Να συζητηθεί στο Δ. Σ. η συγκοινωνία Βασιλικής – Φισκάρδου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Στ. Ρόκκο.

Αίτημα για να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Ε/Γ – Ο/Γ μεταξύ Βασιλικής Λευκάδας και Φισκάρδου Κεφαλλονιάς.

κ. Πρόεδρε,

πληροφορούμαστε, ανεπισήμως, ότι εντός των ημερών, επαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Ε/Γ – Ο/Γ μεταξύ Βασιλικής Λευκάδας και Φισκάρδου Κεφαλλονιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ουδεμία γνώση έχει γι’ αυτό!

Το μόνο που γνωρίζει, είναι ότι ο κ. Δήμαρχος (κακώς κατά τη γνώμη μας) απέστειλε στις 4/7/2022 το με αριθ. πρωτ. 15301 έγγραφο προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, με το οποίο ερωτά αν απαιτείται, για να χρησιμοποιηθεί η Ράμπα πρόσδεσης από Ε/Γ – Ο/Γ στη Βασιλική, η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λευκάδας.

Πληροφορηθήκαμε, επίσης ανεπισήμως, ότι το Υπουργείο απάντησε (ταχύτατα!!!) στις 15/7/2022 με το αριθ. πρωτ. 3000.0/51030/2022 έγγραφό του, ότι ΔΕΝ απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης του Αγκυροβολίου (!!!) που είναι ο Δήμος.

Όλα αυτά εξελίσσονται στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αναστάτωση που προκαλούν.

Το σημαντικό όμως είναι ότι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει πλήρη άγνοια των γεγονότων και φυσικά δεν έχει συζητήσει καθόλου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, γεγονός ανεπίτρεπτο.

Ύστερα από τα παραπάνω, ως Παράταξη, ΖΗΤΑΜΕ να φέρετε το θέμα για συζήτηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εφ’ όσον πραγματοποιηθεί συντόμως. Σε διαφορετική περίπτωση να τεθεί σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Λευκάδα 26/7/2022      

Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Υ.Γ: Παρακαλούμε όπως αποσταλεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα