Κ. Δρακονταειδής: Η ψυχραιμία είναι το ζητούμενο για δήμαρχο και πλειοψηφία!

…θέλω να θυμίσω στον κ. Ρόκκο, ότι τα προηγούμενα 5 χρόνια απλήρωτος εργαζόμενος του προγράμματος ΒσΣ και γενικά της ΔΕΠΟΚΑΛ δεν υπήρξε ποτέ. Αντίθετα το διάστημα 2010-2014 και στη θητεία της τότε δημοτικής αρχής, που ήταν μέλος της, περνούσαν και μήνες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση. Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και μπορούν αυτό να το πιστοποιήσουν…

Μια εφ’ όλης της ύλης πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Prisma 91,6 ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και επικεφαλής της Παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα” Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Ξεκινώντας έκανε ειδική αναφορά στην αναμενόμενη απόφαση στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης χρυσή αυγή, τονίζοντας την πολύ μεγάλη σημασία αυτής της απόφασης για την πατρίδα μας και την ανάγκη να βροντοφωνάξει η κοινωνία στο σύνολό της “STOP στο φασισμό”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και στην παροιμιώδη αδιαφορία-αφωνία της δημοτικής αρχής σχετικά με τη λύση των συμβάσεων του “Βοήθεια στο Σπίτι” και τη μη ανανέωσή τους μέχρι σήμερα, με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για ανικανότηα ή σκοπιμότητα ή και τα δύο. Επίσης έκανε αναδρομή σχετικά με το ίσχυε επί θητείας του και πως αντιμετωπιζόνταν τότε παρόμοιες καταστάσεις. Τέλος για την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων στο Πρόγραμμα (παρά τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν) είπε τα εξής: “Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στη Λευκάδα εθελοντικά πήραν την απόφαση, ότι στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ωφελούμενων, θα τους φροντίζουν εθελοντικά, Αυτό είναι κατάθεση ψυχής των εργαζομένων και από αυτή τη σκοπιά παίρνουν άριστα.” 

Για την παραίτηση της κ. Κατωπόδη δήλωσε ότι δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων παρατάξεων, εκφράζοντας όμως την απορία του για τη μη ενημέρωση του Δ.Σ. της ΔΕΠΟΚΑΛ σε συνεδρίαση που έγινε μετά την υποβολή της παραίτησης και ενώ τα ΜΜΕ την είχαν ήδη ανακοινώσει!

Σχολιάζοντας την απόφαση της Παράταξής του να άρει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στ. Ρόκκο, είπε ότι είχε να κάνει με τη μη υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, από τον Απρίλη 2020 σχετικά με τις χυδαιότητητες που εκστομίστηκαν από άγνωστο (;) αιρετό σε συνεδρίαση του οργάνου με τηλεδιάσκεψη, επανέλαβε τις ευθύνες του δημάρχου Χ. Καλού στην προσπάθεια να κουκουλωθεί το ζήτημα και δήλωσε τα εξής: “Έχουν περάσει έξι μήνες και θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο πάνε να βάλουν το ζήτημα κάτω από το χαλί, εδώ όμως θα είμαστε και θα υλοποιήσουν την απόφαση και όταν θα την υλοποιούν θα είναι ο ήλιος ψηλά.”

Ο Κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε τόσο στην απαράδεκτη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, όσο και το μικρό αριθμό συνεδριάσεων του Δ. Σ. μέχρι σήμερα, τονίζοντας τα εξής: “Κατά τη γνώμη μου είναι επιλογή του δημάρχου, του προέδρου και συνολικά της δημοτικής αρχής τα συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Έτσι και από τη στιγμή που μήνες τώρα ο νόμος επιτρέπει να γίνονται και δια ζώσης, πιστέψτε με είναι φανερό ότι είναι επιλογή τους να μη γίνονται.” Στη συνέχεια προκάλεσε τον δήμαρχο, καταθέτοντας συγκεκριμένες διαδικαστικές προτάσεις για την πραγματιποίηση κονονικών συνεδριάσεων.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι “είναι εύλογη η μέριμνα της Κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική επιτροπή για να υπάρχει κυβερνησιμότητα στους δήμους” ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι είναι απολύτως αντιδημοκρατική γιατί αλλιώνει εντελώς την ψήφο των πολιτών και καταργεί ουσιαστικά το Δ.Σ. ενώ απαντώντας στην ερώτηση για “προσπάθεια [κυβερνητική] αντιμετώπισης της ακυβερνησίας στους δήμους” ανέφερε:    Στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο, δεν υπάρχουν δυσκολίες, καθώς στα σοβαρά θέματα υπάρχει ένας εναγκαλισμός που εγώ θα χαρακτήριζα πολιτική ερωτική σχέση μεταξύ της παράταξης του κ. Σολδάτου και του κ. Καλού και αυτό είναι δικαίωμά τους.                                                                                                        Εμείς επειδή δεν είμαστε δογματικοί όπου συμφωνούμε με τη δημοτική αρχή θα συναινούμε, ιδιαίτερα τους πρώτους έξι μήνες συναινέσαμε σε πάρα πολλά.    Ακόμα και τώρα που διαφωνούμε σε πολλά σημεία της πορείας της, όπου είναι να συναινέσουμε κι έχουμε θέση η οποία ταυτίζεται με αυτήν της δημοτικής αρχής ψηφίζουμε και δεν κοιτάμε αν την ψήφισε η πλειοψηφία ή όχι, γιατί κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση με θέσεις.                                                                    Σχετικά με το παραμύθι της ακυβερνησίας στο δήμο δεν έχει δράκο μέσα, υπάρχουν συναινέσεις και παίρνονται αποφάσεις με βάση την θέληση των πολιτών που ψήφισαν τις συγκεκριμένες παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους.          Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.”

Στο τέλος της συνέντευξης και όταν ο δημοσιογράφος Π. Κουνιάκης (χαριτολογώντας όπως είπε) μίλησε για πακέτα ενισχύσεων που φέρνει ο βουλευτής κ. Καββαδάς στη Λευκάδα, ο Κ. Δρακονταειδής ανέφερε τα εξής:                                                                              Προφανώς και χαίρομαι να έρχονται χρηματοδοτήσεις στη Λευκάδα και ας τα φέρνει κάποιος που μπορεί να είναι πολιτικά απέναντί του. Ας κρατάμε όμως μικρό καλάθι γιατί στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Εγώ στο τέλος της θητείας μου, ως όφειλα, βγήκα και με αναλυτική ανακοίνωση δημοσιοποίησα όλα τα έργα που σχεδιάσαμε και χρηματοδοτήσαμε ως δημοτική αρχή, ποιες και πόσες ήταν οι πιστώσεις που ήρθαν στη Λευκάδα και ποια έργα και ποιες πιστώσεις αφήσαμε παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή.                                                                  Από την άλλη δεν ακολούθησα και ούτε ποτέ θα ακολουθήσω τη λαϊκίστικη λογική του “κατόπιν ενεργειών μου”. Δεν είναι ένας δρόμος που τιμά τις αρχές μου, για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια δεν βγήκα να πω, απλά ανακοινώναμε τι κέρδισε η Λευκάδα σε συγκεκριμένα ζητήματα.                                                                  Μακάρι να έρθουν και αυτές κι ακόμα περισσότερες πιστώσεις, αλλά επαναλαμβάνω ότι το ταμείο θα γίνει στο τέλος και εκεί θα αναμετρηθούν οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου και οι διακηρύξεις με την πραγματικότητα.”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Prisma 91,6

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα