ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ: Η πρότασή μας για το Τουριστικό Περίπτερο

   

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 12ης/2/2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα πρέπει να λάβει απόφαση (οδηγία – σύσταση), με σαφή κατεύθυνση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο έχει και την τελική ευθύνη της λήψης απόφασης.

Η απόφαση αυτή πρέπει να περιέχει τους εξής βασικούς άξονες:

       Ι.  Να μην υπάρξει καμία επιπλέον κατασκευή, ή αλλοίωση του χαρακτήρα των υπαρχόντων κτισμάτων, όπως ρητά ορίζεται στους όρους Διακήρυξης του Διαγωνισμού και στο Πρακτικό του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

       ΙΙ.  Η Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. δεν πρέπει να επιτρέψει, γιατί απαγορεύεται αυστηρά κάτι τέτοιο από την διακήρυξη του διαγωνισμού και την πράξη παραχώρησης, την ενδεχόμενη αλλαγή της χρήσης των λουτρικών εγκαταστάσεων, όπως επισημαίνει και στο Πρακτικό του το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π. Ε. Λευκάδας.  Η χρήση τους να παραμείνει αυστηρά ως έχει: λουτρικές εγκαταστάσεις.

       III. Να τηρηθούν, μέχρι κεραίας, οι παρατηρήσεις – προτάσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, καθώς και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

       ΙV. Να ληφθεί καινούργια απόφαση πράξης παραχώρησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από την οποία να απαλειφθεί η παρακάτω διατύπωση της αριθ. 10/20-2-2020 απόφασης που έλαβε το Δ.Λ.Τ.: «…ή από νέα στατική μελέτη αποκατάστασης του περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων που θα συνταχθεί με μέριμνα και έξοδα του παραχωρησιούχου και θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας και του Δ.Λ.Τ.Λ….».                              Να υλοποιηθεί δηλαδή η Στατική Μελέτη που το ίδιο το Δ.Λ.Τ. συνέταξε, το 2016.

Επίσης:

  1. Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών διασφαλίζεται από τους όρους της σύμβασης παραχώρησης και το θεσμικό πλαίσιο. Επιπλέον όμως μπορεί να υπάρξει γραπτή συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους για την αξιοποίηση μικρότερου μέρους της παραλίας για την ανάπτυξη ομπρελών – ξαπλωστρών.
  2. Το Δ.Λ.Τ. να χορηγήσει στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής όλα τα στοιχεία – έγγραφα – μελέτες που έχει στην κατοχή του και αναφέρθηκαν παραπάνω.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα