ΔΕΠΟΚΑΛ : αδιαφορία ή ανικανότητα διοίκησης και δημοτικής αρχής;

Σχετικά με το πρόβλημα στα οικονομικά της ΔΕΠΟΚΑΛ.

-Ακούστε τις παρεμβάσεις των συμβούλων της Παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο-

Την 13η Νοεμβρίου 2020 συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με μοναδικό θέμα την έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Η αναμόρφωση αφορούσε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την ΔΕΠΟΚΑΛ, προκειμένου η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, επειδή η ΔΕΠΟΚΑΛ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για 1η φορά μετά το 2014 έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αφού από Σεπτέμβρη 2014 μέχρι Αύγουστο 2019 και παρά τα τότε οικονομικά προβλήματα στη χώρα, η πληρωμή γινόταν κανονικά και χωρίς τις πολύμηνες καθυστερήσεις προηγούμενων περιόδων “παχέων αγελάδων”, τότε που οι εργαζόμενοι είχαν… συνηθίσει να ζουν με δάνεια και δανεικά!

Στη συνεδρίαση απευθύναμε ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο στον Πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ κ. Ρόκκο όσο και στον Δήμαρχο κ. Καλό, χωρίς να πάρουμε απαντήσεις ή να μας δοθούν εξηγήσεις!                                                                                                    Αντίθετα έγινε εκ μέρους τους μια άγαρμπη, χοντροκομένη και αστεία προσπάθεια να μετατοπισθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως είχε δρομολογήσει την διαδικασία από τον Ιούλιο 2019, σε συννενόηση με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και τους εργαζόμενους της ΔΕΠΟΚΑΛ! Και αυτό το γνώριζαν πάρα πολύ καλά ο κ. Καλός και ο κ. Ρόκκος.

Ήταν φανερό ότι έχοντας στριμωχθεί, από την πολύμηνη αδιαφορία και τους λανθασμένους χειρισμούς, εκτεθειμένοι σε εργαζόμενους και κοινή γνώμη, προσπάθησαν εντελώς αδέξια να αποπροσανατολίσουν, δημιουργώντας δικά τους σενάρια. Όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να αντιληφθούν όλοι την πλήρη αδυναμία τους στο να καλύψουν τις ευθύνες που έχουν.

Γίνεται πλέον φανερό ότι στους 14 μήνες θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, οι διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΠΟΚΑΛ δεν αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα-πρόβλημα της Κοινωφελούς, δυστυχώς με το γνωστό αποτέλεσμα.

Κατ’ εξαίρεση ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΘΕΤΙΚΑ για την συγκεκριμένη αναμόρφωση και τονίσαμε ότι δεν πρέπει στο μέλλον να υπάρξουν παρόμοιες απαράδεκτες καταστάσεις.

Λευκάδα, 17/11/2020

Οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα