Περί parking ο λόγος

Μετά την πρόσφατη κοσμοσυρροή επισκεπτών για την γιορτή της Λαμπρής και της Πρωτομαγιάς, αναδείχθηκε ξανά έντονα το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης οχημάτων στην πόλη της Λευκάδας.

Πέραν όλων των φιλοσοφικών ρητοριών θα πρέπει επι του πρακταίου να βρούμε λύση στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα λόγω της επικείμενης ετήσιας αύξησης του τουριστικού ρεύματος. Επιπλέον των ήδη δημιουργηθέντων χώρων στάθμευσης οχημάτων είναι στους στόχους και σχεδιασμούς της Δημοτικής Κίνησης μας “Όλοι για τη Λευκάδα” η δημιουργία ενός νέου parking ανατολικά του Διοικητηρίου και προς αυτόν το σκοπό οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι.

Μια σειρά ενεργειών απ’όλους εμάς που θα ενταθούν, προς τον ΕΤΑΔ οργανισμό που ανήκουν οι παρακείμενες του Διοικητηρίου εκτάσεις, για την παραχώρηση τους στον Δήμο Λευκάδας φαίνεται ότι μπορεί να καρποφορήσουν και η δημιουργία του parking,και όχι μόνο, να γίνει πραγματικότητα ώστε να έχουμε μια αποσυμφόρηση της ανατολικής  παραλίας από τα σταθμευμένα οχήματα και να βελτιωθεί η ποιότητα του συγκοινωνιακού.

Έως την δημιουργία του νέου parking όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας στην κατά το δυνατόν μικρότερη χρήση των αυτοκινήτων μας τους καλοκαιρινούς μήνες της τουριστικής αιχμής για τη μετακίνηση μας στην παραλία. Εξ άλλου δεν έχει νόημα για κάποιον να οδηγήσει από την Νεάπολη στην παραλία, να βρει χώρο  στάθμευσης στις πέντε καμάρες και να περπατήσει έως την παραλία, προτιμότερο είναι να περπατήσει από την Νεάπολη στην παραλία.

 

με εκτίμηση 
Βασίλης Κατωπόδης
υποψ. Δημ. Σύμβουλος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα