Οδυσσέας Γιαννιώτης: Έργα που έχουν εκτελεστεί στον Κάλαμο 2014-2019

ΚΑΛΑΜΟΣ “2014-2019”

01. Αποκαταστάθηκε μέρος της οδοποιίας του δρόμου Κάλαμος – Επισκοπή
02. Αποκαταστάθηκε μέρος της οδοποιίας στο δρόμο Αγ.Κωνσταντίνος
03. Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην οδοποιία εντός οικισμού
π.χ. στις πλακόστρωτες ανηφόρες/κατηφόρες μπήκε μια στρώση τσιμέντο στην άκρη για να περιδιαβαίνει ο πεζός χωρίς κίνδυνο, στρώθηκε με τσιμέντο μέρος κοινόχρηστου δρόμου στην Ελιά του Μαρόκου, στο Κέπλεσι κλπ.
04. Πραγματοποιήθηκε έργο οδοποιίας στην είσοδο του λιμανιού Καλάμου
05. Πραγματοποιήθηκε έργο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου στο Πνευματικό Κέντρο Καλάμου (Κάτω Σχολείο) [150.000€]
06. Πραγματοποιήθηκε έργο τοιχίου αντιστήριξης σε κοινόχρηστο δρόμο εντός οικισμού. [10.000€]
07. Πραγματοποιήθηκε έργο τοιχίου αντιστήριξης σε κοινόχρηστο δρόμο στη θέση Μυρτιά [24.000€]
08. Πραγματοποιήθηκε έργο επέκτασης ράμπας στον Αγ.Κωνσταντίνο [12.000€]

*** Τα ως άνω εκτελέσθηκαν τη περίοδο 2015-2016 ***

09. Εκτελείται έργο διαμόρφωσης/επίστρωσης του δρόμου στη Μυρτιά [42.000€]
10. Εκτελείται έργο διαμόρφωσης/επίστρωσης του δρόμου στο Αλώνι [50.000€]
11. Εκτελείται έργο διαμορφώσεων κοινοχρήστων χώρων που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο Κοιμητήριο Καλάμου, διάνοιξη δρόμου στην Επισκοπή, γεφυράκι στη παραλία της Επισκοπής, χωματουργικές εργασίες στο Κάβο του Καρλούτσου & παρεμβάσεις εντός οικισμού [32.000€]
12. Δημοπρατημένο Έργο: Επισκευή Στέγης Δημοτικού Σχολείου Καλάμου [24.000€]
13. Δημοπρατημένο Έργο: Eνίσχυση Ύδρευσης Καλάμου-Καστού με υποθαλάσσιο αγωγό [400.000€]
14. Ενταγμένο Έργο: Επίστρωση τμήματος δρόμου Καλάμος-Κεφάλι & επίστρωση δρόμου από Γήπεδο σε Αγραπιδιά [120.000€]
15. Ενταγμένο Έργο: Διαμόρφωση και επίστρωση δρόμου «μέσης» Αγραπιδιάς [50.000€]

*** Συνολικό ύψος χρηματοδότησης των ως άνω: 914.000€ ***

16. Επισκευάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός στο μπαστούνι του λιμανιού Καλάμου
17. Τοποθετήθηκε πίνακας ρεύματος στο λιμάνι της Επισκοπής
18. Επισκευάστηκε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού εντός οικισμού Καλάμου & Επισκοπής
19. Έχουν ανατεθεί στη ΔΕΗ δύο επεκτάσεις ΦΟΠ που αφορούν την ηλεκτροδότηση του δρόμου προς το λιμάνι & τη μετατόπιση τριών στύλων ΔΕΗ
20. Μπήκαν σε διακανονισμό χρέη που παραλάβαμε προς τη ΔΕΗ ύψους 50.000€ για τη λειτουργία των αντλιοστασίων Αγ.Κωνσταντίνου & Μύτικα
21. Πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις (ξεβουλώματα) στο δίκτυο ύδρευσης εντός οικισμού Καλάμου & στο Κάστρο
22. Αντικαταστάθηκε μεγάλο μέρος του σωλήνα ύδρευσης από το αντλιοστάσιο Αγ.Κωνσταντίνου προς διανομέα με PVC
23. Eπισκευάστηκε μια εκ των δύο αντλιών του αντλιοστασίου που υπολειτουργούσε
24. Καθαρίστηκε το αντλιοστάσιο στο Μύτικα και αντικαταστάθηκε ηλεκτρολογικό υλικό
25. Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές παρεμβάσεις συντήρησης στον υποθαλάσσιο αγωγό
26. Ορίστηκε χώρος προσωρινής εναπόθεσης Λευκών & άλλων Οικιακών συσκευών όπου με μέσα του Δήμου (φορτηγό, αρπάγη, εργάτες) έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μεταφορτώσεις στην ανακύκλωση Λευκάδας
27. Καθαρίστηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων από συσκευές στον Κάβο του Καρλούτσου
28. Καθαρίστηκε και αποκλείστηκε μέρος εντός του δάσους προς Επισκοπή όπου πεταγόντουσαν ατάκτως συσκευές
29. Έχει ενταχθεί στο προϋπολογισμό η προμήθεια δύο πεσσοκοντέηνερς, χωρητικότητας 16 τόνων ο καθένας. Τα δύο αυτά πρες κοντέηνερς θα τοποθετηθούν σε διαμορφωμένο χώρο στον Αγ.Κωνσταντίνο όπου θα γίνεται μεταφόρτωση απορριμμάτων προς Λευκάδα. Ήδη από φέτος βρίσκεται σε ισχύ σχετική σύμβαση με το φέρι για μεταφορά απορριμμάτων. Τα πρες κοντέηνερς υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται στην κατοχή μας το Σεπτέμβρη ’19.
30. Έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 50.000€ που αφορά την Πυροπροστασία Καλάμου.
31. Ιατρική Κάλυψη: Αρχικά ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας για τα κίνητρα & παροχές που προσφέρει το νησί μας σε κάθε ενδιαφερόμενο ιατρό. Στους Πίνακες του Υπουργείου ο Κάλαμος δεν υπήρχε πουθενά σε αντίθεση με άλλες απομακρυσμένες ή νησιωτικές περιοχές που δήλωναν ρηττώς ότι π.χ. Παρέχουν στέγαση. Εν συνεχεία, προχωρήσαμε στην κάλυψη με Στρατιωτικό Ιατρό σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε κάθε χρόνο να υφίσταται έγκαιρη αντικατάσταση & να μην μετακινείται αλλού για εφημερίες.
32. Θερινά Δρομολόγια: Ξεκινήσαμε πιλοτικά το καλοκαίρι του 2015 μια σειρα θερινών δρομολογίων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την τόνωση της τουριστικής κίνησης. Το μέτρο συνεχίζεται έως σήμερα με τα ανάλογα οφέλη για το τόπο μας.
33. Καστός – Κάλαμος – Λευκάδα: Διεκδικήσαμε τη δημιουργία νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νήσων του Δήμου μας. Οι αρχικές συζητήσεις με το Υπουργείο, έφεραν σχετικό ταξίδι στις Βρυξέλλες με συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ένωσης Δήμων Μικρών Νησιών, όπου τέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα Ακτοπλοϊας και Μεταφορικού Ισοδύναμου στο ευρύτερο πλαίσιο της Μικρονησιωτικότητας. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο και η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των νήσων μας είναι πλέον μια πραγματικότητα.
34. Ειδικό Δελτίο Θαλάσσιας Διαδρομής, ή κατά κόσμον Τοπικό Δελτίο Καιρού, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή για τη διαδρομή Κάλαμος-Επισκοπή-Μύτικας, ύστερα από σχετικό μας αίτημα.
35. Υπαγωγή σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Ξεκινήσαμε διαδικασίες υπαγωγής όλων των λιμανιών του Δήμου μας στη κυριότητα του Λιμενικού Ταμείου. Όσων αφορά τα δύο λιμάνια του νησιού μας, Καλάμου και Επισκοπής, οι διαδικασίες είναι ώριμες, ο φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο, και το χρονοδιάγραμμα τοποθετεί τα λιμάνια στην κατοχή μας περί το Σεπτέμβρη του ’19.
36. Σε συνεργασία με την Axion Hellas πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις μαζί με ιατρικό επιτελείο αποτελούμενο από ειδικούς ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, όπου προέβησαν σε ενημέρωση, δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
37. Υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας και της κοινοφελούς επιχείρησης ΔΕΠΟΚΑΛ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα και δωρεάν εξέταση με θέμα “Καρκίνος του δέρματος και μελάνωμα: Πρόληψη και Θεραπεία”.
38. Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Καλάμου, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στην Καλαμισάνα Ολυμπιονίκη Ελένη Μαρούλη.
39. Υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας και του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.
40. Υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας και σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα ΦΩΤΟ.κύτταρο, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλάμου με θεματολογία το νησί μας, οι άνθρωποι και οι ομορφιές του.
41. Υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας και σε συνεργασία με το τηλεοπτικό VICE, πραγματοποιήθηκε ντοκιμαντέρ με αντικείμενο τη σχέση των παιδιών του Καλάμου με τη μάθηση.
42. Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή των παιδιών του Σχολείου Καλάμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2019.
43. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους επαγγελματίες του νησιού.

Συνολικές Δαπάνες για Έργα & Παρεμβάσεις για τη περίοδο 2014-2019 άνω του 1.000.000€

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Αντιδήμαρχος Καλάμου
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος

Με τη στήριξή σας, μαζί συνεχίζουμε

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα