Κ. Δρακονταειδής: “Η Λευκάδα δεν έχει ανάγκη από Λουδοβίκους και υπερφίαλες δημοτικές αρχές”!

9/10/21

Κ. Δρακονταειδής στον Prisma 91,6: “Η Λευκάδα δεν έχει ανάγκη από Λουδοβίκους, από υπερφίαλες δημοτικές αρχές που θεωρούν ότι μόνο αυτοί κάνουν τα σωστά και όλοι οι προηγούμενοι έκαναν λάθη.”

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο επικεφαλής της Παράταξης « Όλοι για την Λευκάδα», Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Αναφορικά με την κοινή επιστολή των παρατάξεων «Όλοι για την Λευκάδα», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αγωνιστικό Μέτωπο», για την μη σημερινή συμμετοχή με τηλεδιάσκεψη στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε πως εδώ και πολλούς μήνες η παράταξη του έθετε το θέμα των δια ζώσης συνεδριάσεων με βάση τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Το υπουργείο από τις αρχές Αυγούστου έδωσε την δυνατότητα σε δημοτικά συμβούλια των δια ζώσης συνεδριάσεων και αρκετά δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν δια ζώσης ποια.

Εμείς θέσαμε το θέμα αυτό έγκαιρα και με νηφάλιο τρόπο ζητήσαμε από την δημοτική αρχή να εξετάσει το ζήτημα γιατί από αυτή εξαρτάται, μιας και η Εγκύκλιος του υπουργείου δίνει την δυνατότητα μόνο στον πρόεδρο να αποφασίζει.

«Σε ότι αφορά το υγειονομικό κομμάτι έχουμε μία υπέροχη αίθουσα, κατάλληλη με όλες τις προϋποθέσεις ώστε οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι και ενδεχομένως δύο με τρεις άνθρωποι που μπορεί να χρειαστεί να μπουν ανάλογα με το ζήτημα, είτε υπηρεσιακοί παράγοντες είτε κάποιος πολίτης όταν συζητείται το θέμα τους να φτάνουν τους 35.

Μπήκε ένα ζήτημα για το θέμα της τεχνολογίας, καθώς η τελευταία εγκύκλιος λέει πως όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να το παρακολουθούν δια ζώσης, οι υπόλοιποι με τηλεδιάσκεψη.

Η συγκεκριμένη οθόνη υπάρχει πίσω από το προεδρείο, η οποία μπορεί να συνδέει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε με το εξής περίφημο ότι για να γίνει αυτό απαιτείται ένα κόστος 3.500 ευρώ, εγώ δεν θέλω να το αμφισβητήσω, όμως δεν θέλω να πιστέψω πώς αυτό είναι ένα σοβαρό επιχείρημα σε όσους επικαλούνται τιμή δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω αυτού του ποσού.

Κατά τη γνώμη μας οι λόγοι είναι άλλοι και θα πρέπει να βγουν να το πουν δημόσια, έχοντας το πολιτικό θάρρος για να πουν για ποιο λόγο δεν επιθυμούν τις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Εμείς τους λόγους τους υποψιαζόμασταν όμως επιβεβαιώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση, καθώς ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε πως αφού έχει λάβει μόνο 16 πιστοποιητικά δεν μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης, αφήστε που αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, γιατί οι 16 μπορούν να παρακολουθούν και οι άλλοι να είναι σε τηλεδιάσκεψη, εκεί αποκαλύφθηκε από τον κύριο Παναγιώτη Γληγόρη, συνάδελφο από την παράταξη του Σολδάτου, καθώς από σπόντα μάθαμε πως έχει αποσταλεί επιστολή από τον κύριο Σολδάτο στον κύριο δήμαρχο και όχι στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για τις συνεδριάσεις, με την οποία ειπώθηκε πώς οι συνθήκες υγειονομικές  στην Λευκάδα δεν είναι οι κατάλληλες και εμείς δεν δίνουμε τα πιστοποιητικά, με τον κύριο Ρόκκο να λέει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτής της επιστολής.

Προφανώς αυτά είναι αστεία πράγματα και δεν ανέχομαι να με δουλεύουν, ανέχομαι να μας πουν την οποιαδήποτε αυστηρή κριτική, δεν ανέχομαι όμως να με θεωρούν αφελή.

Θέλω λοιπόν να πω πως η παράταξη του κυρίου Καλού, Λιβιτσάνου και Σολδάτου, αυτή η τριάδα των επικεφαλής που διοικεί το δήμο δεν θέλει δια ζώσης συνεδρίασης και είναι τόσο απλό, εάν τις κάνουν δια ζώσης τις συνεδριάσεις θέλω να σας πω από τώρα πώς θα το κάνουν κάτω από την πίεση των γεγονότων, διότι εμείς δεν είχαμε καμία πρόθεση και είμαστε οι τελευταίοι που θα αποχωρήσουμε από δημοτικά συμβούλια, θέλουμε να συμμετέχουμε γιατί εκεί μας έστειλαν οι πολίτες, όμως από τη μία το δημοτικό συμβούλιο έχει γίνει διακοσμητικό γιατί το έχουν πάρει όλες τις αρμοδιότητές και τις έχει πλέον η οικονομική επιτροπή, δεν γίνονται και οι δια ζώσης συνεδριάσεις οπότε δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου.

Εν πάση περιπτώσει αυτοί που έκαναν κριτική στους διάφορους Πολάκιδες και το λέω ωμά, ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στις διασώσεις συνεδριάσεις και δεν δίνουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού.

Εμείς σεβόμαστε απολύτως την άποψη αυτού που δεν θέλει να εμβολιαστεί, είναι επιλογή του και εφόσον αυτή είναι εμείς τη σεβόμαστε, μη μας κουνούν όμως μερικοί και το δάχτυλο στο δημοτικό συμβούλιο με πρώτον τον κύριο Σολδάτο.

Για αυτό το λόγο πόσες παρατάξεις είχαν δηλώσει από την προηγούμενη φορά και ήταν στο ίδιο μήκος κύματος στο να γίνουν δια ζώσης οι συνεδριάσεις, συντονιστήκαμε και βγάλαμε αυτή την επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου croco την οποία δώσαμε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Στην επισήμανση ότι τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Ρόκκος, επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους για συνεδριάσεις δια ζώσης, θέτοντας ωστόσο τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ανέφερε και με την πρόσφατη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επανέλαβε πως η εγκύκλιος είναι σαφής, την έδωσε στη δημοσιότητα και ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λέει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει εάν η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης, ή με τηλεδιάσκεψη, ή εφόσον υπάρχουν μη εμβολιασμένοι μικτή.

Η επιλογή του ήταν να υλοποιήσει το να μη γίνονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις, ενώ του δίνει τη δυνατότητα η εγκύκλιος του Υπουργείου.»

Στο ερώτημά του δημοσιογράφου για το τι μπορεί να εξυπηρετεί η επιλογή αυτή, από τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει έστω και με τηλεδιάσκεψη, ανέφερε πως μέσω των τηλεδιασκέψεων, έχουν δημιουργηθεί στο δικό μας δημοτικό συμβούλιο πάρα πολλά ζητήματα και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίφημη θρησκεία που ειπώθηκε, υπάρχουν όμως και πολλές παρερμηνείες στο πως ψηφίζουμε και θα σας πω και ένα χοντρό παράδειγμα για να δείτε την σκοπιμότητα τους.

«Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο περιστατικό του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, καθώς σε ένα από τα θέματα που συζητούσαν, είχε δηλώσει από την αρχή ο αντιδήμαρχος κ. Γαζής ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση και θα παρίστατο σε μία εκδήλωση του πνευματικού κέντρου.

Έγινε λοιπόν κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στο δημοτικό συμβούλιο με τις τηλεδιασκέψεις, καθώς ένας δημοτικός σύμβουλος ενώ ήταν εκτός για λόγους που αφορούσαν το δήμο και παρακολουθούσε μία θεατρική παράσταση, του τηλεφωνούσαν για να ψηφίσει ενώ δεν συμμετείχε καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό γίνεται κατά κόρον στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό δεν  λογικά- πολιτικά και ηθικά είναι βρώμικο. Τέτοια περίπτωση έτυχε και στη δική μας θητεία όμως ούτε εμείς ούτε ο Πρόεδρος και σωστά επιχείρησαν να του τηλεφωνήσουν, κάποιοι όμως θέλουν να συνεχίζεται αυτή η ιστορία.

Δεν μπορεί όμως στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινάει την Πέμπτη και θα έχει σε κλειστό χώρο 600 άτομα να πραγματοποιείτε και εμείς σε μία αίθουσα πάνω από 200 τετραγωνικά να μην μπορούμε να συνεδριάσουμε 33 άνθρωποι.

Εγώ θέλω να θέσω το ερώτημα στους ακροατές που ακούν, αυτό δεν προβληματίζει κανέναν; Ξαφνικά εμείς γίναμε οι πράκτορες που φαντασιωνόμαστε  ότι κάτι γίνεται;

Σας έφερα συγκεκριμένα παραδείγματα και δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο κ Σολδάτος, ότι αποτελεί συγχρωτισμο να συνεδριάζουν 33 άνθρωποι με δύο μέτρα απόσταση και εμβολιασμένοι στη συγκεκριμένη αίθουσα.

Εμείς στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα συμμετέχουμε στην τηλεδιάσκεψη και το λέμε κατηγορηματικά στην επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο, καθώς εγώ τον ενημέρωσα και σε τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε για άλλο θέμα και ήταν εις γνώση του η απόφασή μας.

Σχολιάζοντας την φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, στην συνεδρίαση για τους παιδικούς σταθμούς, που σηματοδότησε και το τέλος της συναίνεσης από την πλευρά της παράταξης του ο κ. Δρακονταειδής ανέφερε πως αυτό το περιστατικό δεν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ με  πάρα πολύ ήπιο τρόπο, επισήμαινα στο Δήμαρχο Λευκάδας, ότι επειδή οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, θα πρέπει να δούμε εφόσον απαιτείται ένα κονδύλι της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ περίπου, ώστε να σχεδιαστεί και να λειτουργήσει ένα επιπλέον νέο τμήμα από του χρόνου ή και του παραχρόνου.

Αυτό όμως που πραγματικά με έκανε να νιώσω άσχημα είναι η αναφορά του δημάρχου πως η κάθε θέση για ένα παιδί, για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο τμήμα στοιχίζει στο δήμο πάνω από 10.000 ευρώ.

Αυτό είναι αλήθεια όμως δεν μπορεί σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής να μπαίνει στη ζυγαριά το ζύγισμα έσοδα-έξοδα.

Αυτό που πρέπει να μπαίνει στο ζύγι στα ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής είναι το κοινωνικό όφελος.

Στη συνέχεια δέχτηκα μία επίθεση του τύπου εσείς τι κάνατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας, αυτό όμως δεν ήταν η σταγόνα και θα σας το πω με ένα άλλο παράδειγμα.

Ξέρετε πως είχαμε κατασκευάσει ένα δρόμο από τη Βασιλική που ουσιαστικά φτάνει στις παραλίες της Λευκάδας και στον κάμπο της Νηράς που κάνει πολύ πιο εύκολη και προσιτή την πρόσβαση. Μιλάμε για ένα έργο με κόστος διάνοιξη 170.000 ευρώ και ο δήμος δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ, γιατί φτιαχνόταν τότε το Αγκυροβόλιο και την διάνοιξη έκαναν οι εργολάβοι καθώς πήραν το υλικό που χρειαζόντουσαν για το έργο και εμείς βρήκαμε έναν δρόμο ανοιγμένο και μας εγκρίθηκε ένα ποσό 600 χιλιάδων ευρώ και βάλαμε άσφαλτο σε ένα δρόμο 5 km.

Τα χρήματα όμως δεν μας έφταναν και είχαμε προγραμματίσει να μπουν μέσω ξεχωριστού έργου και κλειδώματα ασφαλείας, διαγράμμιση, πινακίδες και πράγματα που είναι αυτονόητα όταν θες να φτιάξεις με σοβαρό τρόπο να δρόμο.

Στο χθεσινό δελτίο τύπου η δημοτική αρχή έχει τίτλο ότι ” θεραπεύουμε παραλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος.”

Ο δήμαρχος Λευκάδας στην ανακοίνωση του αυτό που θέλει να τονίσει, δεν είναι ότι έχει ένα κονδύλι 180 χιλιάδων για να μπορέσουν να γίνουν τα συμπληρωματικά αυτά έργα και καλά κάνει και μπράβο στη δημοτική αρχή που ολοκληρώνει αυτό το έργο, αλλά ήθελε μέσα από την ανακοίνωση να θίξει την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτό γίνεται με έναν συστηματικό τρόπο στα πάντα και αυτό γίνεται με τακτική.

Γνωρίζετε πως εμείς από την αρχή της νέας θητείας και για ένα χρονικό διάστημα περίπου οκτώ μηνών στηρίξαμε κάθε προσπάθεια που έκανε και ψηφίζαμε σχεδόν τα πάντα από τα σοβαρά ζητήματα.

Εμείς δώσαμε 800.000 ευρώ για να μοιράζει η δημοτική αρχή ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μικροπολιτική, επειδή όμως έχουμε την ηθική στάση για να πούμε πως δεν είναι σωστό δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2019 να κάνουμε αυτή τη μοιρασιά, διότι οι πολίτες θέλουν σοβαρότητα και εμείς θα αξιοποιούσαμε αυτά τα χρήματα για να πάρουμε παραπάνω ψήφους και δεν το κάνουμε γιατί αυτή είναι η κουλτούρα μας.

Είμαι σίγουρος πως αυτή η Δημοτική Αρχή θα το έκανε τρέχοντας. Άρα εδώ δεν έχουμε μία σταγόνα που ξεχειλίζει από ένα ποτήρι, αλλά έχουμε μία συγκεκριμένη τακτική της δημοτικής αρχής η οποία είναι πρωτοφανής για όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές να αποδομήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κανένας δήμαρχος δεν έκανε πόλεμο στον προηγούμενο Δήμαρχο.

Και εγώ μπορώ να γίνω κακός αν θέλω αλλά δεν γίνομαι, αλλά εμείς ενώ παραδώσαμε το δρόμο τελειωμένο πέρασαν δύο χρόνια για ποιο λόγο δεν έκανε όλα αυτά η δημοτική αρχή;

Επίσης θέλω να θέσω ένα δεύτερο ερώτημα ακόμα πιο σοβαρό. Έργα που είναι χρηματοδοτημένα, έχει γίνει η μελέτη και έχει τα χρήματα η δημοτική αρχή γιατί δεν τα εκτελεί;

Να σας θυμίσω τις 500.000 των ιχθυοτροφείων, το ψηφιακό έργο περίπου 330.000 ευρώ και άλλα;

Ενώ έχει  τα χρήματα και δεν τα έχει δημοπρατήσει, εμείς δεν το καταγγέλλουμε, αλλά το θέτουμε με νηφάλιο τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί είναι νηφάλια η σκέψη μας και δεν κραυγάζουμε και ενώ θα μπορούσαν να βρουν πέντε δικαιολογίες για να πουν γιατί δεν το πράττουν, αντίθετα μας κάνουν και επίθεση και αυτό είναι που ξεχείλισε το ποτήρι και όχι το συγκεκριμένο ζήτημα του βρεφονηπιακού σταθμού.»
Απαντώντας στο ερώτημα μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι του δήμου της Δημοτικής Αρχής ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές με την παράταξη του, ο κύριος Δρακονταειδής τις ανέπτυξε.

«Ο πρώτος λόγος είναι η διαφορά στον τρόπο διοίκησης του δήμου, η διαφορετική κουλτούρα και πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς ένα δήμαρχο και μία δημοτική αρχή.

Η Λευκάδα κύριε Κουνιάκη δεν έχει ανάγκη από Λουδοβίκους, ανεξαρτήτως αν οι δήμαρχοι είναι καλοί, μέτριοι ή κακοί.

Μιλάω για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής, για την κουλτούρα διοίκησης του δήμου.

«Η Λευκάδα επαναλαμβάνω δεν έχει ανάγκη από Λουδοβίκους, από υπερφίαλες δημοτικές αρχές που θεωρούν ότι μόνο αυτοί κάνουν τα σωστά και όλοι οι προηγούμενοι κάνουν λάθος.»

Από το 2006 ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, δεν βγήκε ποτέ κανένας δήμαρχος που να επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα σε όλα τα δελτία τύπου ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν θα έκανε καλά και μόνο εμείς τα κάνουμε σωστά και αυτό είναι πρωτοφανές και αυτή είναι η πρώτη σημαντική διαφορά μας, το αν θεωρούμε το δήμο τσιφλίκι μας, ή αν είναι ανοιχτό στην κοινωνία εκεί ο δήμαρχος είναι πρώτος μεταξύ ίσων και παίζει τον κυρίαρχο ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Λίγο νωρίτερα κάνατε αναφορά στις δυσκολίες του Covid-19, δεν διαφωνώ ότι υπήρξαν δυσκολίες, όμως για λίγους μήνες είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ασχολήθηκαν εργαζόμενοι στο δήμο σπίτι τους με τηλεργασία.

Η τηλεργασία όμως σε ότι αφορά ζητήματα γραφειοκρατίας, μελετών και άλλων ζητημάτων γραφειοκρατίας εκτελούνται μία χαρά από το σπίτι.

Επομένως οι δυσκολίες που επικαλείται η δημοτική αρχή έχουν βάση, όμως να σας θυμίσω ότι κατά τη δική μας περίοδο, είχαμε μεγάλο ζήτημα χρηματοδότησης καθώς επί δύο χρόνια μας είχε κοπεί κάθε χρηματοδότηση γιατί η χώρα ήταν έτοιμη να φαλιρίσει.

Δεν είναι συγκρίσιμες οι συνθήκες, επίσης να θυμίσω πως άλλαξε τον σχεδιασμό μας και ο σεισμός του 2015, καθώς  από το κέντρο και στα νότια του νησιού πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ζημιές και έπρεπε να τρέξουμε και να ασχοληθούμε με το κομμάτι των ανθρώπων που είχαν πληγεί, όχι μόνο επειδή δεν είχαν σπίτι γιατί γκρεμίστηκε αλλά επειδή δεν θα είχαν αύριο εισόδημα μιας και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ασχολιόταν με τον τουρισμό.

Το κομμάτι αυτό των δυσκολιών, αφαιρώντας πλήρως το κομμάτι του υποκειμενισμού στην κρίση μου δεν συγκρίνεται.

Επίσης έχουμε μία διαφορετική πολιτική αντίληψη για τα πράγματα και στα ζητήματα των προτεραιοτήτων θα σας τα πω με δύο παραδείγματα για να καταλάβετε πόσο μεγάλη ποια είναι η διαφορά και πώς λειτουργεί η σκοπιμότητα μέσα από αυτά.

Το ένα παράδειγμα είναι η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση (ΟΧΕ), μία μελετητική  διαδικασία που  ολοκληρώθηκε και εκτέλεσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά και που το αντικείμενο της ήταν να μελετήσει τον ανατολικό άξονα της Λευκάδας σε σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό, γιατί έβλεπαν από τότε παραλάβαμε ότι το κομμάτι αυτό είναι εξαιρετικά δυναμικό και θα μπορούσε να φέρει τεράστια οφέλη στο νησί και δεν εννοώ μόνο σε χρήματα αλλά και υποδομές, γιατί η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση είναι ένα εργαλείο μέσα από το οποίο μπορείς να αντλήσεις χρηματοδοτήσεις.

Εμείς ολοκληρώσαμε τη διαδικασία καταθέσαμε την πρόταση, εδώ όμως ευθύνη είναι και της περιφέρειας Ιονίων νήσων που την έχει στα συρτάρια της για να κάνει τις όποιες διορθώσεις και να κλείσει το ζήτημα.

Παράλληλα είχε βγει ένα ποσό περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα ήταν έργα καθώς επειδή είμαστε από τους ελάχιστους δήμους σε όλη την Ελλάδα που είχαμε κάνει ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, θέλοντας να θυμίσω πως ήταν και ένα ζήτημα που είχαμε μεγάλη συναινέσει με τον κύριο Μαργέλη που τότε ήταν στην αντιπολίτευση πριν πάθει το ατύχημα και παραιτηθεί και είχαμε εξαιρετική συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα και τον επικαλούμαι, καθώς απλά επειδή ήταν ένας άνθρωπος που είχε εμπειρία από διοίκηση γνώριζε την όλη διαδικασία.

Από τη στιγμή που έχει κατατεθεί από εμάς για τις τελικές εγκρίσεις  στην  περιφέρεια, η μεν δημοτική αρχή δεν το αντιμετώπισε με σοβαρότητα και στις ερωτήσεις μου δήμαρχος Λευκάδας απαντάει, ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, μα για αυτό την καταθέτουμε για να την δει η περιφέρεια να μας υποδείξει  τα προβλήματα τα οποία από όσο γνωρίζω μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα και αυτά τα περίπου 22 εκατομμύρια που είχαν βγει ως πρόσκληση από την προηγούμενη περιφερειάρχη και θα μπορούσε μόνο η Λευκάδα Κεφαλονιά που προχωρούσε  η χωρική επένδυση να εκμεταλλευτούν αυτά τα χρήματα τα οποία ήδη έχουν χαθεί, καθώς και η περιφέρεια ήθελε να κάνει τις περικοπές από τα προγράμματα αυτά για άλλους λόγους.

Επίσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήσαμε ένα θέμα που αφορούσε την Απόλπαινα και τις χρήσεις γης, καθώς αυτό το πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί αν είχαν προβλεφθεί οι χρήσεις γης.

«Εμείς με μεγάλο κόστος μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος Λευκάδας, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και αφορούσε τις Χρήσεις γης του πρώην Δήμου Απολλωνίων που αποτελεί το 42% της έκτασης της Λευκάδας και θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε λύσει το ζήτημα της χρήσεις γης στο 42% του νησιού.

Απέμενε μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δύο χρόνια δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

Όταν το θέτω το ζήτημα αυτό ο κύριος δήμαρχος μου λέει- προσπαθώντας να πείσει όχι εμένα αλλά την κοινωνία, ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα του υπουργείου που θα αναθέσει μελέτες χρήσεις γης και για άλλους δήμους και μέσα σε αυτό θα μπει και η Λευκάδα, ωστόσο ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Αυτές συνιστούν μερικές από τις πάρα πολλές διαφορές στην αντίληψη στην κουλτούρα, καθώς είναι διάφορες με πολιτικά και όχι κομματικά χαρακτηριστικά.»

Στην ερώτηση όμως ότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε να ισχυριστεί, επιτυχίες στο θέμα των απορριμμάτων, αν επιτηρητών παραγωγικών ζώων, θέατρο Λευκάδας κτλ, απάντησε πως η δημοτική αρχή βεβαίως έχει τρέξει ζητήματα και τόσο εγώ αλλά και τα άλλα μέλη της παράταξής μας όχι μόνο με την ψήφο μας συναινούμε σε αυτά αλλά έχουμε πει κάμποσες φορές μπράβο στη δημοτική αρχή.

Εγώ θέλω να ρωτήσετε τον κύριο δήμαρχο όταν τον καλέσετε πότε έχει πει μία καλή κουβέντα για την προηγούμενη δημοτική αρχή;

Δεν έχει πει ποτέ μία καλή κουβέντα, ούτε για το θέμα του νερού που με ρωτάτε γιατί από τη μία έλεγε έτσι και από την άλλη έλεγε γιουβέτσι, δεν έχω το χρόνο να σας πω τι έλεγε ο κύριος Λιβιτσάνος ως αναπληρωτής δήμαρχος.

Εμείς δεν αναζητούμε κανένα μπράβο, αυτό που κάναμε με τα πολλά λάθη μας και τις παραλείψεις μας και πλέον έχοντας συσσωρεύσει και μία εμπειρία, θεωρούμε πως αν τα φέρει η τύχη και έχουμε ξανά στα χέρια μας την τύχη του δήμου Λευκάδας έχουμε διδαχτεί από αυτά τα λάθη, θέλουμε το δίκαιο, την δίκαιη αντιμετώπιση και να κριθούμε αντικειμενικά.

Εμείς στο ζήτημα του νερού κρατήσαμε μία υπεύθυνη στάση, δεν βγάζαμε ανακοινώσεις και δεν καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή που ένα μεγάλο κομμάτι της Λευκάδας δεν είχε νερό.

Δεν καταγγείλαμε το γεγονός πως από το Μάρτη προέκυψαν τα προβλήματα είχαμε φτάσει Ιούλιο και δεν είχαν λυθεί και δεν είναι επιτρεπτό να έχεις τουρισμό με αυτά τα προβλήματα.

Άρα εμείς με σοβαρότητα και κυρίως με προτάσεις λέμε την άποψή μας, χωρίς κραυγές και φωνές.

Πολλές φορές έχουμε την χριστιανική αντίληψη και καλά κάνουμε και την έχουμε.

Ο Χριστός όταν τον χαστούκισαν  γύρισε και το άλλο μάγουλο και εγώ προσωπικά ασπάζομαι αυτή την άποψη, μπορούμε δηλαδή να αποδεχτούμε και κάτι τέτοιο.

Σε όλα τα πράγματα όμως στη ζωή υπάρχουν όρια και όταν λείπει ο σεβασμός και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της δημοτικής, καθώς εάν μου ζητήσατε να βάλω ένα τίτλο για το τι λείπει στη δημοτική αρχή εκτός από τα έργα και τη διαχείριση, θα έλεγα ότι λείπει ο σεβασμός τους υπόλοιπους και την άποψή τους.

Εγώ είχα σκληρή αντιπολίτευση, αλλά πολλά από όσα έλεγε γιατί πολύ αν δεν τα έκανα με πράξεις αμέσως μόλις τα έλεγαν, τα κάναμε πράξεις μετά από λίγο καιρό και έλεγα ότι διορθώνουμε και αυτή την άποψή μας για την πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν σωστή.

Βρείτε μου αποφάσεις ουσίας πού να διόρθωσε η δημοτική αρχή την απόφαση της αλλά έρχεται με την δεδομένη πλειοψηφία της. Και εμείς τότε είχαμε πλειοψηφία όμως δεν λειτουργήσαμε έτσι και αυτές είναι οι βασικές μας διαφορές.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα