Να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ ζητούν Κ. Δρακονταειδής και Μ. Φόρτες

Την ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, ζητούν Κων/νος Δρακονταειδής και Μάκης Φόρτες.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 5/5/2020, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε στην Βουλή, κάνοντας νόμο του κράτους (Ν.4685/7-5-2020), μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το περιβόητο Νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»!!!
Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά απορρίπτεται πλήρως η απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων για την εξαίρεση των Ιονίων από το άρθρο 93.
Η παράταξη μας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων «Επτανησιακή Δημοκρατική Συνεργασία», θεωρεί ότι οι αλλαγές που προκύπτουν από τον νέο νόμο, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα νησιά μας!
Για το λόγο αυτό, με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων κ. Παρίση Αλέξανδρο κι αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία, ζητήσαμε την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή:

Προς Πρόεδρο Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων, κ. Αλέξανδρο Παρίση
κ. Πρόεδρε,
Γνωρίζετε ότι την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ψηφίστηκε από την Βουλή το Νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», το οποίο και δημοσιεύτηκε προχθές Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Ν.4685/7-5-2020 (ΦΕΚ 92/Α/7-5-2020).
Ανάμεσα στα άλλα, «φιλικά» προς το περιβάλλον ψηφίστηκαν και οι διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά (Άρθρο 93), καθώς και η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών (Natura).
Η Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων, καθώς και το σύνολο των Δημοτικών Συμβουλίων, είχαν πάρει αποφάσεις, με συντριπτική πλειοψηφία, εναντίον του άρθρου 93 και όχι μόνο.
Είναι σαφές ότι συνέπειες του νέου νόμου, θα είναι τεράστιες για όλα τα νησιά.                  Η Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων έχει υποχρέωση να μην μείνει άπραγη και να επανεξετάσει τη στάση της, μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις.
Παρακαλούμε λοιπόν, όπως συγκαλέσετε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να τεθεί το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης.
Τίτλος θέματος: «Η Π.Ε.Δ.Ι.Ν. και οι Δήμοι, μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας Ν.4685/7-5-2020 (ΦΕΚ 92/Α/7-5-2020)».

9/5/2020
Δρακονταειδής Κωνσταντίνος
Φόρτες Μάκης
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Ι.Ν.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα