Δήλωση Χρ. Γληγόρη, Γραμματέα Δημ. Συμβουλίου Λευκάδας

ΔΗΛΩΣΗ 

ΧΡΗΣΤΟΥ  ΓΛΗΓΟΡΗ  

Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΥΒΡΙΣΤΗ.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και έχοντας το θεσμικό ρόλο του Γραμματέα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, στο οποίο ανατέθηκε η λήψη αποφάσεων για την υπόθεση της υβριστικής φράσης, που ακούστηκε στη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου 2020, οφείλω δημόσια να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να παραθέσω τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν συμβεί.

Αυτό επιβάλλεται προκειμένου να μην γινόμαστε δέκτες αντιφάσεων, από απολογητές έργων, πράξεων, αποφάσεων και λογικών μεσολάβησης τύπου “κατόπιν ενεργειών μου”. Γιατί είναι προφανές ότι όποιος παραδέχεται ότι μεσολαβεί, ουσιαστικά παραδέχεται ότι καθοδηγεί. Επειδή λοιπόν καθοδηγούμενος δεν υπήρξα ποτέ μου, ας καταγράψουμε τα ακριβή γεγονότα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Προεδρείου στις 15/4/20, πάρθηκαν ομόφωνα πέντε (5) αποφάσεις, οι οποίες θα λειτουργούσαν θετικά για την διαλεύκανση της υπόθεσης.              Όταν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ζητήθηκε απ’ τον Πρόεδρο κ. Στ. Ρόκκο, να δούμε το επίμαχο βίντεο, ώστε να διαμορφώσουμε άποψη για το συμβάν που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρνήθηκα δηλώνοντας ότι ο ρόλος μου δεν είναι διωκτικός, αλλά να βοηθήσω στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Στις 15/4 το απόγευμα δέχθηκα τηλεφώνημα απ’ τον Πρόεδρο κ. Στ. Ρόκκο, ο οποίος ζήτησε την άποψή μου σχετικά με αίτημα που κατατέθηκε από τον κ. Κ. Δρακονταειδή για παράδοση του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στην διάθεσή του ο Δήμος, προκειμένου να ενημερωθεί. Η απάντηση μου ήταν σαφώς να δοθεί, με το επιχείρημα ότι το υλικό δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τα πρακτικά της δημόσιας συνεδρίασης του Δ.Σ.                        Τελικά στις 16/4 το Προεδρείο αποφάσισε –με ψήφους των κ.κ. Στέλιου Ρόκκου και Παναγιώτη Γληγόρη– το υλικό να μην παραδοθεί στον κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή (ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ) και στον κ. Κωνσταντίνο Γληγόρη (ΔΙΑΥΛΟΣ) που κι αυτός ήδη το είχε ζητήσει Είναι προφανές ότι μειοψήφησα στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο συνεδριάσεων του Προεδρείου (15/4 και 22/4) ο Πρόεδρος, στηριζόμενος σε σημείο της αρχικής μας απόφασης που προέβλεπε την αποστολή του οπτικοακουστικού υλικού σε ειδικούς πραγματογνώμονες αν ο υβριστής δεν αναλάβει την ευθύνη, ενήργησε μονομερώς ξεκινώντας επαφές με την εταιρεία Cisco που υποστηρίζει μέσω εφαρμογής την τηλεδιάσκεψη. Τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ενημερωθήκαμε γι’ αυτό στη συνεδρίαση της 22ης Απριλίου.

Είναι κάτι που προκύπτει και από την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Δημάρχου στην οποία ο ίδιος αναφέρει: ‘’Αμέσως διέθεσα τον ειδικό μου συνεργάτη στην υπηρεσία του Προεδρείου, στείλαμε το πρώτο e-mail προς την Cisco την εταιρεία που μέσω της ΚΕΔΕ μας διέθεσε την εφαρμογή για να γίνει τηλεδιάσκεψη τη Μ. Τετάρτη’’ κι αμέσως παρακάτω ’’Εγώ την Δευτέρα του Πάσχα μίλησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κύριο Παπαστεργίου, καθώς όπως προανέφερα μας παραχώρησαν το πρόγραμμα της τηλεδιάσκεψης, και μου παραχώρησε το όνομα του υπεύθυνου το οποίο αμέσως έδωσα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ειδικό μου συνεργάτη και στείλαμε και δεύτερο e-mail, όπου μας απάντησε ζητώντας μας επιπλέον χρόνο να επεξεργαστεί το βίντεο και να δει τι πληροφορίες μπορεί να παράσχει στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου’’.

Στα πλαίσια λειτουργίας του Προεδρείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, κατέθεσα δύο προτάσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές:

  • Την αποστολή οπτικοακουστικού υλικού όχι μόνο στην μητρική εταιρεία Cisko, αλλά και σε ιδιώτες πραγματογνώμονες για πλήρη αμεροληψία.
  • Την πρόσκληση για σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, υπό το Προεδρείο, την 25/4 και ώρα 11:00 π.μ., σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, προκειμένου να προβληθούν τα στοιχεία και να υπάρξει μια πρώτη σχετική ενημέρωση.

Η πρόταση μου για την πραγματοποίηση της σύσκεψης ήταν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην χρονοτριβούμε για μια υπόθεση που έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί την αμέσως επόμενη μέρα της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έγινε δεκτή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μελών του Προεδρείου.

Επίσης για την απροκάλυπτη και αντικειμενική διεξαγωγή της σύσκεψης, πρότεινα την παρουσία (για όσων επικεφαλής το επιθυμούσαν) τεχνικού ή νομικού συμβούλου. Ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από τα άλλα δύο μέλη του Προεδρείου για υγειονομικούς λόγους (συγχρωτισμός).

Τέλος, δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ταυτισθώ με πρακτικές του Προεδρείου που είχαν ως αποτέλεσμα δέκα (10) ημέρες μετά το πρωτοφανές συμβάν, να μην έχει δοθεί ακόμη το υλικό (αν και υπήρχαν αιτήματα) σε δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας!

Λευκάδα, 24/4/2020

Χρήστος Γληγόρης

Δημοτικός Σύμβουλος – Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Εκλεγμένος με την Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα