Δημοσκοπήσεις που …διαρρέουν και «έγκυρα» ρεπορτάζ κατόπιν παραγγελίας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

…δίνουμε την εκλογική μάχη με καθαρό τρόπο, με διάλογο, προτάσεις, θέσεις και σχέδιο, χωρίς χορηγήσεις ή επιχορηγήσεις.

Το τελευταίο διάστημα οι δυο συστημικοί υποψήφιοι, έχουν ξεκινήσει έναν χωρίς φραγμούς αγώνα ανατροπής του κλίματος που διαμορφώνεται και που δείχνει ότι η Δημοτική μας Κίνηση δίνει νικηφόρα τη μάχη του Α΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στη Λευκάδα, τον Κάλαμο και τον Καστό.

Αφού διαγωνίστηκαν σε απίστευτο βαθμό για το ποιος θα πάρει το χρίσμα από το κόμμα της ΝΔ, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επηρεάσουν τους πολίτες, με τελευταίο εφεύρημά τους τις δημοσκοπήσεις που δήθεν γίνονται, που δεν ανακοινώνονται αλλά δημοσιοποιούνται μέσω …διαρροών.

Αυτήν την προσπάθεια χειραγώγησης την προωθούν με δυο τρόπους.

Κατ’ αρχήν επιστρατεύοντας διάφορους τύπους-τελάληδες, οι οποίοι (με το αζημίωτο;) έχουν γίνει His master’s voice (ελληνιστί φερέφωνα), ανεβοκατεβαίνοντας τον πεζόδρομο της πόλης ή ξεροσταλιάζοντας στα καφενεία των χωριών για να πουν το «ποίημά» τους: εκείνος έχει 46%, ο άλλος 40%, κ.λπ., κ.λπ..

Τουλάχιστον ας συμφωνήσουν στα ποσοστά, όπως συνεννοούνται άριστα για τα αυτοδιοικητικά και τα πολιτικά  ζητήματα τέσσερα (4) χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις Επιτροπές και τις θέσεις ευθύνης που εναλλάσσονται!

Ο άλλος τρόπος προσπάθειας επηρεασμού των πολιτών είναι τα «έγκυρα ρεπορτάζ» μέσω σχολίων, του ραδιοφωνικού σταθμού Prisma 91,6 και της αντίστοιχης ιστοσελίδας που  κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Έτσι σε σχόλιό του την 25η/9/2023, ο δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΑ κ. Π. Κουνιάκης, αναρωτήθηκε «τι θα κάνει η Παράταξη του Δρακονταειδή στο 2ο γύρο;». Προφανώς, μόνο ο ίδιος γνωρίζει  ήδη τα αποτελέσματα του Α΄ γύρου.

Κατανοούμε την ανησυχία τους για την αποδοχή που έχουν οι εξαφανισμένες από τα περισσότερα «αντικειμενικά» μέσα ενημέρωσης προγραμματικές μας θέσεις, όταν δέκα (10) ημέρες πριν τις εκλογές δεν υπάρχουν προγράμματα από τους άλλους υποψήφιους ενώ εισπράττουμε και την δυσκολία τους από την επιβεβαιωμένη διείσδυση του ψηφοδελτίου μας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να «οργιάζουν» και να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ενδεικτικό της κωμικοτραγικής κατάστασης είναι ο αποκλεισμός του πρώην και υποψήφιου Δημάρχου Κων/νου Δρακονταειδή από το ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 για πάνω από επτά (7) μήνες, ενώ ήταν η πρώτη υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο!

Όμως παρ’ ότι έχουν υποσχεθεί να «τακτοποιήσουν» τη μισή Λευκάδα (πάντα μετά τις εκλογές), έχουν δώσει ότι μπορούσαν, έχουν πιέσει όπως μπορούσαν, έχουν υποσχεθεί «ανάσταση νεκρών», αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες δεν τα αποδέχονται και γι’ αυτό χρησιμοποιούν κάθε επιπλέον μέσο.

Το Ψηφοδέλτιό μας δίνει την εκλογική μάχη με καθαρό τρόπο, με διάλογο, προτάσεις, θέσεις και σχέδιο, χωρίς χορηγήσεις ή επιχορηγήσεις.

Και τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε, όχι γιατί είναι επιθυμία μας αλλά γιατί είναι αναγκαιότητα για τον Δήμο και τα νησιά μας.

 

Λευκάδα, 29/9/2023

Δημοτική Κίνηση

“Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα