ΑΝΑΣΑ: “Η λαθροχειρία Κράτσα-Γεωργιάδη για υδατοδρόμια αποκαλύφθηκε”

Αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία Γεωργιάδη και Κράτσα για τα υδατοδρόμια.
Κατέπεσε
 η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία που επιχείρησαν από κοινού ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην υπόθεση της αδειοδότησης και κατασκευής των πέντε υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Η αποκάλυψη προέκυψε μετά την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 68 του Π.Δ. 30/1996, με την οποία δικαιώνεται η προσφυγή που είχε καταθέσει η ΑΝΑΣΑ κατά της νομιμότητας της σχετικής απόφασης (42/2020) του ΠΣ Ιονίων Νήσων.

  • Πέραν πάσης αμφιβολίας, προκύπτει η συνειδητή προσπάθεια του υπουργού (που είχε στείλει τον σύμβουλό του στην συνεδρίαση του ΠΣ) και της περιφερειάρχη να παραπλανήσουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΔΕΠΑΝ.
  • Στόχος τους δεν ήταν η ταχεία αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων. Αν επιθυμούσαν αυτό, ο δρόμος υπήρχε και ήταν η συνέχιση του σχεδιασμού της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, με εγκεκριμένες χωροθετήσεις, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και με την άδεια ίδρυσης σε τελική φάση.
  • Στόχος τους ήταν η παροχή ευκαιρίας κερδοσκοπίας στον ιδιωτικού χαρακτήρα φορέα, ιδιαίτερα μέσω της εκτίναξης του προϋπολογιζόμενου κόστους του έργου κατά 404%!
  • Επεχείρησαν, εν τέλει, υπουργός και περιφερειάρχης, εν γνώσει τους παράνομες πράξεις με σκοπό την λαφυραγώγηση του δημοσίου χρήματος.

Δυστυχώς δεν είναι η μόνη ένδειξη για την αντίληψη τους για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του ιδρώτα του ελληνικού λαού: με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν την τεράστια απάτη της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά της Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή που το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επεξέτεινε το κακουργηματικό κατηγορητήριο σε βάρος όλων των συντελεστών της αγοραπωλησίας αυτής που κλέβει απροκάλυπτα την περιουσία του δήμου, της εκκλησίας, και δεκάδων πολιτών του νησιού, ο μεν υπουργός δήλωσε «ας πεινάσουν οι Ζακυνθινοί» αφού δεν θέλουν την «επένδυση», η δε περιφερειάρχης χαρακτήρισε την «επένδυση» τύχη αγαθή για την Ζάκυνθο!

Η ΑΝΑΣΑ θεώρησε υποχρέωση της να ενημερώσει και να αποκαλύψει την συμπαιγνία αυτή στην υπόθεση των υδατοδρομίων.

Η ΑΝΑΣΑ και στο μέλλον θα είναι εκεί για να μην επιτρέψει τον αθέμιτο πλουτισμό ορισμένων αδίστακτων σε βάρος του λαού και του τόπου.

10/07/2020

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ηχητικό Συνέντευξης : https://www.youtube.com/watch?v=6HMoNTzQvEc&t=28s

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα