Θ. Περδικάρης: στις υδατοκαλλιέργειες η δημοτική αρχή είναι… θεατής για γνωστούς λόγους!

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” Θανάση Περδικάρη για το θέμα των υδατοκαλλιεργειών στη συνεδρίαση της 28ης/12/2020.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ερχόμαστε σήμερα να διαπιστώσουμε το… προφανές, δηλαδή ότι η δημοτική αρχή είχε επιλέξει από την αρχή της θητείας της, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Παράταξής μας αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, να κωλυσιεργήσει όσο μπορούσε και να μη συζητήσει το θέμα των υδατοκαλλιεργειών. Και όταν αναγκάστηκε να το πράξει, κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, των αποφάσεων άλλων συλλογικών οργάνων και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, προσπάθησε να πατήσει πάνω σε δύο βάρκες ώστε να μην δυσαρεστήσει την κεντρική κυβέρνηση, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Έτσι επέλεξε (λόγω σκοπιμοτήτων) να υιοθετήσει μια απόφαση-σούπα, η οποία όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κλιμακούμενη έντονη αντίδραση των συμπολιτών μας σε Κάλαμο – Καστό την εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Είναι προφανές και πρέπει να αναφερθεί ότι ήταν καθαρά πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής και προσωπικά του κ. Καλού, να μην συμμετέχει στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων (συμμετέχει πλέον και η ΚΕΔΕ)  και να μη συνεργαστεί με τους υπόλοιπους δημάρχους αλλά να παρακολουθεί ως… θεατής. Ως πολίτης ο Χ. Καλός μπορεί να το κάνει αυτό, ως δήμαρχος όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκθέτει προκλητικά το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Λευκάδας. Το Δήμο μας, που την περίοδο 2014-2019, είχε ενταχθεί στην Επιτροπή και είχε δραστηριοποιηθεί έντονα μαζί με πολλούς άλλους δήμους της χώρας.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2014 ο τότε νέο-εκλεγής δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής από κοινού με τους επίσης νεοεκλεγέντες δημάρχους  Πόρου, Σαλαμίνας, τον αντ/ρχο Καλάμου Φ. Σώλο και άλλους φορείς απέστειλαν υπόμνημα με ξεκάθαρο μήνυμα στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά, σχετικά με τη θέληση, την διάθεση και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Φαίνεται όμως ότι αυτή την περίοδο και με αυτή την δημοτική αρχή και όσους την στηρίζουν, είναι προφανές ότι επανήλθαμε στην… “κανονικότητα”, την κανονικότητα πριν του Σεπτεμβρίου του 2014, που την χαρακτήριζε ξεκάθαρα το “Κάλαμος και Καστός κείνται μακράν”, όπως εύστοχα είχε τότε λεχθεί και δημοσιευτεί σε τοπική ιστοσελίδα!

Ας δούμε όμως το από δω και πέρα. Και αυτό αφορά βέβαια τις παρατάξεις που στηρίζουν την δημοτική αρχή και είχαν λάβει την προηγούμενη απόφαση που σήμερα (λίγες μέρες μετά) έρχονται ασθμαίνοντας να τροποποιήσουν, να συμπληρώσουν. κλπ.                      Από δω και πέρα κύριοι των παρατάξεων της πλειοψηφίας είστε σε μονόδρομο. Γι αυτό εγκαταλείποντας την πολιτική των διολισθήσεων, των ίσων αποστάσεων των σκοπιμοτήτων είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ (ως δημοτική αρχή) να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Και για να επιτευχθεί αυτό  δεν αρκεί η επανασυζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως για τρίτη φορά ζήτησε η παράταξή μας “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ” και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και μετά τις πιέσεις των κατοίκων των νησιών, των συμπολιτών μας που ασκήθηκαν.

Επιβάλλεται, επιτέλους, να εναρμονισθείτε (όλοι να εναρμονιστούμε) με τη θέλησή τους, σεβόμενοι και στηρίζοντας τις αποφάσεις τους, τις αποφάσεις των πλειοψηφιών, τις αποφάσεις για τις δικές τους ανάγκες.

Γι’ αυτό ένα ΟΧΙ στη χωροθέτηση θα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς. Και είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα