Στ. Βλάχος: Εικονική εικόνα τα όσα μετέφερε ο κ. Ζουριδάκης στο Δ. Σ. για τα ανεπιτήρητα!

Στάθης Βλάχος στον Prisma 91,6: “Δε μηδενίζω την προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά είναι εικονική η εικόνα για τα ανεπιτήρητα που μετέφερε ο Ευτύχης Ζουριδάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο.”

Με αφορμή την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Ευτύχη Ζουριδάκη ότι η δημοτική αρχή έχει επιλύσει στο 90% το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στην Ορεινή Λευκάδα, ο πρώην αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στον Prisma 91,6.

Ακούστε την τοποθέτηση του Στάθη Βλάχου στον ρ/σ Prisma 91,6

Ο Στάθης Βλάχος μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

“Επιτρέψτε μου να τονίσω άλλη μία φορά τη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το πρόβλημα των ανεπιτήρητων είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα και το κατανοούμε όλοι.

Η δυσκολία βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο για να κινηθεί κάθε Δήμος αποτελεσματικά και αυτό είναι άποψη όλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Αυτό το θέμα δεν εμπίπτει ξεκάθαρα σε κάποια δικαστική διαδικασία. Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν αν δεν έχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα να παρέμβουν εναντίον αυτού που φέρεται ως κάτοχος των ανεπιτήρητων, εκτός εάν συμβεί κάποιο περιστατικό.

Επίσης υπάρχει μία ασυνεννοησία με τον κάτοχο αυτών των ζώων, που αν ήταν κάποιος περισσότερο συζητήσιμος τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ωστόσο κυρίως απαιτείται ένας συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

Εμείς δυστυχώς ως δημοτική αρχή είχαμε απέναντι όχι μόνο το τόσο σοβαρό πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, αλλά και όλους αυτούς που σήμερα για κάποιο λόγο σιωπούν. Είχαμε απέναντί μας την κοινωνία και κάποιοι μας πήγαν στα δικαστήρια. Κάποιοι που τότε προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο με κινητοποιήσεις και ήταν απέναντί μας, σήμερα που μιλάμε σιωπούν και αυτό το κίνημα απουσιάζει.

Εγώ δεν θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια που έχει κάνει η νέα δημοτική αρχή και πέτυχε περισσότερα πράγματα από εμάς, αριθμητικά έχει μαζέψει περισσότερα ανεπιτήρητα η επιτηρούμενα ζώα από εμάς και αυτό είναι γεγονός και δεν το αμφισβητώ.

Ούτε αμφισβητώ τη θέληση να λυθεί το πρόβλημα, ούτε και την προσπάθεια που κάνουν.

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω και έχει σημασία είναι πως το πρόβλημα δεν λύθηκε, γιατί εάν λέμε ότι το πρόβλημα λύθηκε κατά 90% δίνουμε στον κόσμο μία εικονική πραγματικότητα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και θα σας την περιγράψω από μαρτυρίες άλλων ανθρώπων που υπάρχουν αλλά από γεγονότα που εγώ έζησα.

Προχθές κατεβαίνοντας από την Καρυά είδα μέσα στο Σπανοχώρι 30 μοσχάρια, άλλοι μου έχουν περιγράψει πόσο στον Αλέξανδρο υπάρχουν τα μοσχάρια πολλά μαζεμένα.

Υπάρχουν άνθρωποι στην Καρυά που μου είπαν πως φέτος δεν τρύγησαν καθόλου! Και μπορεί η εικόνα, από άποψη περισυλλογής βοοειδών, να είναι καλύτερη, όσον αφορά όμως την καταστροφή, τη λεηλασία και τον κίνδυνο βρισκόμαστε ακριβώς στα ίδια. Και προσθέστε σ’ αυτό την εμφάνιση εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο των αγριογούρουνων. 

Για τον κ. αντιδήμαρχο, στον οποίο εμπίπτει η αρμοδιότητα για το θέμα, που λέει ότι έλυσε το πρόβλημα σε 18 μήνες, ένα θέμα που υφίσταται για 18 χρόνια, αυτό είναι πολύ εγωιστικό.

Και καθετί που είναι εγωιστικό και που αφορά ένα σοβαρό πρόβλημα, σίγουρα δεν βοηθάει στην επίλυση του. Εάν ο κ. Ζουριδάκης είχε πραγματικά ένα σχέδιο για να λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου, δεν έφερε ποτέ μία πρόταση αντιμετώπισης αυτού του δύσκολου προβλήματος, παρά όταν ανέλαβε αυτός το έκλεισε αμέσως. Κι εδώ τίθεται ένα ερώτημα.

Μακάρι το πρόβλημα να είχε λυθεί ωστόσο παραμένει, μακάρι ο κόσμος να μην είχε απώλεια περιουσίας και οι δρόμοι να μην γεμίζουν ανεπιτήρητα με όλους τους κινδύνους και τότε πραγματικά θα λέγαμε πως έχουν καταφέρει πάρα πολλά πράγματα.

Επαναλαμβάνω πως δεν μηδενίζω καμία προσπάθεια, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι παρουσιάζουν μία εικονική πραγματικότητα και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κόσμος.”

Ο κ. Βλάχος ανέφερε επίσης πως, παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή πρέπει να επιμείνει και να μην σταματήσει την περισυλλογή των ανεπιτήρητων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα