμύρια παραπάνω;
– Μήπως μιλήσατε για το ζήτημα της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα, που ανακοινώνατε ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα είχε λήξει;

Είπατε κάτι και δεν το άκουσα κ. βουλευτή;

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα