Καλό ταξίδι Μαέστρο!

Θανάσης Περδικάρης

“Έφυγε” ο Νίκος Θάνος (Μορίνας)

΄Ενας παθιασμένος, ακούραστος και ριψοκίνδυνος “εργάτης” του πολιτισμού!

Χάθηκε ένας ξεχωριστός συμπατριώτης μας, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος άνθρωπος.
Ο Μαέστρος Νίκος Θάνος-Μορίνας “έφυγε” για τα μέρη τα σκιερά, σε ηλικία 91 χρόνων.
Σε κανέναν δεν είναι εύκολο να περιγράψει το πολύ σημαντικό έργο του και να καταγράψει τη σπουδαία διαδρομή του στα πολιτιστικά-κοινωνικά δρώμενα της Λευκάδας και όχι μόνο.
Ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού, πολύ μπροστά για την εποχή του, με καινοτόμες ιδέες, που γνώριζε τι σημαίνει ρίσκο γιατί πάντα το έπαιρνε. Ένας σπουδαίος Καλλιτέχνης που με ότι κι αν ασχολούνταν, πάντα είχε επιτυχίες.
Μαέστρος για ένα διάστημα στη Μπάντα της Φιλαρμονικής μας, στον όμιλο “Ορφεύς Λευκάδος”, στη “Νέα Χορωδία” και στον όμιλο “Απόλλων Καρυάς”, όπου μάλιστα δημιούργησε και μπάντα! Επίσης στη Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, στη Βόνιτσα, στη Λιβαδειά και στη Θήβα. Δίδαξε στα ωδεία “Αττικό” και “Δελφικό” ενώ ίδρυσε το “Λευκάδιο Ωδείο”.
Ένας Λευκαδολάτρης, ένας χαρισματικός άνθρωπος που έγραψε την δική του χρυσή ιστορία στον τόπο μας για τον τόπο μας!
Ο άνθρωπος που συνδέθηκε άρρηκτα μαζί μας (εκτός των άλλων) και για τις ορχήστρες που δημιούργησε, σεβόμενος και τηρώντας την παράδοση, προσφέροντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά που τον δικαίωσαν με το παραπάνω. Όπως ευκαιρίες έδωσε και σε μας με τις ανεπανάληπτες και αξέχαστες στιγμές, κυρίως στο “Πάνθεον”και στο “Κάστρο”. Όλες αυτές οι στιγμές είναι που θα μας συντροφεύουν για πάντα και θα μας θυμίζουν τον κυρ-Νίκο!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Η πρότασή μας για το έργο “Μαρίνα Βλυχού”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΜΑΡΙΝΑ ΒΛΥΧΟΥ”. Σε συνεδρίαση του στις 2/5/2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας συζήτησε